صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۴ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۶
علل جنگ‌طلبی ایالات‌متحده در گفتگو با دانیل‌شاو

واشنگتن جنگ‌های بیشتر می‌خواهد/ جنگ به معنای سود بیشتر است

دانیل‌شاو کارشناس امور بین‌الملل در گفتگویی کوتاه با راشا تودی، به بررسی علل جنگ‌افروزی آمریکا در چهار گوشه جهان می‌پردازد.
کد خبر : 210747

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، ایالات‌متحده جنگ‌های بیشتری می‌خواهد زیرا این به معنای به دست آوردن سود بیشتر و انحراف افکار عمومی آمریکا از مشکلات اجتماعی است. دانیل‌شاو، کارشناس امور بین‌الملل می‌گوید، ایالات‌متحده تلاش می‌کند پیونگ‌یانگ را به مثابه دشمن جهان معرفی کند اما ما می‌دانیم که چه کشوری متجاوز واقعی است.


رئیس‌جمهوری آمریکا اکنون پیشنهاد کمک به کشورهای خاورمیانه را برای حل بحران قطر ارائه کرده است. اما دونالد ترامپ تنها چند ماه پیش، زمانی که عربستان سعودی، مصر، بحرین و امارات متحده عربی، پیوندهای دیپلماتیک و حمل و نقلی خود را با این کشور کوچک منطقه خلیج فارس قطع کردند، قطر را حامی تروریسم خوانده بود.


باید یادآور شد ایالات متحده در قطر حضور نظامی چشمگیری دارد و بزرگترین پایگاه هوایی آمریکا در منطقه در این کشور واقع شده است. حدود 11000 سرباز آمریکایی در آنجا مستقر هستند. کمتر از دو هفته پس از آغاز محاصره قطر از سوی عربستان و متحدانش، ایالات‌متحده قراردادی 12 میلیارد دلاری را با قطر برای فروش جت‌های جنگنده، منعقد کرد.


دانیل شاو کارشناس امور بین‌الملل طی مصاحبه­‌ای کوتاه با راشا تودی، از سیاست‌های واشنگتن به شدت انتقاد می‌کند و می‌گوید که ایالات‌متحده همیشه منافع نظامی خود را در اولویت نخست قرار می‌دهد.



راشا تودی: شما از آخرین سخنرانی دونالد ترامپ درباره بحران کره‌شمالی چه می‌فهمید؟ آیا او به دنبال تنش‌زدایی از وضعیت موجود است؟


دانیل شاو: ایالات‌متحده هیچ کاری برای تنش‌زدایی از وضعیت موجود انجام نداده است. آنها همیشه وضعیت را بدتر و متشنج‌تر کرده‌اند. اگر ایالات‌متحده در مورد برقراری صلح در منطقه اقیانوس آرام جدی بود، باید بی‌درنگ 50 هزار نیروی خود را از ژاپن، 30 هزار نیروی خود را از کره‌جنوبی و 4 هزار نیرویی را که در گوام دارد، از این کشورها بیرون می‌برد.


وضعیت کنونی، در اثر فتنه‌انگیزی‌های دولت کره‌جنوبی و نیروی نظامی آمریکا در منطقه، پدید آمده است. در واقع، این تحریکات، کره‌شمالی را در موضع دفاعی قرار داده است؛ بر عکس آن چیزی‌هایی که رسانه‌های آمریکایی درباره متجاوز بودن کر‌شمالی می‌گویند. ما می‌دانیم که چه کشوری در منطقه اقیانوس آرام، متجاوز واقعی است.


راشا تودی: در همین سخنرانی، رهبر ایالات‌متحده، ضمن انتقاد از کره‌شمالی، به خرید جت‌های جنگنده آمریکایی از سوی کویت اشاره کرد. آیا این فقط تصادف است یا اینکه او می‌کوشد برای صنایع نظامی ایالات متحده بازاریابی کند؟


دانیل شاو: ایالات متحده همیشه به دنبال بازاریابی برای صنایع نظامی خود است و از نیروی نظامی برای ترساندن همه کشورهای جهان استفاده می‌کند و انتظار دارد هر کشور مستقلی در برابر قدرت نظامی آمریکا مرعوب شود. ایالات‌متحده دائما به دنبال فروش تسلیحات به کشورهایی چونکویت و عربستان سعودی و قطر است.


آنها از نابرابرترین و خشونت‌­زده ترین جوامع جهان هستند. بنابراین ما همیشه طبیعت ریاکارانه ایالات متحده را شاهد هستیم. آنچه کره‌شمالی گفته، این است: «اگر چیزی برای شما خوب است پس برای ما هم خوب است.» اگر همه شما می‌توانید سلاح‌های خود را انبار کنید و سعی کنید ما را بترسانید و محاصره کنید، پس ما هم می‌توانیم با شما بجنگیم و از خودمان دفاع کنیم. شما ما را در گوشه‌ی گیر انداخته اید و حالا ما می‌خواهیم مانند یک پلنگ عمل کنیم زیرا شما به ما انتخاب دیگری نداده‌اید.


راشا تودی: سفیر کره‌شمالی در روسیه چندی پیش گفت که ایالات‌متحده بر سر راه تلاش‌های بین‌المللی برای حل بحران، مانع ایجاد می‌کند. آیا او به رد برنامه گفتگوی روسیه و چین از سوی واشنگتن اشاره دارد؟


دانیل شاو: مردم کره‌شمالی و کره‌جنوبی و همه مردم جهان، مذاکره و گفتگو می‌خواهند. از رسانه‌های ایالات‌متحده باید به طور ویژه انتقاد کرد. سی. ان. ان (CNN)، ام. اس. ان. بی. سی (MSNBC) و همه رسانه‌هایی که در حیطه شبکه‌های جریان اصلی هستند، پیوسته کره‌شمالی را به عنوان متجاوز معرفی می‌کنند. هر روز مردم در ایالات‌متحده با این خبر از خواب می‌شوند که ما در معرض خطر یک هولوکاست هسته‌ای هستیم.


پیونگ‌یانگ تاکنون به چه کشوری حمله کرده است؟ ایالات متحده همیشه متجاوز بوده است. از این‌رو، ما باید ایالات‌متحده را سرزنش کنیم زیرا روسیه، چین و حتی کره‌جنوبی سعی کرده‌اند نقش یک میانجیگر را برای حل این بحران بازی کنند. اما آشکار است که ایالات متحده چه می‌خواهد.


مقام‌‌های ایالات‌متحده جنگ‌های بیشتر می‌خواهند. جنگ به معنای سود بیشتر است. جنگ به معنای انحراف افکار عموی از مشکلات دیگر است. آنها با جنگ می‌توانند توجه ها را از همه مشکلات اجتماعی کنونی - مشکلاتی مانند برتری‌طلبی سفیدپوستان، تبعیض نژادی و فاشیسم - به مسائل دیگر منحرف کنند. از این رو می‌کوشند پیونگ‌یانگ را به مثابه دشمن جهان معرفی کنند.



منبع: وب‌سایت راشا تودی/ ترجمه: محمدرضا پارسا


انتهای پیام/

ارسال نظر