آمادهباش کامل برای تامین ایمنی مراسم رحلت حضرت امام (ره)
به گزارش گروه اجتماعی آنا، سعید شریفزاده با اشاره به اقدامات شهرداری تهران در راستای برگزاری مراسم بزرگداشت امام راحل گفت: برابر روش جاری که پس از رحلت حضرت امام در شهرداری تهران شکل گرفته است، برای پذیرایی مناسب از زائران همه ساله تمهیداتی انجام میشود و ابعاد خدماتی مراسم بزرگداشت امام (ره) با محوریت شهرداری شکل میگیرد.
وی ادامه داد: سازمان آتشنشانی هم بخشی از برنامهای است که شهرداری برای این مراسم تدوین کرده است. در این راستا کمیتههای متعددی تشکیل شده که یکی از آنها کمیته ایمنی است و مسئولیت آن به سازمان آتشنشانی واگذار شده است.
شریفزاده افزود: ما برای این منظور، از یک سو باید پرسنل خود را توجیه، سازماندهی، آموزش و استقرار بدهیم و از سوی دیگر باید بتوانیم مردم را در جهت حفظ ایمنی مراسم با خود همراه کنیم. در عین حال نمیتوانیم از ایمنی تهران به عنوان شهری که روزانه به طور میانگین 200 حریق و حادثه در آن رخ میدهد، غافل شویم. لذا در دو روز برگزاری مراسم بزرگداشت، پرسنل سازمان که به طور معمول به صورت شیفتی فعالیت میکنند، به حالت آمادهباش کامل درآمده و همگی بر سر کار حضور مییابند تا به اصل کار آتشنشانی که حفظ ایمنی شهر است، خدشهای وارد نشود.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی درباره اعضای کمیته ایمنی ستاد بزرگداشت امام در شهرداری گفت: ترکیب کمیته ایمنی شامل مدیران دست اندر کار در سازمان آتشنشانی، نمایندهای از سازمان مدیریت بحران شهر تهران، نمایندهای از سازمان بهشت زهرا (س)، نمایندهای از حراست کل شهرداری و نمایندهای از یگان حفاظت شهرداری تهران است.
وی اضافه کرد: کمیته ایمنی از یک ماه پیش فعال شده و جلسات متعددی را برگزار کرده است که در پی آن، شناسایی و به روزرسانی معابر و اماکنی که باید در آن مستقر شویم، انجام شده است؛ چرا که هر ساله تغییراتی در اماکن و معابر و شکل هندسی شهر و دسترسیهای داخل حرم مطهر ممکن است، ایجاد شود.
شریفزاده تاکید کرد: بنابراین آخرین کالک عملیاتی یا نقشه مورد نیاز آتشنشانی استخراج شده و حتی تمام تیرهای برق از تقاطع بزرگراه آزادگان و عوارضی اتوبان قم تا فرودگاه امام خمینی شمارهگذاری شده و نقشه آن در اختیار تمام خودروهای آتشنشانی و پرسنلهای دست اندرکار قرار گرفته تا مشخص شود زیرگذرها در کدام نقطه قرار دارد و چه خودروهایی با چه ارتفاعی میتوانند از آنها گذر کنند تا چنانچه موردی اضطراری پیش بیاید، بتوانیم بدون اتلاف وقت خود را به نقطه حادثه برسانیم.
25 پست ویژه در چادرهای آتشنشانی برپا میشود
شریفزاده ادامه داد: همچنین آموزشهای لازم به افراد ارائه شده و ما 25 پست ویژه به صورت چادرهایی مخصوص با رنگ و آرم آتشنشانی در معابر مختلف برپا کردهایم تا بتوانیم در آنها تجهیزات مورد نیاز شامل اقلام مربوط به لولهکشی و اقلام مربوط به نجات و متعلقات جرثقیل، بالابر، نردبان و ... را ذخیره کنیم. همچنین پرسنل ما که قرار است 48 ساعت به حالت آماده باش باشند، در این چادرها استراحت کنند.
