صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۱:۱۵ - ۱۳ شهريور ۱۳۹۶

دردسر ارثیه نعمت زاده برای شریعتمداری/ حذف برچسب قیمت کالاها چه تبعاتی دارد؟

آخرین مصوبه نعمت زاده وزیر سابق صنعت به نام حذف برچسب قیمت از برخی کالاها که لازم الاجراست و مهرماه بایستی اجرا شود، جنجال ایجادکرده است.
کد خبر : 209452

گروه اقتصادی آنا: عدم الزام درج قیمت کالاها از سوی تولید کنندگان یکی از مباحثی است که از سوی وزیر صنعت سابق مطرح شد و البته موضوع مورد بحث این روزهاست که مخالفان و موافقان بسیاری دارد. بر این اساس محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت یازدهم با ارسال نامه‌ای به سازمان‌های مسئول در زمینه قیمت‌گذاری و نظارت کالا، صریحا عدم درج قیمت مصرف کننده بر روی برخی کالاها را بلامانع دانسته بود.


اما اینک این موضوع به سوژه اقتصادی روز رسانه‌ها و همچنین محل بحث کارشناسان اقتصادی و مسئولان مربوطه تبدیل شده است. حالا ارثیه نعمت زاده در وزارت صنعت برای شریعتمداری مشکلاتی ایجاد کرده است. برخی این موضوع را پاک کردن صورت مسئله به سبب عدم اجرای صحیح یک طرح می‌دانند و برخی نیز بیان می‌کنند که این موضوع باعث رقابت بیشتر می شود. البته سئوال اصلی این است که حقوق مصرف کننده در این میان چه می‌شود؟


موافقان بر این باورند که درج قیمت از درب کارخانه نشان از مشکلات نظام توزیع در کشور دارد و قیمت هایی که در حال حاضر روی کالاها درج شده، بیشتر سوری و تزئینی خواهد بود. آنچه در استدلال موافقان تصمیم مذکور آمده است، حکایت از چند سرفصل دارد.


مخالفان نیز بیان می کنند که حذف این موضوع اصلا قانونی نیست و باعث آشفتگی بازار و تضیع حقوق مصرف کننده می شود.


واکنش شریعتمداری به آخرین بخشنامه نعمت زاده: نه موافقم و نه مخالف!


محمد شریعتمداری، وزیر صنعت معدن تجارت که طی روزهای گذشته به لیست کالاهای بدون قیمت که آخرین مصوبه نعمت‌زاده بود، هفت قلم کالای دیگر اضافه کرده است، می‌گوید: " نه موافق و نه مخالف مصوبه حذف برچسب قیمت از برخی کالاهاست و این مصوبه در دولت یازدهم و از سوی آقای نعمت‌زاده ابلاغ شده که محترم و لازم‌الاجراست اما ایراداتی دارد که باید اصلاح شود".


صادقی: قیمت‌های درج شده روی کالاها غیرواقعی است


یدالله صادقی، معاون وزیر صنعت نیز درباره این طرح می گوید: بسیاری از تولید‌کنندگان از درج قیمت‌های غیرواقعی و کاذب بر روی کالاهای تولیدی گلایه‌ دارند که حذف برچسب قیمت کالا می‌تواند منجر به شفاف‌سازی قیمت‌ها شود.


وی ادامه می‌دهد: در حال حاضر سازمان حمایت بر روی قیمت‌گذاری کارخانه‌ها نظارت دارد اما امکان اینکه این نظارت بر تمام واحدهای تولیدی باشد فراهم نیست.


اسماعیلی: حذف برچسب قیمت کالا تبعات جبران ناپذیری برای معیشت مردم دارد


جواد اسماعیلی پدر کوپن ایران با اشاره به اینکه حذف درج قیمت بر روی کالاها موجب لجام گسیختگی بازار و به سختی افتادن مردم خواهد شد، گفت: حذف درج قیمت و اینکه گفته می شود با ابلاغ آقای نعمت زاده وزیر دولت یازدهم قیمت از روی کالاها برداشته و از ابتدای مهر ماه سال جاری اجرا می شود موضوعی است که تبعات جبران ناپذیری بر معیشت مردم داشته و باعث لجام گسیختگی بازار خواهد داشت.


