صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۲۲ - ۱۶ شهريور ۱۳۹۶

نیویورک‌تایمز: ترامپ مراقب لفاظی‌های حساب‌نشده ‌اش باشد

نیویورک تایمز در گزارشی به تحلیل روش حساب‌نشده رئیس‌جمهور آمریکا و راهبرد غیرمنسجم او برای حل تنش‌ در شبه‌جزیره کره پرداخت.
کد خبر : 210409

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، نیویورک‌تایمز در گزارشی نوشت: تهدید هسته‌ای کره شمالی روز به روز بیشتر می‌شود و تحریم‌های اقتصادی شدیدتر نتیجه چندانی نداشته‌اند. حتی جسارت و جنگ طلبی رئیس‌جمهور آمریکا نیز کار به جایی نبرده است. آزمایش هسته‌ای کره‌شمالی که روز یکشنبه انجام شد قدرتمندترین انفجاری بود که در 11 سال گذشته انجام شده است. نکته قابل توجه این است که پیش‌بینی می‌شود به زودی آزمایش دیگری از این نوع انجام شود.


بنابر گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، روش دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا برای مقابله با فعالیت‌های کره شمالی شامل اعمال تحریم‌ها، فشار بر چین که هم‌پیمان اصلی پیونگ‌یانگ است و ترساندن دولت کره شمالی است. این رویکرد ترامپ نه تنها هیچ نتیجه مثبتی نداشته بلکه باعث نامفهوم ماندن قصد و غرض او نیز شده است. به نظر می‌رسد ترامپ و تیمش توانایی یا خواست ایجاد یک راهبرد منسجم و واقعگرا برای حل تنش‌های به وجود آمده را ندارند.


دولت ترامپ چندین اشتباه غیرقابل توضیح را در مسیر حل تنش‌های شبه جزیره کره انجام داده است که جدیدترین آن ستیزه‌جویی با کره جنوبی -هم‌پیمان آمریکا و عنصری مهم در حل این بحران- است. درست در زمانی که کره جنوبی باید از تعهد آمریکا برای کاهش تنش‌ها مطمئن باشد ترامپ به لغو توافق دوجانبه‌ای اشاره کرده که برای دو کشور مهم است و اگر (این توافق) از میان برداشته شود فرصت اقتصادی زیادی را در اختیار چین قرار می‌دهد. رئیس‌جمهور آمریکا همچنین همتای خود در کره جنوبی را به «دلجویی» از کره شمالی متهم کرده است. رفتارهای حساب نشده دونالد ترامپ حتی باعث شده برخی در کره جنوبی به توسعه سلاح‌های هسته‌ای فکر کنند که در این صورت جنون در این منطقه تکمیل می‌شود.


حل بحران کره شمالی کاری بسیار دشوار است و روسای جمهور آمریکا در حل آن ناکام بوده اند. به طوری که بیل کلینتون توافقی را تعیین کرد که تحت آن برنامه پلوتونیم کره شمالی به مدت 8 سال فریز می‌شد؛ اما این توافق در دوره ریاست‌جمهوری جورج دبلیو بوش فروپاشید. در حال حاضر برنامه هسته‌ای کره شمالی بسیار پیشرفته تر است و به همین اندازه هم مقابله با آن دشوارتر است.


به عقیده آمریکایی‌ها «کیم جونگ اون»، رهبر کره شمالی بازی خطرناکی را آغاز کرده است. «نیکی هیلی»، سفیر آمریکا در سازمان ملل روز دوشنبه هشدار داد کیم جونگ اون خواهان آغاز جنگ است و به نظر می‌رسد او سلاح هسته‌ای را تنها راه نجات از دشمنی آمریکا می‌داند.


«جیمز متیس»، وزیر دفاع آمریکا و «رکس تیلرسون»، وزیر خارجه این کشور بارها تاکید کرده‌اند که آمریکا به دنبال تغییر نظام کره شمالی نیست و قصد دارد مسیر را برای تحقق یک راهکار صلح آمیز هموار کند. اما متیس روز یکشنبه اظهارات پیشین خود را نقض کرد و وعده داد در مقابل هرگونه تهدید یا اقدام کره شمالی پاسخ گسترده نظامی خواهد داد. یعنی از نظر متیس اگر کره شمالی، آمریکا یا جزیره گوام یا هرکدام از متحدان آمریکا را تهدید کند با واکنش نظامی مواجه خواهد شد. نکته دیگر که تعجب ناظران را بر می‌انگیزد این است: با اینکه متیس و تیلرسون به گفتگو برای حل بحران کره شمالی اشاره کردند ترامپ در پیامی توییتری نوشت: «مذاکره راه حل این مشکل نیست».


هیلی در هفته جاری از شورای امنیت درخواست کرد نفت کره شمالی را تحریم کند. البته این یک درخواست و راه حل ناکارآمد است چون بیش از آنکه کره شمالی را تحت تاثیر قرار دهد، چین را که عرضه کننده اصلی نفت پیونگ‌یانگ است، دچار مشکل می‌کند. چین پیش از این نیز با این گونه اقدامات مخالفت کرده است چون بر این باور است که چنین فشارهایی ممکن است به فروپاشی کره شمالی بیانجامد و موجی از مهاجران را به سوی چین روانه کند و اقتصاد و ثبات آن را تحت تاثیر قرار دهد. اگر کره شمالی فرو بپاشد خطر اتحاد شبه جزیره کره تحت فرماندهی کره جنوبی نیز وجود دارد. بسیاری از کارشناسان درباره کارآمد بودن تحریم‌های آمریکا علیه کره شمالی تردید دارند.


به نظر می‌رسد ترامپ علاقه زیادی به تهدید چین دارد. اما از آنجاییکه چین روابط تجاری بسیار محکمی با آمریکا دارد و نقشی پیشرو در اقتصاد جهان ایفا می‌کند چنین تهدیدی کاملاً پوچ است. نگارنده گزارش در پایان می‌نویسد: ترامپ به جای اینکه چین را تهدید کند باید با آن برای حل صلح آمیز مشکل کره شمالی همکاری کند و به جای تحریم کره شمالی به پیونگ یانگ امتیازاتی مانند کاهش رزمایش‌های نظامی‌اش بدهد تا این کشور هم در عوض برنامه‌ هسته‌ای خود را فریز کند. با اینکه هنوز مشخص نیست کیم جونگ اون به مذاکرات علاقه‌ای دارد یا نه، اما ترامپ باید این راه حل را امتحان کند و با تصمیمات و لفاظی‌های حساب نشده‌اش جنگ افروزی نکند.


انتهای پیام/

ارسال نظر