صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۵ - ۰۷ شهريور ۱۳۹۶

واکسن ضد مواد مخدر هم ساخته شد

دانشمندان واکسن جدیدی درست کرده‌اند که می‌تواند مغز را در برابر هروئین و مواد مخدر ایمن نگه دارد.
کد خبر : 207315

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ScienceAlert، مصرف بیش از حد مواد مخدر در سال 2016 منجر به مرگ 60 هزار نفر، فقط در آمریکا، شده است. واکسن جدید باعث ایجاد ایمنی در مغز در برابر مواد شمیایی تغییردهنده ذهن می‌شود که این امر می‌تواند پایانی برای بحران مواد مخدر باشد.


محققان آمریکایی در حال توسعه یک واکسن ترکیبی هستند که محافظت در برابر اثرات هروئین و فنتانیل را فراهم می‌کند. دانشمندان امیدوارند این واکسن روزی بتواند از اعتیاد و اوردوز مرگبار جلوگیری کند.


این یافته‌ها، آخرین تحولات در یک روش طولانی تحقیق و بررسی برای درمان اعتیاد است که از واکسیناسیون به عنوان رویکردی موثر در خنثی کردن اثرات مواد مخدر استفاده می‌شود.


با وجود این که قدمت چنین تحقیقاتی به دهه 1970 بازمی‌گردد اما دانشمندان می‌گویند افزایش اخیر مصرف مواد مخدر بدین معناست که واکسیناسیون برای مقابله با قدرت آن مهم‌تر از همیشه است.


کیم جاندا، شیمیدان از موسسه تحقیقاتی اسکرپس در کالیفرنیا، در این باره گفت: «نیاز فوری به پیدا کردن داروهای موثر برای درمان اختلالات مصرف مواد مخدر وجود دارد. مصرف‌کنندگان مواد به سمت اپیوئید و نمونه‌های قوی‌تر این مواد می‌روند که صد برابر قوی‌تر از هروئین است».


یکی از دشواری‌های توسعه یک واکسن برای مقابله با چنین مواد مخدری این است که اپیوئید از مولکلو‌ل‌های کوچکی ساخته شده که سیستم ایمنی قادر به تشخیص آنها نیست بنابراین هیچ‌کاری برای مقابله با آنها نمی‌کند.


تیم تحقیقاتی جاندا برای تقویت کردن واکنش دفاعی بدن، مولکول‌های کوچکی به نام «هاپنز» ساخته‌اند که مشابه مولکول‌های اپیوئید است ولی پروتئین متصل به آن، با نام «اپیتوپ»، به عنوان محل اتصال برای آنتی‌بادی‌های تولید شده توسط سیستم ایمنی بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد.


سیستم ایمنی بدن با تزریق یک سری واکسن تمرین داده می‌شود و یاد می‌گیرد که ساختارهای مولکولی که شبیه اپیوئید هستند را شناسایی کند. پس از شناسایی آنتی‌بادی‌هایی را رها می‌کند که به مواد مخدر متصل شده و به مدت هشت ماه مانع عبور آنها از سد خونی مغز می‌شود.


مترجم: هانا حیدری



انتهای پیام/

ارسال نظر