این کارشناس اقتصادی افزود: اینکه دولتی ها مدعی هستند عدم درج قیمت روی کالاها منجر به رقابتی شدن بازار خواهد شد مسلما به رقابتی شدن بازار و منفعت مردم تمام نمی شود بلکه کلاه بزرگی بر سر مردمی است که در بسیاری از امور اقتصادی ومعیشتی خود با مشکلات عدیده ای مواجه هستند.


وی در بیان دلایل این ادعا بیان داشت: در حال حاضر با آنکه بسیاری از کالاها دارای برچسب قیمت هستند اما همچنان شاهد گران فروشی وایجاد مشکلات عدیده ای برای مردم هستیم وای به آن روزی که روی کالاها قیمتی از سوی کارخانه های تولیدی زده نشده واین مسئله به دلخواه اصناف یا فروشندگان و از طریق آنها صورت گیرد.


مفتح: اجرای این طرح تشتت قیمت‌ها را بیشتر کرده و بازار را آشفته‌تر می‌کند


محمد صادق مفتح معاون سابق وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفت‌وگویی در خصوص بخشنامه نعمت‌زاده مبنی بر حذف برچسب کالاها اظهار کرد: این طرح باید از اول مهر اجرا شود، بنابراین شریعتمداری به عنوان وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت فرصت کافی برای تجدید نظر و یا عدم تجدید نظر در خصوص این مصوبه را دارد.


مفتح افزود: ولی بنده از نظر کارشناسی نظر مثبتی روی این طرح ندارم و به نظر من اجرای این طرح تشتت قیمتها را بیشتر کرده و بازار را آشفته‌تر می‌کند. مدافعان این طرح اعلام می‌کنند که قیمت تولید کننده برای کالاها چندان کارشناسی نیست. ولی این قیمتها تاکنون توسط سازمان حمایت و ارگانهای نظارتی دیگر کنترل شده است. ولی اگر قیمتی نگذاریم معضل گرانی قیمتها بیشتر خواهد شد.


آقاطاهر: حذف برچسب قیمت، گران‌فروشی را بیشتر نمی‌کند


محمد آقاطاهر رییس اتحادیه بنکداران مواد غذایی نیز درباره این طرح گفت: اگرچه ممکن است حذف این قیمت‌ها به نوعی موجب ایجاد آشفته بازار شود، اما باید به این نکته هم توجه داشت که اکنون در موارد متعدد ما شاهد سوء‌استفاده از برچسب‌های مذکور بوده و در موارد متعدد قیمت‌هایی کاذب روی کالاها ذکر می‌شود.


وی با تاکید بر این که اکنون هم با وجود نصب برچسب تولیدکننده در حوزه‌های مختلف گران‌فروشی صورت می‌گیرد، گفت: مطمئن باشید که با اجرای این طرح گران‌فروشی از آنچه هست بیشتر نخواهد شد. طرح مذکور طرح خوبی است که البته نیازمند نظارت‌های مناسب بوده و باید نظارت کافی روی آن صورت بگیرد.


دلق پوش: نمی‌توان برچسب درج قیمت را حذف کرد!


دلق‌پوش، عضو هیات مدیره سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان کشور نیز گفت: براساس قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان، درج مشخصات فنی کالا، تاریخ تولید و انقضا و همچنین قیمت الزامی است و نمی‌توان آن را حذف کرد.


عضو هیات‌مدیره سازمان حمایت تاکید کرد: قانون یاد شده تاکید دارد تمامی کالاهای مصرفی و حتی خدمات ارائه شده باید دارای قیمت و مشخصات دقیقی باشد که براساس آن حقوق تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان رعایت شود.


حالا باید دید که بالاخره چه تصمیمی در این رابطه گرفته خواهد شد. اما آن چه که به نظر می‌رسد در این بین وجود دارد شتاب‌زدگی در تصمیم برای حذف برچسب قیمت‌هاست چرا که هنوز سطح اصلی مباحث کارشناسی در این زمینه باقی مانده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر