صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۶ - ۰۵ شهريور ۱۳۹۶

رحمانی فضلی: استانی شدن انتخابات مجلس منتفی نشده‌است

وزیر کشور با بیان اینکه استانی شدن انتخابات مجلس منتفی نشده است، گفت: در لایحه جامع نظام انتخابات، استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی را پیش بینی کرده‌ایم اما باید در مجلس تصویب شود.
کد خبر : 206693

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از خانه ملت، عبدالرضا رحمانی فضلی درباره ارزیابی خود از نحوه بررسی کابینه دوازدهم در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: بنده علاوه بر اینکه قبلا نماینده بوده‌ام، 2 بار برای ریاست دیوان محاسبات و یک بار برای وزرات کشور دولت یازدهم از مجلس رای گرفته‌‌ام و کسب رای اعتماد برای تصدی وزارت کشور دولت دوازدهم، چهارمین بار بود که از مجلس رای کسب کردم.


وزیر کشور افزود: وظیفه نمایندگان این است که موضوعات و دغدغه‌های مردم به ویژه مردم حوزه انتخابیه و مسائل کلان را مطرح کنند.


وی ادامه داد: 10 روز در مجلس بودیم و در همه کمیسیون‌ها، فراکسیون‌ها و مجامع استانی که دعوت شدم، حضور یافتم زیرا وزارت کشور فعالیت‌های متنوعی دارد، هیچ جا ندیدم که مسئله شخصی مطرح شود یا موضوعاتی مبتنی بر تفکر سیاسی یا جناح بندی سیاسی مبنای داوری باشد، بلکه مسائل کارشناسانه و در چهارچوب قانون پیگیری شد.


نوع تعامل وزرات کشور با نمایندگان تغییر می‌کند


رحمانی فضلی با بیان اینکه حضور 10 روزه در مجلس برای من نتایج خوبی به دنبال داشت، گفت: برخی ضعف‌ها و کاستی‌ها در مناسبات وزارت کشور و نمایندگان بخصوص در مناطق و شهرستان‌ها بود که به تواتر رسید، حتما باید تغییراتی در نوع تعاملات بین وزارت کشور، استانداری‌ها، فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها با نمایندگان ایجاد شود.


وزیر کشور درباره تعامل با مجلس در دولت یازدهم، گفت: کمیسیون ها هر وقت دعوت کردند آمده‌ایم، زیرا وظیفه قانونی این است که بیاییم ولی در برخی موارد دوستان تلاش می‌کردند و رضایت سوال کننده را جلب می‌کردند، هر وقت بنده را دعوت کنند حتما می‌آیم.


وی با بیان اینکه برای بازنگری در تعامل با نمایندگان، خودم در مجلس به جز مواردی که سوال می‌شود یا نیاز به توضیح در کمیسیون‌ها است، به مجلس می‌آیم، افزود: به جز این دو مورد به صورت دوره‌ای نیز حتما باید در دوره‌هایی مشخص به مجلس بیایم و ارتباط قوی‌تری با نمایندگان داشته باشیم.


رحمانی فضلی درباره لایحه جامع نظام انتخابات، اظهار کرد: ضعفی که انتخابات ما دارد تعدد قانون است، در دوره اخیر 3 انتخابات را با 3 قانون مختلف و با 3 فرآیند متفاوت برگزار کردیم، به طوری که هیات‌های اجرائی مستقل بودند و هیات نظارت متعدد و روشهای اجرا متفاوت بود که این شرایط کار را برای وزارت کشور به عنوان مجری انتخابات سخت می‌کند.


وزیر کشور با بیان اینکه اقدامات لازم برای تهیه لایحه جامع نظام انتخابات انجام شده و وزارت کشور وظیفه خود را انجام داده و یکبار هم آن را به دولت برده‌ایم، بیان کرد: به دلیل اینکه در آن زمان سیاست‌های کلی در دست تدوین بود، دولت دست نگه داشت تا سیاست‌های کلی برسد و پس از ابلاغ سیاست‌های کلی انتخابات، ظرف 3 ماه انطباق با سیاست‌های کلی را انجام دادیم.


وی با بیان اینکه پس از نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری این موضوع همانگونه باقی ماند، افزود: بعد از انتخابات ریاست جمهوری، دکتر لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، جلسه‌ای را با حضور شورای نگهبان، وزارت کشور، مرکز پژوهش‌های مجلس و کمیسیون شوراها تشکیل دادند و خواستند که این لایحه را وزارت کشور بدهد و سایرین نظرشان را بیان کنند و تجربیات انتخابات اخیر را نیز در آن لحاظ کنند، ما امیدواریم که این کار به زودی تمام شود.


رحمانی فضلی در خصوص مشکلاتی که ثبت نام گسترده در انتخابات ریاست جمهوری به وجود آورد، ادامه داد: متاسفانه برای ثبت نام از افراد در انتخابات ریاست جمهوری ما محدودیت و قیدی نداریم ولی در سیاست‌های کلی تعریف این مسئله برعهده شورای نگهبان گذارده شده تا قیوداتی را تعیین کنند و شرایطی برای این موضوع تعیین شود که حتما در لایحه جامع این را پیش‌بینی خواهیم کرد و تلاش ما این خواهد بود که در وهله اول از افرادی ثبت نام به عمل آید که صلاحیت‌های عمومی را دارا باشند.


وزیر کشور گفت: در انتخابات ریاست جمهوری برخی افراد اقدام به ثبت نام می‌کردند که دارای صلاحیت‌های عمومی از جمله سواد نیز نبودند، که این یکی از ضعف‌های قانون قبلی بود که حتما اصلاح می‌شود.


وی در خصوص برگزاری انتخابات الکترونیکی، افزود: از ابتدا قرار بود در 140 شهر انتخابات شوراها را به صورت الکترونیکی برگزار کنیم که همینطور نیز شد. از مجلس و هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، تشکر می‌کنیم برای اینکه آن‌ها نیز در کنار ما ریسک ریسک برگزاری انتخابات الکترونیکی را پذیرفتند. اثبات کردیم که روش اخذ الکترونیکی صحیح است و سخت افزار و نرم افزار آن منطبق با تکنوزلوژی‌های نوین، کارشناسانه و قابل اطمینان است.


رحمانی فضلی با بیان اینکه در 140 شهر انتخابات شوراها به صورت الکترونیکی برگزار شد، گفت: مجلس و اعضای هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها نیز کمک کردند و الحمدلله در 140 شهر، هیچ مشکلی نداشتیم و حداکثر در طول 1 تا 2 ساعت تمام آراء این شهرستان‌ها را نهایی و ابلاغ کردیم و این مقدمه ای شد بر اینکه اطمینان شورای نگهبان نیز جلب شود.


وزیر کشور با بیان اینکه شورای نگهبان با روش‌ها و کارشناسان خود انتخابات الکترونیکی را در دستور کار خود قرار داده است و با همکاری کارشناسان وزارت کشور مسائل را دقیق‌تر بررسی می‌کنند، گفت: تا انتخابات مجلس فرصت مناسبی داریم و امیدواریم انتخابات مجلس به صورت الکترونیکی برگزار شود تا بسیاری از ابهامات، ایرادات، اشکالات و شکایات‌های بعدی که صورت می‌گیرد با این روش از بین می‌رود.


استانی شدن انتخابات مجلس منتفی نشده است


وی با بیان اینکه استانی شدن انتخابات منتفی نشده است، افزود: در لایحه جامع نظام انتخابات، استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی را پیش بینی کرده‌ایم اما باید در مجلس تصویب شود.


رحمانی فضلی در خصص شکایات پیرامون برگزاری انتخابات شورای شهر، متذکر شد: هیات نظارت مسئول رسیدگی به شکایات است، نظر نهایی در رسیدگی به شکایت‌ها با هیات نظارت است و وزارت کشور نمی‌تواند کاری را انجام دهد، براساس قانون، هیات نظارت هر تصمیمی را اتخاذ کند، ما نیز انجام می‌دهیم.


وزیر کشور با بیان اینکه من در جلسه‌ای که آرا شورای شهر تهران بازشماری شد، حضور نداشتم، گفت: چمران درباره انتخابات شورای شهر تهران به وزارت کشور مراجعه داشت.


وی با بیان اینکه نهایتا ما باید به قانون تن بدهیم و وقتی قانون حَکَمی را به نام هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها تعیین کرده در صورت تایید و ابلاغ آن، همه باید تن بدهیم، ادامه داد: فکر نمی‌کنم مباحث مطرح شده درباره انتخابات شورای شهر تهران درست بوده باشد و گرنه هیات نظارت باید به آن رسیدگی می‌کرد، همه باید نظر حَکَم و داور را قبول کنیم.


رحمانی فضلی در پاسخ به این سوال که آیا درباره زمان تعیین شده برای آغاز شوراها دچار مشکل می‌شویم، یا خیر؟، گفت: دچار مشکل نمی‌شویم و بر اساس قانون جدید این مشکل حل می شود.


وزیر کشور با بیان اینکه بر اساس قانون جدید زمان آغاز شورای پنجم اول شهریور است و دوره‌های دیگر نیز مبتنی بر این باید اول شهریور باشد، گفت: اگر دوره 4 ساله پایان نیابد، به مشکل بر می‌خوریم.


انتهای پیام/

ارسال نظر