سردردهای میگرنی شایعترین نوع سردرد در جامعه است
دکتر سید محمد حسن پاکنژاد در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سردرد را یکی از شایعترین علتهای مراجعه مردم به مطبهای متخصصان مغز و اعصاب در دنیا دانست و گفت: سردرد میگرنی شایعترین نوع سردرد در جامعه ما است.
وی افزود: سردرد بیشتر در قشر جوان جامعه که دارای فعالیت شغلی و اجتماعی بالایی هستند، شایعتر است. به همین دلیل کنترل عوامل ایجاد کننده این نوع درد در جامعه بسیار حائز اهمیت است زیرا بیتوجهی به آن موجب افزایش سر درد در بین این قشر و در نتیجه کاهش عملکرد جامعه میشود.
این متخصص مغز و اعصاب در ادامه تصریح کرد: عوامل مختلفی عامل ایجاد سردرد میگرنی هستند که برخی از این نوع دردها موجب اختلال در عملکرد فرد شده و وی را از انجام فعالیتهای روزانه بازمیدارد.
وی افزود: سردردهای میگرنی به صورت کلی به دو سردرد موردی(حملهای) و مزمن دسته بندی میشوند. برای سردردهای موردی انجام برخی اقدامات درمانی میتواند تاثیرگذار باشد اما برای نوع مزمن در ابتدا باید نوع درد را به سردردهای میگرنی موردی تبدیل کرد و سپس برخی اقدامات را برای درمان قطعی آن انجام داد.
این عضو هیات مدیره انجمن سردرد عنوان کرد: در کنار علتهای ناشناخته بروز سردردهای میگرنی عواملی به عنوان تشدید کننده این نوع سردردها در افراد مبتلا شناسایی شدهاند که در این میان میتوان به تغییرات هورمونی اشاره کرد. تغییرات هورمونی در خانمهایی که هنوز یائسه نشدهاند یا در سنین باروری هستند 2 تا 3 برابر شایعتر از آقایان است.
پاکنژاد اضافه کرد: در برخی خانمها سردردهای میگرنی پس از یائسگی حدود 30 تا 40 درصد بهبود مییابد اما در برخی موارد دیگر ممکن است پس از یائسگی درد تشدید یابد.
انتهای پیام/