صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۶ - ۰۵ شهريور ۱۳۹۶

خواب زمستانی کشتی آزاد کنار برج ایفل/ طلای یل جویبار و دیگر هیچ

تیم ملی کشتی آزاد ایران با کسب یک مدال طلای حسن یزدانی و قرار گرفتن در مکان نهم جدول در حالی به کارش در رقابت‌های جهانی پاریس خاتمه داد تا علاوه بر راه نیافتن به مسابقات جهانی آمریکا، یکی از بدترین نتایج کشتی کشورمان رقم بخورد.
کد خبر : 206764

امیرحسین فلاح؛ گروه ورزشی: تیم ملی کشتی آزاد با 8 کشتی‌گیر راهی رقابت‌های جهانی پاریس شد و در حالی که همه اهالی کشتی انتظار نتایج خوبی از این نفرات داشتند اما یکی از بدترین نتایج تیم ملی در مسابقات جهانی رقم خورد و تیم ملی تنها با کسب یک مدال طلای حسن یزدانی و 16 امتیاز در مکان نهم این رقابت‌ها جای گرفت و حتی مسابقات قهرمانی جهان 2018 در آمریکا را هم از دست داد.


در سال‌های اخیر نتایج ملی‌پوشان کشتی‌آزاد و فرنگی در میادین بزرگ جهانی و المپیک با یکدیگر متفاوت بود. در المپیک لندن که شاهد نتایج درخشان فرنگی‌کاران بودیم، آزادکاران نتوانستند انتظارات را برآورده کنند و در المپیک ریو این‌بار نوبت آزادکاران بود که نتایج خوبی بگیرند و فرنگی‌کاران تنها با یک برنز میدان المپیک را ترک کردند. اما در مسابقات جهانی پاریس که هر دو تیم با نفرات جوان عازم این رقابت‌ها شدند، کسب سه مدال برنز و قرار گرفتن در مکان دوم جدول را می‌توان نتیجه خوبی برای فرنگی‌کاران درنظر گرفت اما این بار نوبت آزادکاران بود که روی نوار ناکامی قرار بگیرند.


آزادکاران کشتی ایران برخلاف فرنگی‌کاران تجربه زیادی داشتند و در حالی که از 8 کشتی‌گیر فرنگی تنها 2 نفر تجربه حضور در رقابت‌های جهانی را داشتند اما در کشتی آزاد میثم نصیری، مصطفی حسین‌خانی، بهنام احسان‌پور و حسن یزدانی تجربه حضور در میدان جهانی و حتی المپیک را داشتند.



وزن 57 کیلوگرم: اطری جوان و کم‌تجربه


رضا اطری جوان و کم‌تجربه که اولین حضورش در میدان جهانی را تجربه می‌کرد در وزن 57 کیلوگرم جای حسن رحیمی را گرفت که در ماه‌های گذشته به دلیل مصدومیت نتوانست خودش را به مسابقات انتخابی برساند. اطری در این مسابقات در اور اول مقابل «زهیر ال اوراکی» از فرانسه با نتیجه 6 بر یک به پیروزی رسید وی در دور بعد مقابل «توماس گیلمان» از آمریکا با نتیجه 3 بر صفر شکست خورد که در نهایت با ثبت یک پیروزی و یک شکست از گردونه مسابقات حذف شد و در پایان در رده سیزدهم این وزن قرار گرفت. اما سبک کشتی‌گرفتن اطری ما را امیدوار کرد تا در سال‌های آینده با برطرف کردن نقاط ضعف این کشتی‌گیر بتوان یک نماینده در حد کلاس جهانی در این وزن داشته باشیم.




وزن 61 کیلوگرم: بی‌اعتمادی احسان‌پور به فرصت‌ها


در وزن 61 کیلوگرم بهنام احسان‌پور نماینده ایران در مسابقات جهانی بود. احسان‌پور از جمله کشتی‌گیران باتجربه ما در این رقابت‌ها بود که برای بار سوم میدان جهانی را تجربه می‌کرد. اما سبک کشتی‌های احسان‌پور به هیچ وجه شبیه یک کشتی‌گیری که تجربه حضور 3 دوره در میدان جهانی را داشته باشد نبود. احسان پور در دور اول «هانسونگ کیم» نایب قهرمان سال 2017 آسیا از کره شمالی را در یک کشتی سخت با نتیجه 5 بر 3 شکست داد وی در دور بعد مقابل «یولیس بونه رودریگوئز» دارنده مدال برنز جهان و نفر پنجم المپیک از کوبا با نتیجه 7 بر 2 مغلوب شد و در این وزن در چهاردهم شد. احسان‌پور ثابت کرد که دیگر نمی‌توان در این وزن به این کشتی‌گیر اعتماد کرد و کادر فنی تیم ملی از الان باید به فکر پرورش یک کشتی‌گیر مطمئن برای این وزن باشد تا در المپیک 2020 توکیو بتوان روی مدال گرفتن در این وزن حساب باز کرد.