وی تصریح کرد: همچنین 250 دستگاه خودرو اعم از ماشینهای بزرگ و کوچک آتشنشانی، موتورسیکلتها و ماشینهای گشتزنی و ماشینهای لولهکشی برای برداشت آب از شیرهای هیدرانت واقع در معابر در زمان اضطرار پیشبینی شده است. علاوه بر این،570 نفر از پرسنل آتشنشانی در حلقه اول شامل داخل حرم مطهر و حلقه دوم از تقاطع بزرگراه آزادگان تا فرودگاه امام خمینی و از سوی دیگر تا شهر ری و اتوبان قم به کار گماشته خواهند شد. جرثقیلهای خاصی را نیز برای استقرار در این معابر پیشبینی کردهایم تا در صورت بروز حادثه بتوانیم در اسرع وقت امدادرسانی کنیم.
مدیر عامل سازمان آتشنشانی همچنین گفت: هماهنگی با سایر دستگاهها و یگانها شامل پلیس راهور، پلیس پیشگیری، پلیس امنیت، سپاه حفاظت ولی امر و ... انجام شده تا از یک سو ترددهای پرسنل ما در کار سایر همکاران خللی ایجاد نکند و از سوی دیگر، بتوانیم به نحو احسن انجام وظیفه کنیم. تعدادی اکیپ گشت و بازرسی نیز در سازمان خود پیشبینی کردهایم تا از اکیپهای مستقر بازدید کرده و از حسن انجام کار مطمئن شوند.
شریفزاده یادآور شد: شماره تلفن 125 کما فیالسابق به طور شبانهروزی پاسخگوی شهروندان خواهد بود تا در صورت لزوم به کمک آنان بشتابد. همچنین در معابر ورودی شهر تهران اکیپهای ویژهای مستقر میشوند؛ زیرا بار ترافیکی ورودی و خروجی شهر افزایش مییابد و امکان بروز حادثه را بالا میبرد. به همین جهت استقرارها، آموزشها و تجهیزات لازم را پیشبینی کردهایم که امیدوارم مشکلی پیش نیاید.
شریفزاده درباره اقدامات فرهنگی این سازمان در مراسم بزرگداشت امام (ره) نیز توضیح داد: ما تعدادی پستهای فرهنگی در حلقه اول در نظر گرفتهایم و ایستگاههایی پیشبینی شده که بروشورهای آموزشی در اختیار زائران میگذارد تا از اقدامات خطرساز خودداری کند. همچنین سیدیهایی آموزشی در اختیار اتوبوسها میگذاریم تا با استفاده از کلیپهای انیمیشن، حوادثی را که در این قبیل مراسم رخ داده، نمایش دهند تا هوشیاری شرکتکنندگان و توجه آنها به مسائل ایمنی مضاعف شود. مشابه سال گذشته نیز به هر اتوبوس ورودی به مجموعه حرم مطهر، یک کپسول آتشنشانی با آرم سازمان اهدا میشود و در ایستگاههای فرهنگی نیز کپسولهای کوچک انفرادی به شرکت کنندگان اهدا میشود.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی شهر تهران افزود: ضمنا نمایشگرهای LED نصب شده در ایستگاههای فرهنگی به صورت مداوم فیلمهایی از حوادث را پخش خواهند کرد. کتاب «آتش نشان فداکار» درباره شهید امید عباسی نیز در قالب یک داستان کودکان به چاپ رسیده که در بین زائران خردسال توزیع خواهد شد تا به اهمیت کار آتشنشانان پی ببرند. همچنین تعدادی از لباسها و کلاههای مخصوص آتشنشانی در ایستگاههای فرهنگی پیشبینی شده تا شهروندان بتوانند در کنار ماشینهای آتشنشانی عکس یادگاری بگیرند.خودروهای اسباب بازی آتشنشانی نیز تهیه شده که به کودکان اهدا خواهد شد.
انتهای پیام/