صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۹ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۶
در سال‌مرگ شاعر:

یادی از م.امید؛ شاعر خوان هشتم

مهدی اخوان‌ثالث (1307-1369) یکی از برجسته‌ترین شاعران و چهره‌های ادبی معاصر کشورمان است؛ شاعری که م.امید تخلص می‌کرد و توانست با خلق اشعاری ماندگار، نام خود را در فرهنگ شعر نوین ایران ثبت کند.
کد خبر : 206413

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، اخوان‌ثالث با توجه به قرابتی که با شعر به سبک خراسانی داشت، از زبانی توانمند و فصیح در آثارش برخوردار بود و آمیختن این زبان و دایره واژگانی به شعر نیمایی، باعث خلق آثاری چشم‌گیر مانند «زمستان» و «خوان هشتم» و... شد که نظر همگان را به خود جلب کرد.


جمال میرصادقی (داستان‌نویس و منتقد ادبی) درباره او گفته است: من اخوان را از آخر شاهنامه شناختم. شعرهای اخوان جهان‌بینی و بینشی تازه به من داد و باعث شد که نگرش من از شعر به کلی متفاوت شود و شاید این آغازی برای تحول معنوی و درونی من بود.


نادر نادرپور (شاعر) هم او را سرچشمه شعر امروز دانسته: شعر او یکی از سرچشمه‌های زلال شعر امروز است و تأثیر آن بر نسل خودش و نسل بعدی مهم است. اخوان میراث شعر و نظریه نیمایی را با هم تلفیق کرد و نمونه‌ای ایجاد کرد که بدون اینکه از سنت گسسته باشد بدعتی بر جای گذاشت. اخوان مضامین خاص خودش را داشت، مضامینی در سوگ بر آنچه که در دلش وجود داشت - این سوگ گاهی به ایران کهن برمی‌گشت و گاه به روزگاران گذشته خودش و اصولاً سرشار از سوز و حسرت بود- این مضامین شیوه خاص اخوان را پدیدآورد به همین دلیل در او هم تأثیری از گذشته می‌توانیم ببینیم و هم تأثیر او را در دیگران یعنی در نسل بعدی می‌توان مشاهده کرد.


علی موسوی گرمارودی در مراسمی، درباره سابقه همکاری‌اش با اخوان ثالث گفته است: سال 1358 بود که من به عنوان سرپرست مؤسسه فرانکلین انتخاب شدم. در آن سال‌ها نام این مؤسسه را سازمان آموزشی، علمی، فرهنگی انقلاب اسلامی گذاشته بودم که بعدها به دلیل بلند بودن نامش، به انتشارات علمی - فرهنگی تغییر پیدا کرد. خاطرم هست ما برای بخش ویراستاری نیاز به یک سرویراستار داشتیم که بنده از استاد مهدی اخوان ثالث دعوت کردم با ما همکاری کند. در حالی که خودم چهارهزار تومان حقوق می‌گرفتم، برای ایشان ماهیانه هفت‌هزار تومان حقوق رد کردم تا ارج و قرب و منزلت ایشان حفظ شود....


ارغنون (مجموعه شعر۱۳۳۰)، زمستان (مجموعه شعر۱۳۳۵)، آخر شاهنامه (مجموعه شعر۱۳۳۸)، از این اوستا (مجموعه شعر۱۳۴۴)، منظومه (؛شکار، مجموعه شعر۱۳۴۵)، پاییز در زندان (مجموعه شعر ۱۳۴۸)، عاشقانه و کبود (مجموعه شعر۱۳۴۸)، بهترین امید (مجموعه شعر۱۳۴۸)، زندگی می‌گوید: اما باز باید زیست... (مجموعه شعر۱۳۵۷)، در حیاط کوچک پاییز در زندان (مجموعه شعر۱۳۵۵)، دوزخ اما سرد (مجموعه شعر۱۳۵۷) و ترا ای کهن بوم و بر دوست دارم (مجموعه شعر۱۳۶۸) عناوین مجموعه شعرهای اخوان‌ثالث را شامل می‌شود.


در ادامه؛ فیلم‌هایی از شعرخوانی زنده‌یاد مهدی اخوان ثالث:












انتهای پیام/

ارسال نظر