صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۴ - ۰۹ شهريور ۱۳۹۶
یاسر مرادی در گفت‌وگو با آنا

پیروزی معادله ارتش، ملت و مقاومت در عرسال / اسرائیل در جنگ اطلاعاتی با حزب‌الله ناکام ماند

یک کارشناس امور لبنان با بیان اینکه آزادسازی عرسال اثبات کرد حزب‌الله قائل به یک معادله بود به نام ارتش- ملت و مقاومت است تصریح کردبا آزادسازی عرسال، حزب‌الله نشان داد که توان و قدرت نظامی‌اش بسیار زیاد و بیش از آن چیزی است که گروه‌های سلفی وابسته به داعش بتوانند در برابر حزب‌الله قد علم کنند.
کد خبر : 208164

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا: در نبرد عرسال که در نهایت با مقاومت حزب‌الله و پیروزی آن‌ها پایان یافت، شاهد بیشترین هماهنگی میان حزب‌الله و ارتش لبنان بودیم و این هماهنگی نمایانگر تغییرات بنیادین است. این نبرد از آن رو جای تامل دارد که در برابر رزمندگان حزب‌الله، عناصر گروه‌های تروریستی قرار داشتند. در نهایت این جنگ به تفاهم‌نامه‌ای منجر شد که طبق آن، اسیران و جان‌باختگان دو طرف(هفت مرد و زن وابسته به جبهه فتح‌الشام و هشت نفر از نیروهای حزب الله) با یکدیگر مبادله شدند. همچنین همه عناصر جبهه فتح‌الشام(شامل 120 تروریست) عرسال و جرود را ترک کردند و به ادلب سوریه رفتند.


اهمیت این نبرد و پیروزی حزب‌الله در آن باعث شد تا گفت‌وگویی با یاسر مرادی، کارشناس امور لبنان داشته باشیم.


مرادی درباره تاثیر آزادسازی عرسال در جایگاه مقاومت در منطقه گفت: «آزادسازی عرسال اثبات کرد حزب‌الله قائل به یک معادله بود به نام ارتش- ملت و مقاومت و این معادله را از جنگ سال 2006 تاکنون همواره در سطح وزارتی دولت‌های مختلف حفظ کرده و اصرار داشته است تا تکرار شود. با آزادسازی عرسال، حزب‌الله اثبات کرد که سلاح مقاومت به‌عنوان یک تهدید برای جناح مختلف لبنانی حساب نمی‌شود، بلکه به‌عنوان یک ابزار برای مقابله با تروریست‌ها و حفظ کرامت و امنیت ملی لبنان کاربرد دارد.»


وی درباره بعد نظامی عملیات عرسال تصریح کرد: «حزب‌الله برای مقابله با اسرائیل همواره در سال‌های اخیر با مشکل وجود گروه‌های تروریستی به‌ویژه در جنوب لبنان مواجه بوده است. همواره احتمال می‌رفت که این گروه‌های افراطی وابسته به داعش اگر قرار باشد جنگ احتمالی در جنوب لبنان شکل بگیرد، می‌توانند با بعد لجستیکی، انتقال سلاح به جنوب لبنان را با مخاطره مواجه کنند، اما با آزادسازی عرسال حزب‌الله نشان داد که توان و قدرت نظامی‌اش بسیار زیاد و بیش از آن چیزی است که این گروه‌های سلفی وابسته به داعش بتوانند در برابر حزب‌الله قد علم کنند. موضوع بعد این بود که جریان‌های سلفی فهمیدند توان مقابله با حزب‌الله را ندارند و امروز حزب‌الله به‌عنوان قدرت اول بلامنازع در لبنان به شمار می‌رود.»


