صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۶ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۶
مدیرعامل مجمع نوشت‌افزار ایرانی اسلامی در گفت‌وگو با آنا:

هیچ نظارتی بر تولید نوشت‌افزار نیست/ برای استفاده از تصویر شهدا از خانواده آن‌ها کسب اجازه می‌شود

سعید حسینی؛ مدیرعامل مجمع نوشت‌افزار ایرانی اسلامی با انتقاد از وضعیت تولیدات نوشت‌افزار در داخل کشور و همچنین وارادت اقلام خارجی، گفت: «تولیدات نوشت‌افزار از سوی هیچ نهادی مورد نظارت و ارزیابی قرار نمی‌گیرد و تولید‌کنندگان نیاز به اخذ مجوز برای تولیدات خود نیستند.»
کد خبر : 210790

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا،‌ با نزدیک شده به مهرماه و بازگشایی مدارس، بازار نوشت‌افزار در حال داغ شدن است و پنجمین نمایشگاه نوشت‌افزار ایرانی اسلامی (ایران‌نوشت) نیز در حال برگزاری است.


فرصت را غنیمت دانستیم و با سیدسعید حسینی، مدیرعامل مجمع نوشت‌افزار ایرانی اسلامی وارد مصاحبه شدیم تا کمی از نگرانی‌ها و امیدها در این بازار برایمان بگوید.



به عنوان نخستین سوال؛‌ درباره تولیدات نوشت‌افزار با محوریت شهدا، چه رویکرد، برنامه‌ها و آمارهایی در مجمع نوشت‌افزار ایرانی اسلامی وجود دارد؟


در طول چند سال اخیر؛ بیش از 300 محصول نوشت‌افزار با موضوعیت شهدا از سوی تولیدکنندگان عضو مجمع، تولید شده است؛ هم شهدای انقلاب اسلامی، هم شهدای دفاع مقدس، هم شهدای مدافع حرم و هم شهدای هسته‌ای که روی آن کار ویژه‌ای انجام دادیم و با استقبال زیادی از سوی کودکان و نوجوانان مواجه شد.


معمولا وقتی بچه‌ها شهیدی را بشناسند، استقبال بیشتری از محصولاتی که با تصویر و نام آن شهید تولید شده‌اند، نشان می‌دهند. مثلا وقتی که سریال شهید بابایی از تلویزیون پخش می‌شد، استقبال از محصولاتی که با تصویر این شهید تولید شده بود، به مراتب بیشتر از سایر محصولات بود. اخیرا هم شاهد تولید محصولات متنوعی با محوریت شهید محسن حججی؛ شهید مدافع حرم بودیم که در نمایشگاه نوشت‌افزار و با حضور مسئولان ارشد سپاه پاسداران رونمایی شده‌اند.


چه تعداد محصول با موضوعیت شهید حججی تولید شده است؟


فکر می‌کنم تا الان بین 10 تا 15 محصول با موضوعیت شهید حججی تولید شده است. البته این تعداد، تعداد اقلام است اما اگر بخواهم تنوع اقلام مانند دفاتر را نیز محاسبه کنم، تعداد محصولات خیلی بیشتر است. اما مجموعا 10 تولیدکننده نوشت‌افزار در این زمینه فعال شدند که آثار خود را نیز در نمایشگاه امسال به نمایش گذاشته‌اند.



مجمع نوشت‌افزار ایرانی اسلامی در هدایت تولید‌کنندگان برای تولید اثربخش چه نقشی دارد؟


ما در مجمع چند کار انجام می‌دهیم؛ یکی تقسیم ماموریت که موازی کاری اتفاق نیفتد و مثلا دو تولیدکننده محصول مشابهی تولید نکنند. کار دیگر این است که در تصویر‌سازی به تولید‌کنندگان کمک می‌کنیم چراکه ترجیح ما حرکت به سمت تولیداتی است که در آن‌ها از تصویرسازی استفاده شده است و طبعا این تصویرسازی‌ها برای دبستانی‌ها و دبیرستانی‌ها متفاوت است.



استفاده از تصاویر شهدا در تولیدات این حوزه، چه مراحلی را می‌طلبد؟


یکی دیگر از کارهایی که وظیفه خودمان می‌دانیم، ارتباط با خانواده شهدا و کسب اجازه از آن‌ها برای استفاده از تصاویر شهدا روی محصولات نوشت‌افزار است. این اقدام همچنین زمینه‌ساز دعوت از خانواده شهدا برای حضور در رونمایی محصولات جدید هم می‌شود.


