صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۲ - ۱۸ بهمن ۱۳۹۳
در گفت‌وگو با آنا

شهریار عباسی: حل مشکلات حوزه ادبیات داستانی زمان‌بر است/ نگارش رمانی با زمینه تاریخ معاصر

شهریار عباسی از نگارش رمان تازه خود با درون‌مایه تاریخ معاصر خبر داد.
کد خبر : 2069

شهریار عباسی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی آنا درباره تازه‌ترین رمان خود توضیح داد: «من سعی کرده‌ام در جریان نگارش اثر تازه‌ام از زمینه‌های تاریخ معاصر استفاده کنم، درواقع می‌توان گفت ابعاد تاریخی در این اثر بیش از سایر مولفه‌ها پررنگ است و به طور کلی این رمان با تم تاریخی نوشته می‌شود».


او اضافه کرد:« ضمن این‌که این اثر به لحاظ روایتی با سایر آثاری که پیش ازاین نوشته بودم متفاوت است،به طوری که من در رمان‌های قبلی خود کمتر به درون شخصیت‌های داستان نفوذ کرده‌ام و سعی کردم بیشت به کنش‌های شخصیتی آنها بپردازم، در حالی‌که در این رمان آنچه برایم حائزاهمیت بوده است نفوذ کردن به لایه‌های مختلف و در عین حال پیچیده شخصیت‌ها بوده است».


این نویسنده که به تازگی رمان "دختر لوتی" از او به چاپ رسیده است درباره وضعیت ادبیات داستانی نیز گفت: «واقعیت این است که در شرایط کنونی تغییر چشمگیری در حوزه ادبیات داستانی به چشم نمی‌خورد، اگرچه در یک سال گذشته روند برخی موارد دراین حوزه مانند صدور مجوزها دستخوش تعدیل شده و می‌توان گفت اوضاع در این زمینه اندکی بهتر از قبل شده است، اما باز هم به رغم ورود آثار متفاوت و متنوع در بازار کتابفروشی‌ها آن‌طور که باید اتفاق خوشایندی در عرصه فروش کتاب و اقبال مخاطبان به سمت وسوی کتابخوانی صورت نگرفته است».


نویسنده "می‌خواهم یک نامه کوتاه بنویسم" ادامه داد: «البته از حق نباید گذشت که مرتفع شدن معضلاتی چون پایین بودن تیراژ، کاهش تمایل نسبت به کتابخوانی، مسئله توزیع نامناسب کتاب و ... تماما نیازمند زمان زیادی است و نمی‌توان انتظار داشت که یک شبه این مشکلات که در سال‌های اخیر به دلایل مختلف شدت هم یافته‌اند با انتشار چند اثر پرمحتوا و مطلوب در عرصه ادبیات داستانی از بین بروند».


او تصریح کرد: «باید بپذیریم که ادبیات داستانی ما طی سال‌های اخیر به دلیل مشکلات مختلفی که ممیزی در راس آنها قرار داشته تا حدود زیادی به انزوا و حاشیه رانده شده است و طبیعی است که از انزوا خارج کردن این حیطه تنها به مدد بروز و ظهور آثار خوب میسر نمی‌شود، بلکه تدبیر سیاست‌گذاران فرهنگی برای حل مشکلات این وادی نیز می‌تواند تاثیر زیادی داشته باشد تا مرتفع شدن این مشکلات مشمول زمان زیادی نشود».


انتهای پیام/

ارسال نظر