دوربین جدیدی که داخل بدن را میبیند
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از گیزمگ، این دوربین منبع نور در داخل بدن را تشخیص میدهد، مثل نور چراغی که در انتهای لوله منعطف آندوسکوپ قرار دارد.
تا به حال پزشکان مجبور بودند از روشهای تصویربرداری مثل رادیوگرافی(اشعه ایکس) برای ردیابی این ابزارها در داخل بدن استفاده کنند.
پروفسور کو دالیوال، استاد دانشگاه ادینبورگ، میگوید این وسیله قابلیتهای بسیار وسیعی را در اختیار پزشکان میگذارد.
او می گوید: «امکان دیدن جای ابزارهای پزشکی در داخل بدن برای بسیاری از کاربردهای درمانی حیاتی است چون میتوانیم با حداقل تهاجم به بدن، بیماری را درمان کنیم».
آزمایش نمونه اولیه این دوربین نشان داده است که دوربین میتواند در شرایط عادی منبع نور را از پشت 20 سانتیمتر بافت بدن ردیابی کند.
نور آندوسکوپ میتواند از بدن بگذرد اما معمولا این پرتوها پراکنده میشود یا پس از برخورد به بافتهای بدن برمیگردد و مستقیما از داخل به بیرون بدن حرکت نمیکند.
از این رو دنبال کردن این نور پراکنده برای فهمیدن اینکه وسیله طبی دقیقا در کجای بدن وجود دارد مفید نیست چون تصویر واضحی به دست نمیدهد.
این دوربین جدید فوتونها (واحد کوانتومی نور) را ردیابی میکند و به قدری حساس است که کوچکترین اثر نور را که از بافتهای بدن عبور کرده ردیابی میکند.
این دوربین همچنین میتواند مدتی را که طول کشیده پرتو نور از بافتهای بدن بگذرد اندازه بگیرد و به این ترتیب جای دقیق ابزار پزشکی را در داخل بدن مشخص کند.
تولید این دوربین مشترک بین دانشگاه ادینبورگ و دانشگاه هریوت-وات است که متخصصان علوم دیگر از جمله فیزیک با همکاری پزشکان، این مشکل طبی را بررسی کردند و فناوریهای پیشرفته موجود را برای غلبه بر آن طراحی و تولید کردند.
انتهای پیام/