آیا عرضه این محصولات نیز مشمول حمایتی می‌شود؟


بله. در حوزه توزیع و فروش کتاب‌ها نیز طرح‌های مختلفی را دنبال می‌کنیم. به عنوان مثال چند سالی می‌شود که با حمایت ستاد راهیان نور دانش‌آموزی، غرفه‌هایی را در مناطق جنگی مثل شلمچه، هویزه و... که مورد بازدید قرار می‌گیرند ایجاد کرده‌ایم که در آن‌ها نوشت‌افزار منقش به تصویر شهدا عرضه می‌شود. همچنین به لحاظ رسانه‌ای هم سعی می‌کنیم تولیدات جدید را اطلاع‌رسانی کنیم.


مجمع نوشت‌افزار ایرانی اسلامی چند عضو دارد؟


در حال حاضر 70 عضو فعال.



درباره بازار نوشت‌افزار در ایران و حجم محصولات ایرانی و خارجی چه اطلاعاتی در دست دارید؟


متاسفانه یکی از مشکلات اصلی در این حوزه، نبود آمار دقیق و مشخص است. به همین خاطر ما سعی کرده‌ایم با تلاش فراوان و چندماهه به آمار‌های درستی از بازار نوشت‌افزار برسیم. مطابق با این آمار، بیش از 70 درصد از محصولاتی که در این بازار ارائه می‌شوند، وارداتی‌اند. از 30 درصد باقی‌مانده هم تنها 5 درصد‌شان تصاویر ایرانی دارند؛ حالا با هر تصویری؛ مثلا نقوش ایرانی، البفای فارسی و کاراکترهای کارتونی ایرانی هم در همین 5 درصد محاسبه می‌شوند.


این یعنی بخش زیادی از تولیدات ایرانی، با تصاویر غیر ایرانی منقش می‌شوند.


بله. و متاسفانه در این حوزه؛ چیزی به اسم نظارت وجود ندارد.


در این رابطه اقدامی هم کرده‌اید؟


بله. در کمیسیون اصل 90 در این‌باره شکایت خود را مطرح کرده‌ایم و در سطح معاونان وزرای آموزش و پرورش، وزارت اقتصاد، وزارت صنعت و وزارت فرهنگ به شکل جدی پیگیر مسائل بوده‌ایم. تولیدات نوشت‌افزار از سوی هیچ نهادی مورد نظارت و ارزیابی قرار نمی‌گیرد و تولید‌کنندگان نیاز به اخذ مجوز برای تولیدات خود نیستند. با اینکه قانونش موجود است و طبق آن باید شورای نظارت بر علائم، نشانه‌ها و تصاویر زیر نظر وزارت فرهنک و ارشاد اسلامی بر جنبه‌های بصری تولیدات مختلف که مثلا تولیدات پوشاک را نیز شامل می‌شود، نظارت داشته باشند.


این شورا فعال است؟


خیر. در 14 سال اخیر فعال نبوده است اما بعد از پیگیری‌های ما در یک بازه 3 ماهه فعال شد و متاسفانه دوباره غیرفعال شده است.


یکی از نگرانی‌هایی که به تبع سایر حوزه‌ها در حوزه نوشت‌افزار نیز وجود دارد، حجم بالای واردات مواد اولیه است. مجمع در این زمینه چه برنامه‌ای دارد؟


پیگیر آنیم که با ایجاد انگیزه تولید ملی،‌ نهادهای اقتصادی مختلف را به تولید مواد اولیه ترغیب کنیم. متاسفانه در حال حاضر بخش عمده مواد اولیه؛ وارداتی‌اند. مثلا در حوزه کاغذ، تقریبا تمام کاغذهایی که برای تولید دفاتر استفاده می‌شوند، خارجی هستند. همچنین با وجود اینکه کشور ما ظرفیت‌های خوبی در حوزه تولیدات پتروشیمی دارد، عمده کیف‌هایی که در داخل تولید می‌شوند با مواد اولیه خارجی تولید می‌شوند. ما سعی کرده‌ایم تولیدگران این حوزه را به تامین مواد مورد نیاز ترغیب کنیم اما متاسفانه در این حوزه به توفیق چندانی نرسیده‌ایم. در حالی که شاید با 500 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری بشود ظرفیت تولید کل مواد اولیه پتروشیمی مورد نیاز این بخش را تامین کرد.



با این اوصاف به آینده این بازار امیدوارید؟


بله. کمااینکه در ابتدا کسی باور نمی‌کرد که مجمع بتواند به لحاظ فرهنگی و ترویجی تا این حد در بازار نوشت‌افزار موفق باشد. ما سعی می‌کنیم به عنوان یک تشکل غیردولتی، مجموعه‌های دولتی را به تحرک وادار کنیم. خصوصا در شرایطی که محصولات نوشت‌افزار، بازار مشخصی دارد و فعال کردن تولیدکنندگان مواد اولیه در این بخش، به لحاظ اقتصادی هم موجه است.


انتهای پیام/

برچسب ها: نوشت‌افزار
ارسال نظر