این کارشناس امور لبنان به موضوع تفاهم‌نامه‌ای که میان حزب‌الله و گروه‌های تروریستی برای مبادله اسیران به دست آمد اشاره کرد و گفت: «داعش به‌دنبال این بود که با این اتفاق برخی از وابستگان فکری و تشکیلاتی خود را که در زندانی رومیه لبنان بودند آزاد کند و اینکه در این تبادل حتما این بند جزو موافقت‌نامه وجود داشته باشد، اما حزب‌الله حاضر به مذاکره بر سر این بند نشد و نمی‌توان گفت که داعش در عمل با نرسیدن به خواسته خود پیروز این مبادله است. در واقع، پیروزی داعش در این مبادله منتفی است.»


وی افزود: «در طرف مقابل این موضوع یک پیروزی برای حزب‌الله محسوب می‌شود. چرا که بعد از اینکه لبنان بیش از دو سال رئیس‌جمهوری نداشت، حزب‌الله با اصرار بر انتخاب میشل عون به‌عنوان فرمانده ارتش اسبق لبنان و رئیس بزرگترین حزب مسیحی هم‌پیمان حزب‌الله توانست این هم‌پیمان را بر کرسی ریاست‌جمهوری بنشاند. علاوه بر این، حزب‌الله توانست با اقدام خود در موضوع مبادله اسیران، یک بعد ملی به خود و محور مقاومت دهد و توانست در عرصه سیاسی لبنان اثبات کند نه تنها در زمینه انتخاب رئیس‌جمهوری، بلکه در زمینه حمایت از رئیس‌جمهوری‌ ای که مورد تایید حزب‌الله بوده نقش دارد.»


مرادی در پاسخ به این سوال که «باتوجه به رجزخوانی‌های اخیر اسرائیل در منطقه و ادعاهایش درباره تقابل نظامی با حزب‌الله، احتمال جنگ جدید میان دو طرف را چه میزان ارزیابی می‌کنید؟» تصریح کرد: «بعد از سال 2006 معادلات اسرائیل به هم ریخت و از آن سال تاکنون نتوانسته است نقاط ضعف احتمالی خود را پیدا کند. اسرائیل تلاش کرد با نفوذ جاسوس‌هایی گسترده در داخل خاک لبنان و صفوف مخابراتی ارتش لبنان، اطلاعات زیادی را به دست آورد که با توجه به هوشیاری نیروهای اطلاعاتی حزب‌الله و اینکه حزب‌الله یک سیستم پیشرفته اطلاعاتی داخلی در اختیار دارد، در این خواسته خود ناکام ماند و تاکنون نتوانسته است اطلاعات مدنظر خود را از حزب‌الله آنچنان که باید و شاید به دست آورد.»


وی افزود: «لذا از سویی تا زمانی که اسرائیل نتواند این اطلاعات را به دست آورد، نمی‌تواند وارد فاز جنگ جدید شود و از سوی دیگر حضور 3-4 سال اخیر حزب‌الله در جنگ سوریه باعث شده است تا تجربه جدیدی را در زمینه جنگ‌های پارتیزانی در خارج از خاک لبنان به دست آورد که قابل مقایسه با قبل از آن نیست. از بعد نظامی حزب‌الله توان جدیدی را به دست آورد که اسرائیل قبل از هرگونه حمله نظامی به لبنان، باید از همه نظر مراقب قدرت جدید حزب‌الله باشد. نکته بعد، اینکه برد موشک‌های حزب‌الله مانند جنگ سال 2006 نیست و حزب‌الله با موشک‌هایی که در اختیار دارد، نه تنها تمام نقاط فلسطین اشغالی، بلکه تمام منافع اسرائیل را در خاک منطقه می‌تواند هدف قرار دهد. لذا به نظر می‌رسد با توجه به ناامنی که در منطقه وجود دارد و وجود گروه‌های تروریستی و داعش اسرائیل به هیچ‌وجه درباره جنگ جدید با حزب‌الله ریسک نمی‌کند و تهدیدهایی که می‌کند صرفا لسانی است.»


انتهای پیام/

برچسب ها: حزب‌الله لبنان
ارسال نظر