صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در حاشیه جلسه هیات دولت؛

کلانتری: سرطان‌زا بودن محصولات ترا ریخته اثبات نشده است

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: طرح مساله سرطان‌زا بودن محصولات ترا ریخته علمی نیست.
کد خبر : 207875

به گزارش گروه اجتماعی آنا، عیسی کلانتری در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره مساله محصولات تراریخته اظهار کرد: در حال حاضر ۷۰ درصد مواد غذایی ما از محصولات ترا ریخته است. بیش از ۷۰ درصد خوراک دام یا روغن نباتی ترا ریخته است. در دنیا ۱۸۰ میلیون هکتار محصولات ترا ریخته کشت می‌شود.


وی در ادامه افزود: عمده دلیل استفاده از محصولات تراریخته این است که این محصولات موجب صرفه‌جویی در مصرف سم می‌شود زیرا عمده آلودگی محیط زیست به دلیل مصرف سموم و کود شیمیایی است و محصولات تراریخته در واقع با این سموم مبارزه می‌کنند.


رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه در هیچ‌جا از نظر علمی احساس نشده که محصولات ترا ریخته سرطان‌زاست، تصریح کرد: اگر این محصولات سرطان‌زاست پس چرا اجازه واردات آنها داده می‌شود. من نمی‌دانم چرا این مسائل مطرح می‌شود؟


کلانتری در ادامه در پاسخ به سوالی درباره دلیل خشک شدن دریاچه عباس‌آباد در بهشهر گفت: من الان در این زمینه حضور ذهن ندارم اما اصولا همه دریاچه‌ها و تالاب‌ها با سیلاب زنده می‌مانند. وقتی سد ساخته شود و سیلاب مهار شود و حقابه هم داده نشود تالاب‌ها خشک می‌شوند. تغییر اقلیم تاثیر کمی بر خشک شدن تالاب‌ها و دریاچه‌ها دارد، به طور مثال تغییر اقلیم فقط ۱۸ درصد در خشک شدن دریاچه ارومیه تاثیرگذار بوده است. در ایجاد سدها باید نظر محیط زیست گرفته شود و همچنین حقابه هم داده شود.


وی در پاسخ به این پرسش که در این موضوع آیا مقصر سازمان محیط زیست است یا سایر دستگاه‌ها؟ نیز گفت: وقتی سازمان محیط زیست ضعیف باشد همه سوارش می‌شوند.


رئیس سازمان محیط زیست همچنین درباره برنامه‌های سازمان محیط زیست برای دادن مجوز جهت ساخت و ساز در محیط زیست تصریح کرد: محیط زیست در تضاد با توسعه متوازن نیست. در هر کجا با رعایت ضوابط محیط زیست می‌توان ساخت و ساز داشت و توسعه را دنبال کرد اما مساله این است که الان این ضوابط رعایت نمی‌شود. تمام دستگاه‌ها باید شرایط و ضوابط محیط زیست را برای ساخت و ساز رعایت کنند در غیر این صورت ما جلوی آن را می‌گیریم.


انتهای پیام/

ارسال نظر