عملکرد ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در دولت یازدهم آسیبشناسی شود
به گزارش حوزه دولت خبرگزاری آنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی معاون اول رئیسجمهور، اسحاق جهانگیری با اشاره به آغاز به کار و استقرار دولت دوازدهم بر لزوم بازنگری و ارزیابی عملکرد ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در دولت یازدهم تاکید کرد و گفت: اراده دولت و ستاد بر اجرای برنامههای اقتصاد مقاومتی است در عین حال لازم است دبیرخانه ستاد نسبت به گذشته فعالتر و مجهزتر باشد و همه دستگاههای اجرایی نیز عملکرد خود را در قبال اجرای برنامههای اقتصاد مقاومتی مورد بازنگری و آسیبشناسی قرار دهند.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به ضرورت اولویتبندی پروژهها و برنامههای اجرایی اقتصاد مقاومتی برای سال 96 اظهار کرد: اگر پروژهها و برنامههای اولویتدار سال 96 به درستی اجرا شود، اهداف مورد انتظار در اقتصاد کشور محقق خواهد شد و شاهد رشد اقتصادی، توسعه صادرات، اشتغالزایی، افزایش تولید و بهبود زندگی مردم خواهیم بود.
وی تصریح کرد: البته باید با بکارگیری راهکارها و روشهای کارآمد از ضمانت اجرایی برنامهها و تصمیمات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی اطمینان حاصل کنیم و روند کارها را بهطور مستمر مورد ارزیابی قرار دهیم و پیگیریها و نظارتها به گونهای باشد که از اجرای برنامهها مطمئن باشیم.
جهانگیری با یادآوری اینکه برای پیگیری و نظارت بر اجرای برنامههای اقتصاد مقاومتیساز و کاری چند لایه پیشبینی شده است، افزود: گزارشات میدانی، حضور هیات سه نفره در محل اجرای برنامهها برای ارزیابی عملکرد، حضور اعضای دولت در استانها، گزارش ماهانه استانداران و نظارت از طریق سامانه نظارتی دبیرخانه از جمله ساز و کارها و روشهای پیگیری و نظارت هستند اما با این وجود به نظر میرسد باید ساز و کارهایی که برای نظارت و پیگیری برنامهها در نظر گرفته شده را کارآمدتر کنیم.
معاون اول رئیسجمهور همچنین با اشاره به دیدار اخیر اعضای هیأت دولت با مقام معظم رهبری و اعلام دغدغههای ایشان نسبت به اجرای برنامههای اقتصاد مقاومتی، خاطر نشان کرد: برداشت ما از سخنان رهبر معظم انقلاب در این دیدار این بود که ایشان از نحوه اتخاذ تصمیمات و تدوین برنامههای ستاد رضایت دارند و در عین حال بر تسریع در روند اجرای برنامههای اقتصاد مقاومتی به شکل مناسب تر نیز تاکید داشتند.
وی بر ضرورت آسیبشناسی و کشف دلایل عدم اجرای کامل برخی تصمیمات و برنامههای اقتصاد مقاومتی در بعضی دستگاهها تاکید کرد و گفت: عدم برخورداری ستاد از اختیارات کافی، نبود اراده قوی در برخی دستگاههای اجرایی، محدودیتهای مالی و مدیریتی و دلایل دیگر از این دست میتواند به عنوان عوامل موثر در عدم اجرای برنامههای اقتصاد مقاومتی مطابق انتظارات باشد که لازم است این موضوع مورد بررسی و آسیب شناسی دقیق و جدی قرار گیرد و راهکارهای حل این مسائل تدوین شود.
سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی فرصت مغتنمی برای دولت به عنوان مسئول اصلی اقتصاد کشور است
جهانگیری سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را فرصتی مغتنم برای دولت به عنوان مسئول اصلی اقتصاد کشور برشمرد و اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی به جهت آنکه از پشتوانه حمایتهای مقام معظم رهبری و نیز اجماع صاحبنظران اقتصادی برخوردار است فرصتی مغتنم برای دولت است تا بتواند به اهداف مهمی مثل مقاومسازی اقتصاد کشور در برابر تکانههای بیرونی، پاسخگویی به مطالبات مردم و عمل به وعدههای رئیسجمهور محترم به مردم دست پیدا کند.
معاون اول رئیسجمهور با تاکید بر اینکه تصمیمات ستاد باید نافذ الکلمه باشد، گفت: البته منظور از نافذ الکلمه بودن آن نیست که به دنبال سست کردن قوانین کشور هستیم چرا که یکی از نمادهای کمک به امنیت سرمایهگذاری در کشور حاکمیت قانون در همه امور است و دولت نیز بر حاکمیت قانون در همه عرصهها باور عمیق دارد.
وی از دبیرخانه ستاد و دستگاههای اجرایی خواست با آسیبشناسی عملکرد اجرای اقتصاد مقاومتی در سال 95، گزارش دقیقی از میزان پیشرفت و اجرای برنامههای اولویتدار اقتصاد مقاومتی در سال 96 تدوین کنند و دلایل عدم اجرا و موانع احتمالی آن را نیز احصاء و برای تصمیمگیری به ستاد ارائه کنند.
جهانگیری همچنین از دبیرخانه ستاد خواست در نحوه و ساز و کارهای گزارشگیری و نظارت بر عملکرد دستگاههای اجرایی بازنگری کند و گزارشهایی که به ستاد ارائه میشود بصورت عملیاتی، شفاف و روشن باشد و دلایل عدم اجرا و عدم توفیق برخی از برنامهها را مشخص کند.
در این جلسه که وزرای امور اقتصادی و دارایی، راه و شهرسازی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، نفت، فرهنگ و ارشاد اسلامی، صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، سرپرست وزارت نیرو، روسای سازمانهای برنامه و بودجه کشور، اداری و استخدامی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، معاون علمی و فناوری رئیسجمهور، رئیس کل بانک مرکزی، دستیار ویژه اقتصادی رئیسجمهور و رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی نیز حضور داشتند عملکرد دستگاههای اجرایی در اجرای پروژههای اولویتدار اقتصاد مقاومتی در سال 96 مورد بحث و بررسی قرار گرفت و نماینده دبیرخانه ستاد گزارشی از عملکرد دستگاههای اجرایی را تا مرداد ماه سال جاری ارائه کرد.
در این جلسه اعضای ستاد هر کدام نظرات و دیدگاههای خود را درباره دلایل و موانع و مشکلات فراروی اجرای برخی از برنامههای اقتصاد مقاومتی ارائه کردند و برخورداری از اختیارات لازم، ایجاد نظام پیگیری و نظارت دقیق و بازنگری در روند و شیوههای گزارشگیریها را از جمله الزامات اجرای هرچه بهتر برنامههای اقتصاد مقاومتی برشمردند.
در پایان این جلسه قرار شد که دستگاههای اجرایی عملکرد سال گذشته خود را مورد بررسی و بازنگری و آسیبشناسی قرار دهند و با هماهنگی دبیرخانه ستاد، پیشنهاداتی برای هر چه بهتر شدن روند اجرای برنامههای اقتصاد مقاومتی و سرعت بخشیدن به تحقق این برنامهها تدوین کنند.
انتهای پیام/