آلخلیفه حرمتی برای مقدسات قائل نیست/ دخالت عربستان در بحرین، وضعیت را پیچیده کرده است
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا، مردم بحرین در سال ۲۰۱۴ به منظور تحقق مطالبات مشروعی که آلخلیفه از آنها سلب کرده بود، قیام کردند. در طول تمامیروزها، ماهها و سالهایی که از قیام مردمیدر بحرین سپری میشود، انقلابیون هیچگاه از مسیر صلحطلبی در بیان خواستههای به حق خود خارج نشدهاند.
این درحالی است که در طول این مدت، رژیم آلخلیفه به انواع و اقسام راهها و شیوههای اعمال فشار بر انقلابیون با هدف منصرف ساختن آنها از خواستههایشان، متوسل شده است. استفاده از اشکال مختلف شکنجههای قرونوسطایی، بازداشتهای بدون تفهیم اتهام، یورش به منازل انقلابیون و تخریب آنها، سلب تابعیت شمار زیادی از شیعیان و اعطای تابعیت به اتباع خارجی تنها گوشهای از سلسله فشارهای گستردهای است که توسط حکام آلخلیفه بر انقلابیون بحرینی تحمیل شده است؛ فشارهایی که اخیرا نیز با سلسله تدابیر ناپخته تصمیمگیران خاندان آلخلیفه تشدید شدهاند.
علت و یا علتهای تشدید فشارهای رژیم آلخلیفه بر انقلابیون بحرینی را میتوان به نوعی در موفقیت انقلاب این کشور جستجو کرد. بدون شک اگر انقلاب مردمیدر بحرین، با ضعف و سستی مواجه بود، آلخلیفه برای مقابله با آن به اتخاذ چنین تدابیر سختگیرانهای مبادرت نمیورزید.
بنابراین، تداوم انقلاب بحرین به صورت مسالمتآمیز طی سالهای گذشته موجب شده تا نوعی ترس و وحشت در صفوف خاندان آلخلیفه رخنه کند؛ وحشتی که اکنون نتیجه آن به تشدید فشارها علیه انقلابیون منتهی شده است. آلخلیفه از این طریق به دنبال آن است تا از گستردهتر شدن بیش از پیش دامنه انقلاب مردمیدر بحرین ممانعت به عمل آورد.
در همین ارتباط مهر گفتگویی را با «عباس بوصفوان» رئیس مرکز پژوهشهای بحرین در لندن انجام داده است که مشروح آن از نظر میگذرد؛
*همچنان با وجود گذشت بیش از سه سال از اقامت اجباری علیه شیخ عیسی قاسم، رهبر عالی شیعیان بحرین، شاهد تداوم این سیاست هستیم. به نظر شما در صورت عدم شکسته شدن اقامت اجباری شیخ عیسی قاسم، این مسأله چه پیامدهایی میتواند برای رژیم آل خلیفه داشته باشد؟
در صورت عدم شکسته شدن اقامت اجباری شیخ عیسی قاسم، پیامدهای وخیمیرژیم آل خلیفه را به صورت مستقیم تهدید میکند. رژیم آل خلیفه قصد ندارد به اقامت اجباری شیخ عیسی پایان دهد تا بدین طریق پیامیرا به انقلابیون مخابره کند و آن، این است که هیچ فردی و در هیچ کسوتی، در نزد این رژیم حرمت ندارد و همچنین مقدسات هیچ ارزشی ندارند. آل خلیفه تاکنون تهمتهای زیادی به شیخ عیسی قاسم روا داشته است. این به چه معناست؟ آل خلیفه میخواهد این پیام را به انقلابیون برساند که هیچ کس در برابر این رژیم مصونیت ندارد.
با تمام اینها، من بر این باورم که رژیم آل خلیفه به خوبی صدای مردم بحرین در حمایت از شیخ عیسی را میشوند. آل خلیفه به راحتی به شیخ عیسی قاسم دست پیدا نکرد. رسیدن آل خلیفه به شیخ عیسی پس از به شهادت رسیدن پنج تَن از جوانان بحرینی محقق شد. صدها نفر نیز توسط آل خلیفه بازداشت شدند که این رژیم توانست به شیخ عیسی برسد و وی را تحت اقامت اجباری قرار دهد.
