صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۴ - ۱۸ بهمن ۱۳۹۳

سالمون تقلبی هم به بازار آمد

داستان رنگ کردن گنجشک و فروش آن به جای قناری این بار با رنگ کردن ماهی قزل‌آلا و فروش آن به جای سالمون تکرار شده‌ است. متقلبان ماهی‌های قزل‌آلای رنگ شده را با چندین برابر قیمت واقعی و با نام سالمون به فروش می‌رسانند.
کد خبر : 2081

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، گرچه ماهی سالمون و قزل آلا از لحاظ ظاهری با هم متفاوتند، اما بسیاری از افراد با قرمز رنگ دیدن گوشت قزل‌آلا و تاکید فروشنده بر نوع سالمون بودن آن، دچار سردرگمی و اشتباه می‌شوند.


این در حالی است که میزان رنگ به کار رفته برای رنگ‌کردن ماهی قزل‌آلا از سوی برخی پرورش‌دهندگان ماهی به حدی است که می‌تواند آثار مخربی بر سیستم فیزیولوژی انسان داشته باشد.


در همین رابطه رئیس مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا با بیان اینکه گوشت ماهی قزل‌آلا در حالت معمولی سفید است و پس از افزودن رنگدانه به رنگ نارنجی یا قرمز کمرنگ درمی‌آید، گفت: ماهی قزل‌آلا دارای گوشتی با نوارهای رنگی مانند رنگین‌کمان است، اما به تازگی برخی پرورش‌دهندگان دو هفته پیش از عرضه ماهی به بازار با اضافه کردن رنگدانه "آستاگزانپین"، گوشت آن را قرمز کرده و آن را به جای سالمون می‌فروشند.


محمود محسنی با تاکید بر اینکه به مجموعه خانواده ماهیان سردآبی سالمون گفته می‌شود و غالب گونه‌های این خانواده در کشور ما را قزل آلا تشکیل می‌دهد، افزود: البته استفاده از رنگدانه برای خوش رنگ کردن گوشت ماهی در میان پرورش‌دهندگان معمول است، اما این رنگدانه‌ها باید حداقل دو ماه پیش از عرضه به بازار در زنجیره غذایی ماهی گنجانده شود، این در حالی است که متاسفانه برخی علاوه بر توجه نکردن به این مدت زمان، میزان رنگ مصرفی را نیز رعایت نمی‌کنند و در این صورت استفاده از این رنگدانه‌ها به شدت سیستم ایمنی مصرف‌کننده ثانویه یعنی انسان را تخریب می‌کند.


وی با بیان اینکه رنگدانه‌ها عمدتا به ماهی‌های تجاری، قزل‌آلا و آزاد ماهی‌ها اضافه می‌شوند، تصریح کرد: ماهی سالمون و قزل‌آلا از لحاظ ظاهری با هم متفاوتند و به راحتی نمی‌توان در فروش آنها به جای هم تقلب کرد، اما از آنجا که من بارها شاهد عرضه ماهی پرورشی به جای ماهی آزاد در بازار رشت بوده‌ام، بنابراین این امر نیز امکان‌پذیر خواهد بود.


محسنی با بیان اینکه برای پرورش ماهیان سردآبی به جای لارو، تخم ‌چشم‌زده وارد کشور می‌شود، ادامه داد: تخم‌های چشم‌زده‌ وارداتی در اتاق انکوباسیون یا هچری تبدیل به لارو شده و پس از آن سایر مراحل پرورش را طی می‌کنند.


رئیس مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی کشور با تاکید بر اینکه دو نوع ماهی 3n و 2n کروموزومی در کشور پرورش داده می‌شود، اضافه کرد: گرچه ماهی 2n کروموزومی پس از افزودن رنگدانه به جای سالمون فروخته می‌شود، اما با توجه به اینکه ماهی‌های 3n کروموزومی رشد بیشتری دارند و حتی گاهی وزن آنها به بیش از یک‌ونیم گیلوگرم می‌رسد، بنابراین بیشتر به جای سالمون عرضه می‌شوند.


انتهای پیام/

برچسب ها: تقلبی
ارسال نظر