سید حسن خمینی: رمز توفیق امام، نگاه خردمندانه توأم با نشاط بود
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حجت الاسلام سید حسن خمینی در دیدار با دبیرکل جمعیت سازمان هلال احمر و رئیس و اعضای سازمان جوانان این جمعیت با اشاره به سالروز میلاد حضرت علی اکبر(ع) اظهار کرد: در خصوص این حدیث مشهور که علی اکبر(ع) از لحاظ چهره، خلق و خو و گفتار شبیهترین فرد به پیامبر گرامی (ص) بودند، این نکته مهم است که شباهت خلق یک جوان به پیامبر نشان میدهد ایشان تا چه اندازه بزرگوارانه و خردمندانه رفتار می کردهاند که دارای خلق و خوی پیامبر بودند و از سوی دیگر حاکی از آن است که پیامبر خلق و خوی جوانانه داشتهاند.
وی با بیان اینکه اگر پیامبر(ص) خلق و خوی جوانانه نداشتند آن تحول عظیم ممکن نبود، افزود: اگر امام ما خلق وخوی جوانانه و دل جوان نداشت تحول نیز پیش نمی آمد، زیرا تحول فرعِ آرمانخواهی و راضی نشدن به وضع موجود و این است که چشم ها را به روی اشتباهات نبندیم و نگوییم این اشتباه تبدیل به یک رویه شده است. در قرآن یکی از مواردی که مردمان مورد توبیخ قرار گرفته اند آنجاست که وقتی از آنها پرسیده می شود چرا عملی را انجام دادی، می گویند پدران ما اینگونه بودند و این سنت را داشتند.
آرمان خواهی نقطه قوت جوانان است
یادگار امام تصریح کرد: میشنویم بعضیها میگویند ضعف جوانان آرمانخواهی آنهاست، در حالی که آرمان خواهی نقطه قوت جوانان است، در حالی که وقتی سن انسان از جوانی فاصله میگیرد، توان و حوصله تغییر نیز در انسان وجود ندارد؛ افراد مسن حتی بعضا حاضر به تغییر چیدمان منزل خود نیستند و به همان وضع عادت کرده و انس پیدا می کنند؛ گرچه انس گرفتن فی نفسه بد نیست و بعضا حس نوستالژی پدید می وارد، اما انس مانع تغییر است؛ لذا نفس آرمان خواهی نه تنها نقطه ضعف جوانی نیست، بلکه نقطه قوت جوانیست.
وی افزود: آنچه بعضاً با آرمانخواهی اشتباه گرفته می شود احساسات کنترل نشده است زیرا گاهی اوقات در راه رسیدن به آرمانها ، بدلیل احساسات بالا عدم برخورداری از تجربه پیران ممکن است باعث شتاب یا یأس شود؛ «تند میروی جانا ترسمت فرو مانی». اما آنچه که حتی پیران عارف با آن سخن می گفتند این بود که «می با جوانان خوردنم باری تمنا میکند/ تا کودکان در پی فتند این پیر دردآشام را»؛ پیر می گوید من میخواهم با جوانان حرف بزنم و جوانی کنم اما به معنای آرمانخواهی نه احساسات.
یادگار امام، توان، نشاط و آرمان خواهی جوانی و تجربه و باریکبینی پیران را دو عاملی دانست که اگر توأم نباشند جامعه دچار مشکل میشود.
وی در همین زمینه افزود: آنچه پیران در خشت خام می بینند جوانان در آینه هم نمی بینند و وجه تشابه حضرت علی اکبر(ع) به پیامبر(ص) شاید اشاره به همین نکته باشد که ایشان جوانی را توأم با نگاه خردمندانه داشت؛ کما اینکه شخص گرامی پیامبر نیز در اوج کمال سرشار از نشاط جوانی بود.
یادگار امام با اشاره به اینکه توفیق محشور شدن با امام را در دوران نوجوانی داشتم، گفت: آنچه در شخصیت امام مشهود بود نگاه خردمندانه و تجربهدار توأم با نشاط و آرمان خواهی جوانانه بود و رمز توفیق امام همین عامل بود؛ در شخصیت امام آرمانخواهی، ایشان را از خردورزی و اندیشمندی غافل نمی کرد و از سوی دیگر خردمندی ایشان نیز از نوع محافظه کارانه نبود.
وی با توصیه به جاری کردن این روحیه در مجموعه هلال احمر، خدمت در این مجموعه را یک نعمت دانست.
سید حسن خمینی با تشکر از زحمات جمعیت هلال احمر در جنگ یمن افزود: در مسیر انجام این خدمت دنائتهایی رخ داد اما این رفتارها مسئولیت را از شما سلب نمی کند و امیدوارم در هرجایی به همنوع خود کمک کنید.
وی با بیان اینکه اگر پیامبران، حکما و دانشمندان را از تاریخ خارج کنیم تاریخ انسانیت تاریخ خوبی نیست، افزود: در تاریخ چند هزارساله انسان همیشه جنایت و خشونت وجود داشته است . اما آنچه انسانیت را افتخار آمیز کرده و باعث می شود او سر خود را بلند کند نقاطی است که از انس، الفت، محبت و کمال خواهی انسانها سرچشمه گرفته است و انشاءالله این روحیه در هلال احمر تقویت شود.
در این مراسم به شماری از برگزیدگان عضو سازمان جوانان هلال احمر توسط یادگار امام لوح تقدیر و جوایزی اهدا شد و از کارت عضویت افتخاری حجت الاسلام والمسلمین سیدحسین خمینی در سازمان جوانان هلال احمر رونمایی شد.
همچنین لباس فرم این سازمان و تندیس صلح به یادگار امام اهدا شد.
انتهای پیام/