وزن 65 کیلوگرم: شکستی دیگر برای نصیری


در وزن 65 کیلوگرم باز هم یک کشتی‌گیر باتجربه صاحب دوبنده تیم ملی شد. میثم نصیری که در رقابت‌های انتخابی موفق شده بود از سد همه حریفانش بگذرد به رقابت‌های جهانی پاریس اعزام شد. نصیری مسابقات را با اقتدار آغاز کرد و کشتی‌گیر قطری را با 10 امتیاز برتری شکست داد اما در کشتی دوم برابر «آلن گوگایف» روس نتوانست از اقتدار کشتی ایران دفاع کند و در نهایت کشتی را با نتیجه نزدیک 5 بر 4 واگذار کرد و از صعود به دور سوم بازماند تا پرونده مسابقات جهانی با ایستادن نصیری در رتبه دهم این وزنه برای وی بسته شود. نصیری که یکی از شانس‌های کسب مدال ما در این مسابقات بود باز هم مانند المپیک دست خالی میدان جهانی را ترک کرد تا کادر فنی تیم ملی هم در این وزن به فکر راه چاره باشند.




وزن 70 کیلوگرم: ناکامی حسین خانی در کسب مدال جهانی


مصطفی حسین خانی یکی دیگر از باتجربه‌های ما در مسابقات جهانی پاریس بود که نماینده ایران در وزن 70 کیلوگرم بود. حسین خانی که در مسابقات آسیایی صاحب عنوان است اما تاکنون موفق نشده در مسابقات جهانی و المپیک به مدال کسب کند ولی به عنوان آماده‌ترین کشتی‌گیر وزن 70 کیوگرم کشتی ایران راهی پاریس شد. حسین خانی نسبت به سایر کشتی‌گیران ما کشتی‌های خوبی را در دورهای اول به نمایش گذاشت اما در مرحله یک چهارم نهایی مقابل حریف ژاپنی در حالی که با یک امتیاز اختلاف از حریفش جلوتر بود در ثانیه‌های پایانی خاک شد و نتیجه را به حریف ژاپنی‌اش واگذار کرد.


حسین خانی در دور اول با نتیجه 10 بر صفر «ایلمان مختاراف» از فرانسه را شکست داد وی در دور بعد نیز با نتیجه 10 بر صفر از سد «آدریان مویزه» از رومانی گذشت اما در دور سوم مقابل «یوهی فوجی نامی» از ژاپن با نتیجه 7 بر 6 شکست خورد و با توجه به شکست این کشتی گیر در مراحل بعدی، «حسین خانی» حذف و هشتم شد.


در مورد حسین‌خانی نقدی که می‌توان بر او داشت این است که کشتی‌گیری که قرار است در مسابقات جهانی به مدال دست پیدا کند باید از چنان تجربه برخوردار باشد که بتواند کشتی را اداره کند، نه اینکه برتری‌اش را در ثانیه‌های آخر و آن هم در مقابل یک حریف ژاپنی از دست دهد.



74 کیلوگرم: نمایش ضعیف یاراحمدی در اولین گام


پیمان یاراحمدی در سالی که حسن یزدانی یک وزن بالاتر رفت موفق شد در مسابقات انتخابی تیم ملی همه رقبایش را شکست دهد و در وزن 74 کیلوگرم نماینده ایران در مسابقات جهانی پاریس باشد. یاراحمدی جوان که عنوان‌دار آسیا است برای اولین بار در میدان بزرگ جهانی حاضر می‌شد و این کم‌تجربگی در کشتی اول هم خودش را نشان داد. پیمان یاراحمدی در دور اول مقابل «زلیم خان خادجیف» از فرانسه با نتیجه 8 بر 4 شکست خورد و با توجه به شکست این کشتی گیر مقابل «جردن باروز» قهرمان جهان و المپیک از آمریکا، یاراحمدی از دور رقابت ها کنار رفت و بیست و دوم شد.


یاراحمدی قطعا یکی از گزینه‌های اصلی کشتی ایران برای حضور در میدان المپیک2020 ژاپن است اما کادر فنی باید به این مساله توجه داشته باشد که این کشتی‌گیر اشتباهات زیادی دارد و باید خیلی بیشتر از سایر کشتی‌گیران روی یاراحمدی کار شود تا نماینده آبرومندی در این وزن داشته باشیم.



وزن 86 کیلوگرم: پهلوان مثل حسن


شرایط در وزن 86 کیلوگرم برای کشتی ایران فرق داشت. حسن یزدانی نام بزرگی در این وزن است که تن همه رقبایش را به لرزه درمی‌آور. قهرمان المپیک و نائب قهرمان جهان که مدال طلای مسابقات جهانی را در کارنامه ورزشی‌اش کم داشت برای اضافه کردن این افتخار به پاریس رفت. یزدانی به حریفان یورش می‌برد و حتی فرصت فکر کردن را هم به آنها نمی‌داد. یزدانی در این رقابت‌ها در مجموع 46 امتیاز گرفت و تنها 2 امتیاز از دست داد و اقتدار کشتی ایران را به رخ حریفان کشید.