*رژیم آل خلیفه مدتی است که اقدامات سرکوبگرانه خود علیه انقلابیون بحرینی را بیش از پیش تشدید کرده است. علت اصلی این مسأله را چه میدانید؟ ارزیابی شما از آخرین اوضاع امنیتی در بحرین با توجه به تشدید اقدامات سرکوبگرانه علیه انقلابیون چیست؟
بدون شک وضعیت امنیتی در بحرین، وخیم است. از زمان آغاز انقلاب مردمیدر بحرین در سال ۲۰۱۱ اوضاع امنیتی نابسامانی در کشور حاکم است. شاید در برهه ای از زمان موج سرکوبها تا حدودی فروکش کند، اما در نهایت بازهم به همان شدت و حدت سابق خود باز میگردد. طی ماههای اخیر نیز شاهد آن هستیم که بسیاری از جمعیتهای حقوقی و احزاب سیاسی توسط رژیم آل خلیفه تعطیل شدند.
طی سالهای گذشته علمای دینی و در رأس آنها شیخ عیسی قاسم اعتراضات زیادی را به وضعیت حقوق بشری در بحرین داشتند. پس از پیاده سازی پروژه اقامت اجباری علیه شیخ عیسی قاسم از بیش از سه ماه پیش تاکنون، جمعیتهای حقوقی در بحرین نیز به علمای این کشور اضافه شدند تا مطالبات به حق مردم را به ثمر بنشانند.
از سوی دیگر، دخالتهای خارجی در امور بحرین نیز در وخامت اوضاع امنیتی در این کشور بی تأثیر نبوده است. عربستان سعودی یکی از کشورهای دخالت کننده است که با حضور نظامیدر بحرین، وضعیت را بیش از پیش پیچیده کرده است.
*آیا اقدامات خصمانه آل خلیفه علیه انقلابیون بحرینی و همچنین علمای این کشور موجب توقف انقلاب بحرین شده است و یا این انقلاب ۷ ساله همچنان با قدرت به راه خود ادامه میدهد؟
انقلاب مردم بحرین همچنان ادامه دارد. رژیم آل خلیفه همچنان به سرکوبهای گسترده انقلابیون ادامه میدهد. در این میان، کشورهای عربی نیز از این رژیم به صورت تمام قد حمایت میکنند.
پیروزی نظامیتا زمانی که با پیروزی سیاسی همراه نباشد، کوچکترین ارزشی ندارد. اینکه آل خلیفه همچنان بر رویکرد نظامیگری خود تأکید دارد، به محاکمه انقلابیون ادامه میدهد، بر بازداشتهای دسته جمعی تأکید میکند و به هدف قرار دادن جوانان بحرینی ادامه میدهد، تمامیاینها به معنای تداوم انقلاب بحرین و استمرار آن است و هیچ معنای دیگری نمیتواند داشته باشد.
*نقش کشورهای غربی و ایالات متحده آمریکا در تحولات امنیتی بحرین را چگونه ارزیابی میکنید؟ آیا اساسا معتقد به دخالت آمریکاییها و غربیها در امور بحرین و حمایت آنها از رژیم آل خلیفه هستید؟
همانگونه که پیشتر نیز ذکر کردم، وضعیت امنیتی در بحرین وخیم است و متأسفانه باید گفت که درشرایط کنونی هیچ نشانه ای مبنی بر نیت و تصمیم رژیم آل خلیفه برای تغییر این وضعیت دیده نمیشود. قطعا کشورهای غربی و همچنین ایالات متحده آمریکا از رژیم آل خلیفه در اقدامات خصمانه آن علیه انقلابیون، حمایت به عمل میآورند و این مسأله دیگر بر هیچکس نمیتواند پوشیده باشد.
ما زمانی که از حمایتهای ایالات متحده آمریکا از رژیم آل خلیفه سخن میگوییم، به فرضیهها اشاره نمیکنیم. این یک واقعیت است. امروز رژیم آل خلیفه توافقنامههای تسلیحاتی چند میلیارد دلاری با آمریکا امضاء میکند.
این چه معنایی میتواند داشته باشد؟ آیا مفهومیغیر از حمایت واشنگتن از منامه دارد؟ بنابراین، باید گفت که مواضع آمریکاییها در قبال تحولات بحرین کاملا دوگانه است. آمریکاییها نه تنها در بحرین بلکه در هیچ کشوری دیگری در منطقه به دنبال حل و فصل مسائل نیستند.
منبع:مهر
انتهای پیام/