ذبح دام در مکانهای غیربهداشتی خطر «تب کریمه کنگو» را به همراه دارد
دکتر مسعود مردانی در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با توجه به فرارسیدن عید قربان، عنوان کرد: به افراد تاکید میشود برای پیشگیری از بروز بیماری تب کریمه کنگو به شدت از ذبح دام در معابر عمومی و به صورت شخصی در منزل خودداری کنند.
وی افزود: سازمان دامپزشکی با همکاری شهرداری مکانهای را برای معاینه و ذبح بهداشتی دام در نظر گرفته است که افراد میتوانند با مراجعه به این پایگاهها علاوه بر اطمینان از سلامت دام خود تحت شرایط بهداشتی و استریل ذبح را انجام دهند.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری یادآور شد: همچنین به افراد تاکید میشود پس از ذبح دام بدون استفاده از دستکش به هیچ عنوان با گوشت و فرآوردههای دامی تماس نداشته باشند زیرا ممکن است طی تماس فرد با خون و یا فرآورده آلوده بیماری تب کنگو بروز پیدا کند.
مردانی خاطرنشان کرد: همچنین توصیه میشود افراد جگر و گوشت دام را بلافاصله پس از ذبح مصرف نکنند بلکه ابتدا آن را با استفاده از دستکش به خوبی شستوشو و سپس به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری و سپس مصرف کنند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با توجه به افرادی که جگر دام را به صورت خام مصرف میکنند، تصریج کرد: بر خلاف باور عمومی مردم مصرف جگر خام موجب بهبود کمخونی نمیشود بلکه مصرف جگر به صورت خام میتواند خطر ابتلا به بیماریهای عفونی و سیاه زخم را افزایش میدهد.
انتهای پیام/