حسن یزدانی پس از استراحت در دور اول در دور بعد «عظمت دولت بیکوف» نایب قهرمان آسیا از قزاقستان را با نتیجه 12 بر 2 شکست داد وی در دور سوم مقابل «پیتر یانولوف» دارنده مدال نقره بازی های اروپایی از مولداوی با نتیجه 10 بر صفر به پیروزی رسید. یزدانی در دور بعد مقابل «الکساندر گوستیف» نایب قهرمان اروپا از آذربایجان با نتیجه 10 بر صفر به پیروزی رسید و راهی مرحله نیمه نهایی شد. وی در این مرحله و برای حضور در دیدار فینال مقابل «ولادیسلاو والیف» از روسیه با نتیجه 4 بر صفر به پیروزی رسید و راهی دیدار فینال شد. یزدانی در این دیدار «بوریس ماکویف» از اسلواکی را در یک تایم و با نتیجه 10 بر صفر شکست داد و صاحب مدال طلا شد


در بین نمایندگان ایران تنها سبک کشتی‌گرفتن حسین یزدانی از نام و آوازه کشتی ما دفاع کرد و تحسین همگان را برانگیخت.


برخی از کارشناسان اعتقاد دارند حسن یزدانی که بعد از المپیک از وزن 74 کیلوگرم به وزن 86 کوچ کرد باید برای المپیک 2020 توکیو خودش را در وزن 97 کیلوگرم آماده مسابقات کند و باید دید نفر اول کشتی ایران چه تصمیمی برای آینده خودش خواهد گرفت.




وزن 97 کیلوگرم: فاصله زیاد محمدی با رقبای جهانی


در وزن 97 کیلوگرم در غیاب رضا یزدانی این امیر محمدی بود که موفق شد با شکست حریفانش به تیم ملی راه پیدا کند. اما قبل از اعزام هم کادر فنی در این وزن به فکر کسب مدال نبودند. محمدی که برای بار اول در یک میدان بزرگ جهانی شرکت می‌کرد نتوانست نمایش درخشانی داشته باشد. امیر محمدی در دور اول «الکساندر هوشتین» دارنده مدال برنز اروپا از بلاروس را با نتیجه 8 بر 6 شکست داد وی در دور بعد مقابل «ماگومد ابراگیم اف» دارنده مدال برنز المپیک و قهرمان آسیا از ازبکستان با نتیجه 10 بر 4 شکست خورد و با توجه به شکست این کشتی گیر در دورهای بعد، محمدی حذف و دوازدهم شد تا جای خالی رضا یزدانی خیلی زیاد احساس شود. امیر محمدی قطعا با این سبک کشتی گرفتن شانس زیادی برای پوشیدن دوبنده تیم ملی در المپیک 2020 ندارد و اگر می‌خواهد یکی از نمایندگان ایران در توکیو باشد باید تلاشش را بیشتر کند.




وزن 125 کیلوگرم: انگیزه زیاد محبی برای قدرت‌نمایی


یدالله محبی کشتی‌گیر سنگین وزن ایران که در این وزن جا پای بزرگان کشتی ایران گذاشته بود موفق شد در دور انتخابی تیم ملی کمیل قاسمی عنوان‌دار جهان و المپیک را شکست دهد و به تیم ملی راه یابد. شاید همه کشتی‌گیران دنیا منتظر حضور کمیل قاسمی از ایران در این وزن بودند اما یدالله محبی برای اولین بار در میدان جهانی راهی پاریس شد و به نسبت سایر کشتی‌گیرانی که اولین تجربه را داشتند کشتی‌های بهتری گرفت. محبی در دور اول مقابل «داوید مودزمانشویلی» (گرجستانی الاصل) نایب قهرمان المپیک 2012 و برنز جهان از ازبکستان با نتیجه 3 بر 2 به پیروزی رسید وی در دور بعد با نتیجه 6 بر 2« آلن زاسایف» نایب قهرمان جهان از اوکراین را شکست داد. وی در دور سوم مقابل «نیکولاس گویازدوفسکی» از آمریکا در یک کشتی نزدیک با نتیجه 5 بر 4 مغلوب شد تا در نهایت در وزن 125 کیلو گرم نهم شد.


محبی نشان داد که می‌تواند در سال‌های اینده نماینده شایسته‌ای برای این وزن باشد و باید تلاشش را بیشتر کند. سبک کشتی‌گرفتن محبی در سنگین‌وزن منطقی به نظر می‌رسید و کاملا روی بی‌تجربگی کسب مدال را از دست داد.



در هر صورت کشتی ایران در میدان جهانی با کسب تنها مدال طلای حسن یزدانی به کارش پایان داد و چیزی که برای همه مشخص شد تفاوت زیاد کشتی‌گیران ایران با سطح اول جهان است. در حال حاضر نفراتی که عازم پاریس شدند در مسابقات انتخابی حریفان خودشان را شکست دادند اما در مسابقات جهانی نتوانستند از نام و آوازه کشتی ایران دفاع کنند.


کادر فنی تیم ملی در یکی دو سال آینده باید فکر اساسی برای بالا بردن کلاس کشتی کشتی‌گیران ما کند تا نفراتی که از ایران راهی المپیک توکیو می‌شوند بتوانند با رقبای قدرتمند خارجی مبارزه کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر