صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مشاور فن‌آوری و بیوتکنولوژی سازمان حفاظت محیط زیست:

برنج تراریخته در کشور کاشته نمی‌شود

مشاور فن‌آوری و بیوتکنولوژی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه در یک وجب از خاک ایران محصول تراریخته کشت نمی‌شود، گفت: وزارت بهداشت باید در مورد سرطان‌زا بودن محصولات تراریخته نظر بدهد.
کد خبر : 209356

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، نیره خوش خلق سیما، مشاور فن‌آوری و بیوتکنولوژی سازمان حفاظت محیط زیست در نخستین نشست خبری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به موضوع تراریخته‌ها اظهار کرد: هم اکنون ارزیابی مجوز پنبه تراریخته در کمیته تراریخته وزارت جهاد کشاورزی در حال بررسی است که در این کمیته نمایندگان وزارت علوم، وزارت بهداشت، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان حفظ نباتات و پژوهشکده بیوتکنولوژی عضویت دارند.


وی با تاکید بر اینکه هنوز مجوز پنبه تراریخته صادر نشده است، افزود: اگر وزارت بهداشت مجوز پنبه تراریخته را ندهد، کمیته نمی‌تواند مجوز این محصول را صادر کند و اگر محیط زیست مجوز ندهد کمیته تراریخته وزارت جهاد کشاورزی قادر به ارائه مجوز برای محصول پنبه تراریخته نیست زیرا وقتی گیاه تراریخته تولید می‌شود باید ثابت کنیم که گیاه تراریخته با مادر خود یعنی گیاه اصلی مثل هم هستند. برای اثبات این موضوع باید جزئیات محصول تراریخته مورد بررسی و آزمایش قرار بگیرد سپس این محصول به خورد موش داده شود تا بررسی‌ها تکمیل شود.


مشاور فن‌آوری و بیوتکنولوژی سازمان حفاظت محیط زیست یادآور شد: زمانی که چنین محصولی تولید می‌شود ابتدا بر روی موش و بعد دام مورد آزمایش قرار می‌گیرد و بعد از مصرف آنها نیز چندین بار آزمایش می‌شود تا تاثیرات آن مشخص شود و هم اینکه ثابت شود این همان گیاه مادری است و هیچ خطری ندارد.


وی افزود: امروز مهندسی ژنتیک همان کاری را می‌کند که مهندسی نباتات انجام داده است. مهندسی ژنتیک در حوزه ایجاد ژن برای محصول فعالیت می‌کند. برهمین اساس در پژوهشکده بیوتکنولوژی روند انتقال ژن هیچ تفاوتی با اصلاح نباتات ندارد.


مشاور فناوری و بیوتکنولوژی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: وزارت بهداشت در مورد سلامت محصولات مختلف نظر می‌دهد. برای اطمینان از سلامت محصول از سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت نظرخواهی می‌شود.


وی یادآور شد: وزارت بهداشت باید در مورد سرطان‌زا بودن محصولات تراریخته نظر بدهد البته از سال ۸۰ ارزیابی خطر برنج تراریخته انجام شده است و نتایج این مطالعات در سال ۸۴ منتشر شد.


خوش خلق سیما گفت: هنوز مجوزی صادر نشده چون این درخواست در حال بررسی است و باید تمام اعضا با هم به یک توافق علمی برسند بعد از آن بر روی صدور مجوز تصمیم بگیرند.


انتهای پیام/

ارسال نظر