تمامی ساختمانهای شهر باید به صورت ادواری بازرسی شود
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، افشین حبیبزاده عضو شورای شهر تهران در نطق پیش از دستور خود با اشاره به گزارش نهایی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در خصوص حادثه پلاسکو اظهار کرد: از جمله مواردی که در این گزارش مورد توجه قرار گرفت مبحث 22 مقررات ملی ساختمان است مبحثی که علیرغم اهمیت فراوان به فراموشی سپرده شده است.
وی با بیان اینکه مراقبت و نگهداری از این ساختمان از جمله اصولی است که توجه به آن منافع بسیاری برای مالکین و ساکنین در پی خواهد داشت، گفت: منافعی چون حفظ سرمایه، تامین آسایش و ایمنی از جمله مواردی است که میتوان نام برد اما متاسفانه در کشور ما کمتر به این امر مهم توجه شده و میشود. در بررسی علل این کم توجهی به مسائل مختلفی برمیخوریم که از جمله آنها میتوان به کمبود منابع مالی و تلقی هزینهای به جای منفعت از نگهداری، عدم اهتمام برخی مسئولین ذیربط به اجرای مقررات ملی ساختمان و فقدان ضمانت اجرایی در برخی موارد اشاره کرد.
عضو شورای شهر تهران تاکید کرد که اما به نظر میرسد مهمترین وجه این کم توجهی فرهنگی است چرا که اگر نوع نگاه ما به مراقبت به نگهداری نگاه کوتاه مدت نباشد و تلقی سرمایهگذاری جهت حفظ منابع سرمایهای جایگزین اتلاف آن شود موجب توجه بیشتر از سوی صاحبان سرمایه به این امر خواهد شد.
حبیبزاده با بیان اینکه یکی از مقرراتی که موضوع این کم توجهی است مبحث 22 ملی مقررات ساختمان است که مورد غفلت قرار گرفته، اضافه کرد: این کم توجهی تا آنجا پیش رفته که حتی در واقعه اخیر آتشسوزی ساختمان پلاسکو کمتر از این مبحث سخنی به میان آمد.
وی ادامه داد: بر اساس مفاد این بحث مالک یا نماینده قانونی او در برابر نگهداری ساختمان در کلیه اجزای آن مسئول و موظف است تا تمامی شرایط و امکانات لازم را برای انجام امور مربوط مانند عقد قرارداد، نگهداری، بازرسی و ... تامین کند. همچنین مسئول انجام تمامی دستورالعملهای اجرایی مطابق با ابلاغیهها و حکمهای صادره توسط مراجع ذیصلاح است.
عضو شورای شهر تهران با اشاره به بحث مکرر درباره بازرسی ادواری گفت: بر این اساس همه ساختمانها اعم از مسکونی، تجاری، اداری، آموزشی، درمانی و ... در حیطه عملکردی مختلف از جمله ناحیه، منطقه، شهر و فراشهر باید به صورت ادواری توسط اشخاص ذیصلاح مورد بازرسی قرار گیرند و هر گاه بازرس متوجه عدم رعایت الزامات این مبحث شود باید ضمن گزارش به مراجع ذیصلاح به مسئول نگهداری ساختمان اخطار دهد. این اخطار شامل موارد تخلف و دستورات لازم برای اصلاح است. بازرس میتواند به جهت غیر ایمن بودن و عدم رعایت مقررات ساختمان مورد بازرسی را غیر قابل سکونت تشخیص داده و از طریق مراجع ذیصلاح آن را محصور کند و کسی که اخطار را نادیده میگیرد تخلف کرده و شخص خاطی مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
به گفته حبیبزاده معماری، تهیه، شرایط سکونت، تاسیسات مکانیکی، بهداشتی و برقی، گازرسانی حفاظت در برابر حریق از جمله مواردی است که نیازمند نگهداری و بازرسی مستمر و دائمی است و مبحث 22 مقررات ملی ساختمان بر آن صحه گذاشته است الزامات این مبحث تا آن جایی که برای تامین سلامت عمومی رفاه و سکونت مردم و نگهداری از ساختمانها لازم است باید اجرا شود.
انتهای پیام/