صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۹ - ۱۶ شهريور ۱۳۹۶

چشم حشرات وضوح بهتری دارد

نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد که حشرات دنیا را با وضوح بسیار بهتر و دقیق‌تر از آنچه پیش از این فکر می‌کردیم، می‌بینند.
کد خبر : 210265

به گزارش گوره علم و فناوری آنا به نقل از upi، دانشمندان تاکنون گمان می‌کردند که چشم‌های مرکب، هزاران چشم عدسی ریز، اکثر حشرات تنها تصویر مختلطی با وضوح کم از محیط اطراف ارائه می‌دهد. چشمان انسان شامل یک عدسی بزرگ و یک گیرنده نور است که می‌تواند روی اشیاء در فاصله‌های مختلف متمرکز شود و تصاویر با وضوح بالا تولید کند.


وقتی که تیمی از محققان از انگلستان، پرتغال و چین به بررسی کارهای داخلی چشم حشرات پرداختند، دریافتند که تنظیمات بصری توانایی شگفت‌انگیزی در ارائه تصاویری با وضوح بسیار بالا از دنیای اطراف را دارد.


برخلاف چشم انسان، چشم حشرات برای نگه داشتن اشیا در فوکوس و ارائه تصاویر با وضوح بالا تغییر شکل نمی‌دهد. اما مشخص شد که حشرات دارای تکنیک‌های مختلفی برای تولید تصاویر با کیفیت بالا دارند.


پشت هر عدسی در یک چشم مرکب، سلول‌های گیرنده نوری وجود دارد. وقتی که این سلول‌ها در حال نمونه‌برداری از نور ورودی هستند، فوکوس می‌کنند یا از فوکوس خارج می‌شوند. این سنسورهای کوچک حساس به نور با چنان سرعتی فعال و غیرفعال می‌شوند که برای چشم غیرمسلح قابل دیدن نیست.


برای مطالعه این فرآیند، دانشمندان مجبور شدند میکروسکوپ کوچکی را با یک دوربین سرعت بالا طراحی کنند. این تیم تحقیقاتی، به سرپرستی دانشمندان دانشگاه شفیلد، دریافتند که حشرات با استفاده تکانش گیرنده‌های نوری با حرکات سریع چشم و سر، با نام «حرکت جهشی» هم شناخته می‌شود، قادر به تولید تصاویر با وضوح بسیار بالا هستند.


محققان با استفاده از دانش جدیدشان درباره مکانیزم چشم‌های مرکب، مدلی از سیستم بینایی یک مگس میوه ساختند. این مدل تصاویری با کیفیت و وضوح بسیار بالا از جهان اطراف تولید کرد.


میکو جوسلا، متخصص اعصاب دانشگاه شفلید، در این باره گفت: «می‌دانیم که سازگاری بصری سریع باعث می‌شود که دنیای اطراف ما از ادراک محو شود مگر این که چشم‌هایمان را حرکت دهیم تا این تاثیر را از بین ببریم. از سوی دیگر، حرکات سریع چشم، بینایی ما را تار می‌کند چراکه به نظر می‌رسد گیرنده‌های نوری با حرکات چشم کار می‌کنند تا دنیای اطراف را به طور واضح نشان دهند.


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

برچسب ها: هانا حیدری
ارسال نظر