صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۲ - ۲۰ شهريور ۱۳۹۶
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرد:

توصیه‌های ضروری برای حجاج پس از بازگشت از عربستان

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: حجاج باید پس از بازگشت از سفر حج برای پیشگیری از بیماری‌های واگیر اصول بهداشتی را رعایت کنند.
کد خبر : 211346

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر محمد جعفر صادقی با توجه به در پیش بودن فصل سرماخوردگی به افراد توصیه کرد تا حد امکان در دیدار با حجاج، از دست دادن و روبوسی خودداری کنند.


وی اظهار کرد: از شایع‌ترین بیماری‌هایی که ممکن است حجاج به آنها مبتلا شوند، بیماری‌های ریوی و تنفسی (ویروسی و عفونی) گوارشی، کلیوی و ناراحتی‌های عضلانی و روماتیسمی است که این بیماری‌ها در سالمندان، زنان باردار، کودکان و افرادی که سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند شایع‌تر است.


مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: یکی از ناراحتی‌هایی که حجاج پس از بازگشت با آن مواجه می‌شوند، دردهای روماتیسمی و استخوانی و نیز گرفتگی‌های عضلانی است. توصیه می‌شود حجاج پس از بازگشت از سفر حج، فعالیت‌های بدنی و تمرینات ورزشی داشته باشند تا هرچه سریع‌تر کوفتگی ناشی از فعالیت‌های بدنی این سفر مرتفع شود.


صادقی افزود: اگر بر اثر پیاده‌روی‌های طولانی و استفاده از دمپایی، پاهای زائران دچار زخم شده و تا زمان برگشت هم‌چنان زخم‌پای آنها ادامه دارد، حتما به پزشک مراجعه کنند تا از بروز دیگر مشکلات جلوگیری شود.


مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه افزود: گرچه حجاج پیش از سفر واکسن آنفلوآنزا را دریافت کرده‌اند، ولی در عین حال تا حدودی احتمال ابتلا به ویروس آنفلوآنزا وجود دارد، لذا توصیه می‌شود برای جلوگیری از شیوع بیماری و انتقال به دیگران، حجاج دارای علائم تنفسی حتما از ماسک استفاده کنند.


وی افزود: در صورت مشاهده علائم سرماخوردگی، آنفلوآنزا یا هرگونه عفونت تنفسی حجاج باید هر ۲ ساعت یکبار ماسک خود را عوض کنند و اگر از دستمال استفاده می‌کنند حتما پس از استفاده آن را دور بیندازند و مرتب دست‌های خود را با آب و صابون بشویند.


صادقی خاطرنشان کرد: بهترین کار این است که فرد مبتلا تا بهبود کامل در منزل استراحت کند و مراسم مهمانی و دعوت از اطرافیان را با کمی تاخیر برگزار کند.


مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه در ادامه با تاکید بر لزوم مراقبت بر بیماری‌های تنفسی و گوارشی از حجاج خواست در صورتیکه تا یک هفته پس از بازگشت دچار علائم گوارشی(تب،اسهال واستفراغ)شدید و تا دو هفته پس از بازگشت دچار علائمی مانند تب و سرفه وتنگی نفس شدید بودند به نزدیک‌ترین مرکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند.


وی همچنین ضمن تاکید بر اینکه ذبح غیر بهداشتی دام خطر ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام را افزایش می‌دهد از شهروندان خواست از ذبح دام در معابر و منازل هنگام استقبال از حجاج اکیدا خوداری کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر