صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۵ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۶
عضو هیات علمی دانشگاه تهران عنوان کرد:

اخلاق، فضیلتی سودمند برای انسان و جامعه

عضو هیات علمی دانشگاه تهران درباره موضوع اخلاق حرفه‌ای و موضوع تعریف اخلاق و چرا باید اخلاقی بود؟ اظهار کرد: «اخلاق خوب فضیلتی است که برای خود انسان و جامعه سود و منفعت دارد و اخلاق بد باعث خسران و ضرر به خود و جامعه است.»
کد خبر : 206531

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر جعفر گل محمدی در مراسم افتتاحیه طرح ضیافت اندیشه اساتید واحد یادگار امام(ره) شهرری درباره تعارضات اخلاقی گفت: «نمی‌توان در جامعه اخلاق خوب داشت اما در خانه هرکاری که دوست داشتیم انجام دهیم که این شدنی نیست.»


وی هدف از برگزاری کارگاه اخلاق را آشنایی با مسئولیت‌های اخلاقی استادان در حوزه وظایف حرفه‌ای دانست.


عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) نیز در باب فلسفه و کلام اسلامی (حکمت متعالیه) گفت: «هر استادی باید بداند علم چیست؟ معرفت علمی معرفتی است اثبات شده. نظریه‌های علمی به شیوه‌ای دقیق از یافته‌های تجربی که با مشاهده و آزمایش به دست آمده‌اند، اخذ می‌شوند. علم بر آنچه می‌توان دید و شنید و لمس کرد و امثال اینها بنا شده است. عقاید و سلیقه‌های شخصی و تخیلات ظنّی هیچ جایی در علم ندارند. علم آفاقی است. معرفت علمی معرفت قابل اطمینانی است، زیرا به طور آفاقی اثبات شده است.»


دکتر محمد کاظم فرقانی درباره استقراگرایی در فلسفه بیان کرد: «مطابق استقراگرایی سطحی، علم با مشاهدات آغاز می‌شود. مشاهده گر باید دارای اعضای حسی معمولی و سالم باشد و باید آنچه را با توجه به وضعیت مورد مشاهده می‌تواند ببیند، بشنود و غیره، با امانتداری تمام ضبط کند و این عمل باید با ذهنی خالی از پیش‌داوری انجام پذیرد.»


عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) گفت: «فلسفه علم و مکتب علم شناسی از اثبات گرایی، ابطال گرایی، نظری مشابه ساختار و هرج و مرج تشکیل شده است.»


فرقانی در ارتباط با مکتب علم شناسی و فلسفه علم افزود: «عرفان از واقعیت گزارش می شود انسان می‌توانند آنچه مه واقعیت دارد را کشف کنند و منظور از واقعیت همان نظریه‌های علمی است. دانشمندان بر اساس پیش‌فرض‌ها، واقعیت‌ها راگزارش می‌دهند که چه علم دینی و یا غیر دینی باشد مانند علم روانشناسی.»


وی گفت: «قرآن حکیم که از همه کائنات سرچشمه گرفته است با تدبر و تعقل به ما کمک می کند که به علم دست یابیم.»


طرح ضیافت استادان با همکاری دفتر نهاد مقام معظم رهبری واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری، معاونت‌های آموزشی و دانشجویی فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام(ره) شهرری با عنوان آموزشی، طبق آیین‌نامه ارتقای اعضای هیات علمی و همراه فوق برنامه‌های متنوع با موضوعات قرآنی، فلسفه و کلام اسلامی، اخلاق و علم چیست؟ شهریور در این واحد برگزار شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر