صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۳ - ۰۸ شهريور ۱۳۹۶
رئیس مرکز درمان و اختلالات اتیسم عنوان کرد:

سهم ۳۲ درصدی ژنتیک در ابتلا به اُتیسم

رئیس مرکز درمان و اختلالات اتیسم با اشاره به سهم ۳۲ درصدی ژنتیک در ابتلا به اتیسم گفت: این بیماران حدود 30 درصد موارد صرع دارند و برای آموزش و توانبخشی اتیسم، آموزش خانواده‌ها لازم است.
کد خبر : 207903

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، حمیدرضا پوراعتماد، با اشاره به بیماری اتیسم گفت: اتیسم نوعی اختلال رشد است که تعاملات اجتماعی و مهارت‌های ارتباطی را در فرد تحت تاثیر قرار می‌دهد، کودکان اتیسمی به مداخلات و آموزش‌های زودهنگام نیاز دارند و اطلاعات علمی نشان می‌دهد اگر بیماری اتیسم زود تشخیص داده و از دو سالگی آموزش‌های لازم آغاز شود، قابل بهبود است.


وی به تاثیر ژنتیک در بروز اتیسم اشاره کرد و ادامه داد: در گذشته اعتقاد داشتند تاثیر ژنتیک در اتیسم 90 درصد است ولی امروزه می‌گویند 32 درصد بیماری ژنتیکی است یعنی سهم عوامل اجتماعی در حال افزایش است.


پوراعتماد افزود: اگر از دوران شیرخوارگی خانواده‌ها دقت کنند اتیسم قابل تشخیص است، به عنوان مثال اگر کودک نگاه نمی‌کند باید نگران شویم، لبخند معنادار کودک از سه ماهگی برای اطرافیان قابل درک است. شیرخواری که کمتر به تحریک‌های اجتماعی پاسخ می‌دهد باید از این نظر مورد توجه قرار بگیرد، تاخیر در شروع رشد زبان در یک سالگی و بعد از آن یک علامت برای اتیسم است همچنین در دو سالگی کودک مبتلا به این بیماری سمت فعالیت‌های انفرادی و تکراری می‌رود.


رئیس مرکز درمان و اختلالات اتیسم گفت: برای تشخیص اتیسم بهتر است کودکان را نزد روان شناسان و روانپزشکان اطفال ببریم، اما وجود یک یا دو علامت نباید نگران‌کننده باشد.


وی ادامه داد: اتیسم از سال 77 ـ 78 مطرح شد، آن زمان بیماری کودکان در چهار و نیم یا پنج سالگی تشخیص داده می‌شد اما اکنون سن تشخیص اتیسم 2و نیم یا سه سالگی بوده و این امر نشان‌دهنده پیشرفت است، البته تشخیص در مواردی مشکل است. همچنین در سنین پایین‌تر شدت علائم ضعیف‌تر است و تشخیص ممکن است کمی دشوارتر باشد.


پوراعتماد عنوان کرد: بی‌تفاوتی کودک در سنین پایین اهمیت دارد، کودک ممکن است نسبت به در آغوش کشیدن بی‌تفاوت باشد، اگر کودک نگاه نمی‌کند، در سنین بالاتر با همسن و سالان ارتباط ندارد، در سنین بعدی ضعف مهارت‌های اجتماعی دارد باید مورد توجه والدین قرار گیرد.


رئیس مرکز درمان و اختلالات اتیسم به علت افزایش موارد شیوع اتیسم اشاره کرد و افزود: افزایش شیوع این بیماری در موارد خفیف و آستانه‌ای شاید به علت تشخیص بهتر باشد.


وی از ارتباط صرع و اتیسم خبر داد و افزود: این بیماران حدود 30 درصد موارد صرع دارند و برای آموزش و توانبخشی اتیسم، آموزش خانواده‌ها لازم است.


رئیس مرکز درمان و اختلالات اتیسم گفت: بیماری اتیسم جزء بیماری‌های خاص نیست، چون شیوع اتیسم بالا و بیماری شناخته شده‌ای است، از وقتی اتیسم تعریف شد سازمان بهزیستی کمک‌هایی داشته است و این افراد می‌توانند در سازمان بهزیستی ثبت نام کنند البته کمک‌های این سازمان فقط بخشی از درمان را پوشش می‌دهد.


وی با اشاره به درمان اتیسم گفت: اتیسم درمان قطعی ندارد و بخش اعظم درمان در اجتماع و رفع ضعف مهارت‌های اجتماعی است، ما به کمک دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و دانشگاه امیرکبیر آموزش‌هایی را در زمینه مهارت‌های اجتماعی ایجاد کردیم؛ زیرا یک انسان در اجتماع رشد می‌کند. در این زمینه کارگروهی تشکیل شده است. کارگروه پروانه‌ها که صنایع دستی افراد اوتیسم را معرفی می‌کند و کارگروه آوای پروانه‌ها که هم‌نوایی و آواز را شامل می‌شود.



انتهای پیام/

برچسب ها: صرع
ارسال نظر