رفع معضلات اقتصادی، کلید حل سایر مشکلات کشور
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا از فرهیختگان، مانند سالهای گذشته و در آغاز هفته دولت شاهد بودیم رئیسجمهور و کابینه دوازدهم با مقام معظم رهبری دیدار داشتند و رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار نکات مهمی را به دولتمردان و رئیسجمهور پیشنهاد دادند که بدونشک در پیشبرد اهداف کلان کشور تاثیرگذار خواهد بود. در این دیدار بار دیگر شاهد بودیم که رهبری مسائل اقتصادی و تاکید بر اقتصاد مقاومتی و تقویت تولید داخلی را مانند سخنرانیهای قبلی خود مدنظر قرار دادند.
بهطور حتم و در مقطع فعلی همه فعالان عرصه اقتصاد، رئیسجمهور و دولتمردان کابینه دوازدهم بهخوبی میدانند که مهمترین دغدغه و اولویت امروز کشور ما اقتصاد است و با حل مشکلات و دغدغههای اقتصادی، بسیاری از مسائل کشورمان حل خواهد شد. بیانات مقام معظم رهبری در باب تاکید بر اقتصاد غیرنفتی نیز بهخوبی بیانگر این است که مسئولان ما هرچه سریعتر باید در جهت تغییر رویکرد اقتصادی کشور از اقتصاد متکی به نفت وارد عمل شوند و با تقویت پایههای تولید در جهت اتکای اقتصاد به محورهای دیگری به غیر از نفت وارد عمل شوند تا بتوانیم از طریق غیرنفتی، درآمدهای لازم و مورد نیاز کشور را کسب کنیم. آنچه در جهان اثبات شده است، توجه به این امر است که اقتصاد نفتی امروز جوابگوی نیازهای مردم جهان نیست و کشورهای مختلف با اتخاذ یک راهبرد جدید در تلاشند رویکرد اقتصادی نفتی را از کشور خود دور و راهکارهای جدیدی را اتخاذ کنند؛ روندی که بدونشک باید در جمهوری اسلامی ایران نیز اجرایی و عملیاتی شود. نکته مهم و قابل اهمیتی که مقام معظم رهبری در این بیانات خود بر آن تاکید داشتند این بود که تمامی وزارتخانهها در دولت دوازدهم باید با اتخاذ یک راهبرد و رویکرد مشخص در جهت حل مشکلات اقتصادی کشور وارد عمل شوند.
رهبری صراحتا در بیانات خود تاکید داشتند که درست است وزارتخانههایی چون صنعت، اقتصاد و جهاد کشاورزی نقش اساسی را در بهبود وضعیت اقتصادی مردم و کشور برعهده دارند اما در این مسیر وزارتخانههای دیگر نیز باید آنها را یاری و کمک کنند که نشاندهنده این است که رهبری موضوع اقتصاد و دغدغه حل معیشت مردم را وظیفه یک یا چند وزارتخانه نمیدانند و از همه دولتمردان درخواست دارند در جهت بهبود وضعیت مردم وارد عمل شوند و اقدامات لازم را انجام دهند؛ روندی که بدونشک در دولت دوازدهم باید لحاظ شود. رئیسجمهور باید با اتخاذ و تنظیم یک برنامه و راهبرد مناسب تمامی راهکارهای مدنظر دولت دوازدهم برای حل مشکلات و مسائل اقتصادی کشور را برای دولتمردانش در یک برنامه جامع تبیین و تشریح کند تا رویکردهای لازم در یک نگاه با محوریت جمعی برای پیشبرد اهداف کلان کشور اتخاذ شود.
از دیگر نکات مهم بیانات رهبری در این دیدار تاکید ایشان بر کار و تلاش جهادی بود که بهخوبی نشاندهنده این است که اگر مسئولان ما رویکرد مبتنیبر حل مشکلات مردم را در دستورکار خود داشته باشند بدونشک تمامی تلاش خود را برای حل مسائل و دغدغههای مربوط به آنها انجام خواهند داد. از این رو در این بین رئیسجمهور بهعنوان رئیس قوه مجریه باید نظارت دقیق و جامعی نسبت به عملکرد وزرا و کارکنان خود داشته باشد تا در ابتدا آنچه را که به مردم وعده داده عملیاتی کند و در آخر زمینه لازم برای پیشرفت کشور براساس معیارهای توسعه و برنامه ششم را فراهم کند.
حسن روحانی بهخوبی میداند که برای حل مشکلات کشور باید با بهبود وضعیت بنگاههای تولیدی و ارائه تسهیلات اقدامات لازم را انجام دهد، از این رو باید دولت دوازدهم از اقتصاد وابسته به نفت جدا شود و به سمت اقتصادی مبتنیبر مولدهای تولید پیش رود، رویکردی که بدونشک پایههای اقتصاد مقاومتی را در کشورمان قوی میکند و ما را به قدرت اول منطقه در آینده دور تبدیل خواهد کرد.
بیانات رهبری در دیدار با دولتمردان بهخوبی گواه این است که چهارسال آینده برای دولت دوازدهم فرصتی طلایی است و رئیسجمهور و اعضای کابینه باید تمام هم و تلاش خود را برای تحقق مطالبات مردم بهکار ببندند؛ چراکه این چهار سال پایانی بدونشک آخرین فرصت برای روحانی محسوب میشود.
بنده بر این باورم که روحانی در دولت دوازدهم باید صرفا نگاه خود را بر گفتمان مبتنیبر اقتصاد قرار دهد، هرچند در این مسیر نباید از سایر حوزهها نیز غافل شود. نکته حائز اهمیت نیز این است که با حل مشکلات اقتصادی کشورمان بهخصوص در بعد داخلی تمامی مسائل کشورمان در حوزههای دیگر حل خواهد شد، از این رو از منظر بنده چهارسال آینده، چهارسال طلایی برای دولت دوازدهم و کابینه برای بهبود شرایط کشور است. پس باید منتظر رویکردهای روحانی و تیم اجرایی وی در بدنه دولت باشیم.
انتهای پیام/