صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۴ - ۱۲ شهريور ۱۳۹۶
مرکل پیشنهاد داد:

حل بحران کره‌شمالی با استفاده از مدل ایران

صدر اعظم آلمان خواهان حل بحران هسته‌ای و موشکی کره‌شمالی، با الگو برداری از مدل تعامل با ایران است.
کد خبر : 208986

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، به باور «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان، دیپلماسی بهترین راه برای شکست بن‌بست کنونی با کره‌شمالی است.


صدراعظم آلمان روز شنبه(11 شهریور) گفت که توافق هسته‌ای با ایران، که آلمان هم در به سرانجام رسیدن آن نقش داشت، می‌تواند به عنوان یک الگو برای برقراری ارتباط با حکومت کیم جونگ ­اون، مورد استفاده قرار بگیرد.


مرکل افزود: «ما اکنون باید اقدام‌های مشابهی را در مورد کره‌شمالی انجام دهیم.» او همچنین با اشاره به آزمایش‌های موشکی اخیر کره‌شمالی گفت که ما باید در زمینه خلع سلاح، کوشش‌های بیشتری نسبت به گذشته، انجام دهیم. آنگلا مرکل در حالی از ایده مذاکره با کره‌شمالی دفاع می‌کند که این کشور در تاریخ (7 شهریور) موشکی بالستیک را آزمایش کرد. این موشک، با گذر از فراز جزیره هوکایدوی ژاپن، در آب های شرقی این جزیره در اقیانوس آرام فرود آمد.


نظر صدر اعظم آلمان درست در برابر نظر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا قرار دارد که با ایده مذاکرات بیشتر با کره‌شمالی به شدت مخالف است و گفتگو با پیونگ‌یانگ را بی‌فایده می‌داند. همزمان با درخواست مرکل برای استفاده از دیپلماسی، در درون دولت ایالات متحده، دسته‌بندی‌هایی در مورد چگونگی برخورد با بحران هسته‌ای و موشکی کره‌شمالی پدید آمده است.


دونالد ترامپ از مخالفان جدی گفتگو با کره‌شمالی و دادن امتیازهای گوناگون به این کشور در برابر کنار گذاشتن برنامه‌های بلندپروازانه است. او روز چهارشنبه (8 شهریور) در توییتی نوشت: «ایالات متحده برای 25 سال در حال صحبت با کره شمالی و پرداخت پول زور به این کشور بوده است.» وی افزود: «گفتگو، پاسخ نیست.»


البته همه در دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی ایالات‌متحده، خواهان کنار گذاشتن گفتگو و توسل به گزینه‌های دیگر از جمله گزینه نظامی در قبال کره‌شمالی نیستند. جیمز متیس وزیر دفاع آمریکا بر این باور است که مذاکره با پیونگ یانگ باید ادامه پیدا کند و استفاده از راه‌حل‌های دیپلماتیک، بهترین گزینه برای مهار کره‌شمالی است.


به نظر می‌رسد دیدگاه صدراعظم آلمان در قبال مساله کره‌شمالی، در تناقض با رویکرد او در برابر روسیه، قرار دارد. صدر اعظم آلمان از یک سو بر استفاده از دیپلماسی و گفتگو در قبال کره‌شمالی صحبت می‌کند که تهدیدهای مستقیم موشکی و هسته‌ای آن، امنیت و ثبات کشورهای شرق آسیا را به خطر انداخته است اما از سوی دیگر، از تعهد کشورش بر حفظ تحریم‌های اقتصادی اتحادیه اروپا علیه روسیه سخن می‌گوید؛ کشوری که تنها گفته می‌شود از جدایی طلبان شرق اوکراین حمایت می‌کند.


آنگلا مرکل به تازگی با دفاع از تحریم‌های اقتصادی اروپا علیه روسیه گفته است مذاکرات بیشتر با مسکو تنها پس از آن امکان‌پذیر است که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، شرایط توافقنامه مینسک را در مورد آتش بس و حل سیاسی بحران شرق اوکراین، به اجرا بگذارد. او تاکید کرد تا پیش از اجرایی شدن این توافقنامه از سوی روسیه، تحریم‌های روسیه برداشته نخواهند شد.


گویا مواضع متناقض آنگلا مرکل درست سه هفته مانده به برگزاری انتخابات فدرال آلمان در تاریخ 24 سپتامبر (2 مهر) با هدف جذب هر چه بیشتر مخاطب داخلی اتخاذ شده است و او قصد دارد با بیان دیدگاه‌های عامه پسند، نظر رای دهندگان داخلی را به سوی حزب خود جلب کند. در حال حاضر، آنگلا مرکل رهبری حزب «اتحادیه دموکرات مسیحی آلمان» را بر عهده دارد و در راس یک دولت ائتلافی، قدرت را به دست گرفته است. او می‌خواهد برای سومین دوره پیاپی به سمت صدراعظمی آلمان انتخاب شود.



منبع: خبرگزاری بلومبرگ




انتهای پیام/

ارسال نظر