صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۹ - ۰۹ خرداد ۱۳۹۴
رئیس پژوهشگاه ابن سینا در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد

20 درصد زوج‌های کشور نابارور و کم‌بارور هستند/ گسترش عوامل ایجاد ناباروری در ایران

رئیس پژوهشگاه ابن سینا، عنوان کرد: بیش از 20 درصد زوج‌های کشور نابارور یا کم بارور هستند که نیمی از این افراد با دریافت دارو اقدامات اولیه بهبود می‌یابند اما نیمی دیگر نیاز به درمان به کمک تکنولوژی‌های کمک باروری هستند.
کد خبر : 20679

دکتر محمد مهدی آخوندی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با بیان اینکه عوامل ایجاد کننده ناباروری در کشور افزایش پیدا کرده است، گفت: عوامل محیطی مختلفی از قبیل صنعتی شدن جوامع، افزایش میزان پساب‌های کارخانجات و استروژن‌های محیطی و استفاده از کودهای شیمیایی در تولید محصولات کشاورزی و باقی ماندن اثر این عوامل بر سیکل غذایی روزمره مردم موجب تغییرات هورمونی و فیزیولوژیکی، یائسگی زودرس در زنان و وارد شدن آسیب به اسپرم مردان می‌شود که در نهایت این عوامل موجب افزایش ناباروری در کشور شده است.


رئیس پژوهشگاه ابن سینا، افزود: از طرف دیگر قرار گرفتن در معرض امواج رادیویی، موبایل‌ها، پارازیت‌های ماهواره‌ای و امواج مایکروویو که در گیرنده‌ها و فرستنده‌های مختلف وجود دارد احتمال این صدمات را دو چندان می‌کند. بر اساس آمارهای گزارش شده، زمینه افزایش ناباروری در مردان بیش از زنان است.


وی در ادامه تصریح کرد: حدود 20.2 زوج‌های کشور نابارور یا کم بارور هستند که نیمی از این افراد با دریافت دارو اقدامات اولیه بهبود می‌یابند اما نیمی دیگر نیاز به درمان به کمک تکنولوژی‌های کمک باروری هستند.


آخوندی با بیان اینکه میزان مراجعه زوج‌های نابارور به مراکز درمان محدود است، گفت: گران بودن درمان‌های ناباروری و از طرف دیگر محدود بودن مراکز تخصصی درمان موجب شده تا مراجعه افراد محدود شود.


وی در ادامه بهترین سن باروری برای آقایان و خانم‌ها را بین 25 تا 32 سالگی دانست و گفت: تاخیر در فرزنددار شدن تا 36 سالگی برای افراد مشکلی ایجاد نمی‌کند اما از این سن به بعد میزان قدرت باروری در زوجین کاسته می‌شود و در سن 40 سالگی این کاهش بسیار چشم‌گیر می‌شود.


رئیس پژوهشگاه ابن سینا اضافه کرد: برای حمایت از زوج‌های نابارور و کمک به افزایش جمعیت باید یک منبع پایدار وجود داشته باشد تا به صورت مداوم از این افراد حمایت کند و به صورت مستمر خودگردان شود و هر زمان که این افراد به حمایت‌های آن نیاز داشته باشند سریعا منابع مالی را در اختیار آنها قرار دهد تا زمان طلایی درمان نیز برای آنها از دست نرود.


انتهای پیام/

برچسب ها: ناباروری
ارسال نظر