صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۰ - ۰۵ شهريور ۱۳۹۶
معاون وزیر راه و شهرسازی:

پروانه‌های ساختمانی دارای تخلف تسهیلات نمی گیرند/ سکونت 19 میلیون نفر در بافت‌های ناکارآمد

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران درباره ارائه تسهیلات ساخت و ساز در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد گفت: به پروانه‌های ساختمانی که دارای تخلف باشند تسهیلات نمی‌دهیم و با انجام تخلف در هر مقطعی تسهیلات متوقف خواهد شد.
کد خبر : 206838

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، محمد سعید ایزدی در نشست خبری امروز خود از سکونت 19 میلیون نفر از جمعیت ایران در بافت‌های ناکارآمد و بافت تاریخی خبر داد و عنوان کرد: اکنون در 110 شهر حاشیه ‌نشین‌ها شناسایی شدند که بر این اساس 2 هزار و 700 محله در مساحتی بالغ بر 140 هزار هکتار بافت نارکارآمد داریم که نیازمند بهسازی و نوسازی هستند.


وی تصریح کرد: همچنین یک هزار و 100 سکونتگاه غیر رسمی و حاشیه‌نشینی با جمعیتی بالغ‌بر 11 میلیون نفر در کشور شناسایی شده‌ است، از سوی دیگر یک هزار و 600 بافت فرسوده میانی و تاریخی با جمعیت 8 میلیون نفر در کشور وجود دارد.


ایزدی ادامه داد: بدین ترتیب یک سوم مساحت شهرها و یک سوم جمعیت شهری را بافت‌های ناکارآمد و میانی تشکیل می‌دهند که ساکنان این مناطق با سه مساله حاد ایمنی، امنیت و هویت مواجه هستند.


وی اضافه کرد: گفتمان غالب سیاست‌های اخیر در دولت دوازدهم بهسازی و نوسازی بود و باید بدانیم که بازآفرینی شهری باید مجموعه‌ای از وجوه اقتصادی، زیست محیطی، اجتماعی و کاربری باشد. در همین راستا نیز در ابتدای دولت یازدهم تمام تلاش ما بر رفع آسیب‌های بافت ناکارآمد شهری متمرکز شد.


وی تاکید کرد: در مصوبه شورای عالی شهرسازی نیز در سال 93 این مجوز صادر شد تا در سیاست‌هایمان تغییراتی را اعمال کنیم که از آن دست می‌توان به جایگزینی واژه ناکارآمد به جای فرسوده که بار منفی معنایی داشت اشاره کرد.


معاون وزیر و مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران ابراز کرد: مهم‌ترین اقدام دولت یازدهم تهیه سند ملی احیا، بهسازی و نوسازی شهری در سال 93 بود که شیوه‌های مواجهه برای رفع مسائل بافت‌های ناکارآمد و میانی ارائه شد همچنین برای نخستین بار در کشور سندی را ارائه کردیم که اصول حفاظت از بافت‌های تاریخی را نشان می‌دهد و این سند در شورای عالی شهرسازی به تصویب رسید.


ایزدی گفت:‌ یکی دیگر از گام‌های کلیدی دولت یازدهم تشکیل ستاد بازآفرینی شهری به ریاست رئیس جمهوری و قائم مقامی آخوندی وزیر راه و شهرسازی بود که نمایندگانی از 20 دستگاه مختلف گرد هم آمدند و با تشکیل 32 جلسه ملی اقدامات مشترک و تعیین اولویت‌ها و محلات مورد توجه قرار گرفت.


وی با بیان اینکه در سال 95 و 96، 680 پروژه را اجرایی کردیم، تصریح کرد: سالانه 200 محله ساماندهی می‌شوند این امر در ماده 59، 61 و 62 برنامه ششم توسعه کشور درج شده است و 9 ردیف عمرانی با اعتباری بالغ‌بر 640 میلیارد تومان برای آن در نظر گرفته شده است. همچنین اکنون برای مشهد، قم، شیراز و 4 شهر استان سیستان و بلوچستان ردیف اعتباری خاص داریم.


وی با اشاره‌بر ورود توسعه‌گران به ساخت و ساز نیز گفت: در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی دستورالعملی را به تصویب رساندیم که توسعه‌گران و انبوه‌سازان بتوانند با کمک اهالی ساخت و ساز انجام دهند. فردا جلسه دستورالعمل نحوه تامین مالی ورود توسعه‌گر در بافت‌های میانی برگزار می‌شود که امیدواریم این آیین‌نامه به تصویب شورای پول و اعتبار برسد.


ایزدی از اختصاص هزار میلیارد تومان از محل درآمدهای استحصالی مسکن مهر به انبوه‌سازان نیز خبر داد و تاکید کرد: بانک مرکزی اجازه داد تا بانک مسکن اعتباری بالغ بر یک هزار میلیارد تومان از محل درآمدهای استحصالی مسکن مهر را به اعطای تسهیلات انبوه‌سازان اختصاص دهد که این امر می‌تواند زمینه را برای ورود توسعه‌گران به حوزه ساخت و ساز در مناطق میانی فراهم کند.


معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: همچنین تسهیلات خرید مسکن از محل صندوق یکم با سود 8 درصد در بافت‌های فرسوده با سقف 160 میلیون تومان فراهم شد که می‌تواند 60 درصد منابع خرید را در این بافت‌ها فراهم کند. همچنین شرکت عمران و بهسازی شهری ایران آمادگی دارد تا از امروز در جهت اعطای تسهیلات به انبوه‌سازان در قالب گروه‌های مختلف و یا صنوف برای ورود به عرصه همکاری لازم را داشته باشد.


ایزدی افزود: در دولت دوازدهم بر روی مدیریت زمین نیز تمرکز کرده‌ایم سیاستی که تا کنون در این بخش وجود نداشت.


وی ادامه داد: در هر کشور پیشرفته‌ای سندی در این باره وجود دارد و به همین جهت ما نمی‌خواهیم همانند دوران گذشته رقیب بخش خصوصی شویم و با تعریف پروژه به یک پیمانکار بزرگ تبدیل شویم بلکه در سیاست‌های جدید و در دولت دوازدهم به دنبال اجرای سیاست دولت حمایت‌گر خواهیم بود.


وی همچنین از اجرای پایلوت مدل تنظیم مجدد زمین با محوریت اهالی در محله همت‌آباد یا مفت‌آباد اصفهان خبر داد و بیان کرد: دراین منطقه تعاونی محله‌ای شکل گرفته و با تجمیع املاک ساختمان‌ها به شکل متناسب و دارای معابر لازم ساخته می‌شوند. این نخستین پروژه با این مدل است که وام‌های ودیعه مسکن نیز به اهالی این مناطق اختصاص داده‌ایم.



انتهای پیام/

ارسال نظر