روال انتصاب روسای دانشگاه ها تغییر نکرده است
دکترآیدین مولازاده، مشاور و دستیار ارشد وزیر علوم درباره تشکیل کمیتهای در شورای عالی انقلاب فرهنگی برای انتصاب روسای دانشگاهها به خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: یکی از نهادهای تایید سرپرستهای دانشگاهها شورای عالی انقلاب فرهنگی است. باتوجه به اینکه این شورا دستور کارهای متعددی در این باره دارد همیشه تعیین تکلیف روسا با تاخیر مواجه می شود. همچنین وزارت علوم موظف است طی مدت 3 ماه سرپرست دانشگاهی را منصوب و این زمان را تا 3 ماه دیگر نیز تمدید کند. یعنی وزارت علوم 6 ماه فرصت دارد تا سرپرست دانشگاه را برای تایید به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی کند.
وی با اشاره به رعایت این قوانین توسط وزارت علوم بیان داشت: اگر تاخیری هم دراین پروسه ایجاد شود، به عهده شورای عالی انقلاب فرهنگی است و این موضوع شامل قانون آن 6 ماه نمیشود. برای رفع این مشکلات و تسریع روند انتخاب روسای دانشگاه ها، با تاکید رئیسجمهوری کمیتهای داخل خود مجموعه شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد تا به این کار رسیدگی کند.
مولازاده با تاکید بر اینکه این کمیته داخل مجموعه شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شده است و قرار نیست هیچ نهادی از بیرون برای این موضوع تصمیم بگیرد، افزود: اگر بخواهیم منطقی نگاه کنیم روند کار تغییر نکرده است، زیرا این کمیته از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شده است و تصمیم گیری ها داخل همان مجموعه انجام می شود .
مشاور وزیر علوم تصریح کرد: افرادی فکر می کنند این کمیته بیرون از شورای عالی انقلاب فرهنگی است و ایراد می گیرند که تنها شورا صلاحیت بررسی این موضوع دارد. در صورتی که این بررسی ها به خارج از شورا سپرده نشده است و تمام اعضای آن از شورا انتخاب شدهاند و در صورت مخالفت هرکدام از آنها، موضوع به صحن جمعی شورا ارجاع خواهد شد.
آیدین مولازاده ادامه داد: مشابه این کار در عالیترین نهاد قانونگذاری کشور نیز صورت می گیرد. طبق اصل 85 قانون اساسی صلاحیت وضع قوانین به عهده مجلس شورای اسلامی است، اما مجلس می تواند اختیار وضع قوانین را به کمیسیون های تخصصی خودش با یک سری راهکارهای خاص واگذار کند. زمانی که مجلس میتواند برای تسریع روند کارش موضوعی را به مجموعه داخلی محول کند پس این عمل در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز منطقی به نظر می رسد.
وی بررسی صلاحیت روسای دانشگاه ها توسط این کمیته را راهکاری برای پیشرفت و تسریع این مسئله دانست و گفت: برخی افراد به تاخیر انتصاب روسا انتقاد کردند و همانها اجازه تسریع در این روند را نمیدهند. انتقاد این افراد هیچ گاه حقوقی و قانونی نیست اما این راهکار جدید میتواند پاسخ مناسبی به انتقاد های غیرمنصفانه و غیرقانونی باشد.
دستیار ارشد وزیرعلوم با اشاره به اینکه این موضوع با رای بسیار بالایی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد گفت: این مصوبه بدون هیچ ابهام و ایرادی در شورا صورت گرفت که همین موضوع درست بودن آن را تایید میکند. همچنین باید توجه داشت که روال به همان شکل سابق دنبال خواهد شد. دکتر فرهادی هم توجه ویژهای به این مسئله دارد و از همان ابتدا هم بررسی های جامعی از افراد منصوب به عمل می آمد .
وی در پایان تصریح کرد: افراد خاصی با این موضوع مخالفت کردند و از رسانه ملی هم استدلالهایشان را به گوش مردم رساندند. به خوبی می شود راجع به این موضوع قضاوت کرد که چقدر آن نظرات منطقی و درست است زیرا این اشخاص در مقام قضاوت نیستند. همچنین باید توجه داشت که روند قبلی هیچ تغییری نکرده و تنها تغییر برای سرعت بخشیدن به کار بوده است.
انتهای پیام/