صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۳ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۶
مسئول کارگاه رادیوتراپی کل مغز و نخاع مطرح کرد:

احتمال وجود تومور مغزی در سردردهای شدید

مسئول کارگاه رادیوتراپی کل مغز و نخاع با اشاره به تاثیر ناشناخته استرس و تنش‌های زندگی در بروز سرطان مغز، گفت: سردردهایی که در فرد به تازگی شروع شده و پیش از این نبوده ،هم‌چنین سردردهایی که دچار نوسان درد می‌شوند و یا با علائمی همچون تهوع و استفراغ، دوبینی و تاری دید و همچنین بروز تشنج بدون سابقه قبلی بروز می‌یابند باید جدی تلقی شود.
کد خبر : 210739

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران، دکتر مصطفی فرزین با اشاره به برگزاری کارگاه رادیوتراپی کل مغز و نخاع (CSI) اظهار کرد: بعضی از تومورها در سیستم عصبی مرکزی، در بزرگسالان و اطفال، بعد از انجام جراحی به عنوان یک بخش استاندارد درمانی، نیازمند پرتودرمانی (رادیوتراپی) با تکنیک خاصی به‌نام «کرانیواسپاینال» دو مرحله‌ای است. در مرحله اول رادیوتراپی به‌طور گسترده، تمام مغز و نخاع را هدف قرار می‌دهد و در مرحله دوم درمان، اشعه به‌طور متمرکز و محدود، به ناحیه درگیر یا به عبارتی بستر تومور و حاشیه آن تابانیده می‌شود. هدف از این تکنیک درمانی، کاهش احتمال عود و گسترش تومور در محل اولیه و همچنین در سایر نقاط مغز و نخاع است.


این نوروانکولوژیست افزود: برای هر بیماری که دچار تومور سیستم عصبی شده باشد، قبل از پرتودرمانی، سی تی اسکن انجام و سپس طراحی درمان روی آن صورت می‌گیرد. بسته به شرایط از سایر امکانات تصویربرداری مانند ام آر آی نیز می‌توان بهره گرفت.


وی ادامه داد: حداکثر تلاش پزشکان رادیوتراپی-انکولوژی آن است که حداکثر مقدار اشعه به شکلی همگون به حجم هدف (یعنی بستر تومور و باقیمانده تومور بعد از جراحی همراه با یک حاشیه امن) اعمال شود و در عین حال بافت‌های سالم اطراف، به‌ویژه بخش‌های حساس و حیاتی مغز، از جمله مسیر بینایی و ساقه مغز تا حد امکان کمتر اشعه بگیرند. طبیعتا نحوه رسم این نواحی در سیستم عصبی، در کارگاه رادیوتراپی کل مغز و نخاع (CSI) مورد بحث قرار خواهد گرفت.


مسئول کارگاه رادیوتراپی کل مغز و نخاع در ادامه به موضوع سرطان مغز اشاره کرد و گفت: متاسفانه برای این نوع از تومورها، غربالگری خاصی وجود ندارد و در برخی موارد بیماری علائم خاصی نداشته و به‌طور اتفاقی کشف می‌شود و در بسیاری موارد نیز فرد با علائم غیر اختصاصی به پزشک مراجعه می‌کند.


فرزین با بیان اینکه چون این سرطان بعضا علائم خاصی ندارند، حتی گاهی پزشکان نیز آن را جدی نگرفته و این مساله سبب تاخیر در تشخیص و پیشرفت تومور خواهد شد، تصریح کرد: بنابراین سردردهایی که در فرد به تازگی شروع شده و پیش از این نبوده هم‌چنین سردردهایی که دچار نوسان درد می‌شوند و یا با علائمی همچون تهوع و استفراغ، دوبینی و تاری دید و همچنین بروز تشنج بدون سابقه قبلی بروز می‌یابند باید جدی تلقی شود.


این نوروانکولوژیست عنوان کرد: برخی از علائم گذرا همچون تاری دید، دوبینی و مشاهده لکه‌های نور در میدان بینایی، نکات دیگری هستند که افراد نباید نسبت به آنها بی توجه باشند و باید به چشم پزشک و متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنند.


مسئول کارگاه رادیوتراپی کل مغز و نخاع افزود: شل شدن یک طرفه بدن به صورت گذرا نیز می‌تواند نشانی از وجود تومور در مغز باشد که در صورت بروز این علائم، تصویر برداری از مغز لازم است. متاسفانه گاهی پزشکان هم این شل شدن گذرا و یک طرفه بدن را - مخصوصا در بیماران با سن بالا - به سکته های خفیف مغزی ربط داده و از تصویربرداری‌های ضروری صرفنظر می‌کنند.


فرزین با اشاره به اینکه تومورهای مغزی جزو تومورهای نسبتا شایع است، گفت: افرادی که سابقه خانوادگی بروز بدخیمی در اقوام درجه یک و دو دارند باید نسبت به این قبیل بیماری‌ها حساس‌تر باشند و نباید تاثیر ژنتیک و توارث در بروز این بیماری‌ها نادیده گرفته شود؛ هرچند ژنتیک نقش پررنگ تر و شناخته شده‌تری در سرطان‌های دیگر همچون سرطان پستان و پروستات دارد.


وی با اشاره به اینکه استرس، تنش و آلودگی هوا می‌تواند به‌صورت بالقوه در بروز تومورهای مغزی نقش داشته باشد، بیان کرد: حتی در یک سرماخوردگی ساده، استرس می‌تواند سبب طولانی شدن روند درمان شود بنابراین برای درمان بهتر و حتی پیشگیری باید تا حد امکان از بروز استرس و تنش اجتناب کرد.


این نوروانکولوژیست در ارتباط با تاثیر امواج مغناطیس همچون امواج موبایل و انواع پارازیت در بروز تومورهای مغزی، گفت: این موضوعات هنوز شواهد ثابت شده و مشخصی نداشته و به صورت قطعی تائید و رد نشده است و هنوز تا به نتیجه رسیدن این فرضیات راه زیادی داریم.


انتهای پیام/

ارسال نظر