گوشت دام تازه ذبح شده حتما باید 24 ساعت در یخچال بماند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر محمد جعفر صادقی با بیان اینکه خون و ترشحات دام آلوده، زمینه ابتلا به بیماریهای خطرناک از جمله تب کریمه کنگو، سیاه زخم و کیست هیداتیک را افزایش میدهد، خاطرنشان کرد: شهروندان به منظور تامین سلامت خود و خانواده از ذبح غیر بهداشتی دام در معابر عمومی و واحدهای مسکونی خودداری کرده و برای انجام فریضه قربانی کردن به کشتارگاهها مراجعه کنند.
مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه گوشت دام تازه ذبح شده قابلیت استفاده ندارد و باید به مدت ۲۴ ساعت در فضای پیش سرد نگهداری شود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر در تمامی کشتارگاههای فعال امکان نگهداری گوشت دام پس از ذبح فراهم شده است.
صادقی با تاکید بر اینکه بر اساس قانون مجازات اسلامی ذبح دام در معابر عمومی جرم محسوب میشود، اظهار کرد: بر این اساس تیمهای نظارتی مشتمل بر کارشناسان معاونت بهداشت، اداره دامپزشکی و دادستانی در قالب گروههای سیار در سطح استان تشکیل شده است و در صورت مشاهده هر گونه تخلف با افراد برخورد قانونی خواهد شد.
صادقی با اشاره به برخی از روشهای غلط و غیر بهداشتی، افزود: در برخی مواقع دیده شده است که قصابان و یا افرادی که نسبت به ذبح اقدام میکنند چاقو را با دهان خود نگه میدارند که این امر انتقال بیماریهای مشترک میان انسان و دام را افزایش میدهد.
وی از بانوان نیز خواست از تماس مستقیم دست با دام تازه قربانی شده اجتناب کنند و حتما از دستکش استفاده کرده و مراقب بریدن دست خود نیز باشند.
انتهای پیام/