صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۹ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۶
رئیس واحد علوم و تحقیقات:

مراکز آموزشی برتر، قدم در مسیر دانشگاه‌های نسل چهارم گذاشته‌اند

رئیس واحد علوم و تحقیقات گفت: «مراکز آموزشی برتر، قدم در مسیر دانشگاه‌های نسل چهارم گذاشته‌اند. این دانشگاه‌ها فراتر از مسائل آموزشی، تحقیقاتی و حتی کارآفرینی به دنبال خلق ایده و تبدیل آن به تکنولوژی و محصول و در نهایت ارائه به بازارها هستند. معتقدم مراکز آموزشی ایران باید به سوی دانشگاه‌های نسل چهارم حرکت کنند.»
کد خبر : 206400

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر علی عباسپور در نخستین کنفرانس ملی «نانو از سنتز تا صنعت» که با حمایت ستاد توسعه ویژه فناوری نانو ریاست جمهوری، پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) در واحد علوم و تحقیقات برگزار شد با بیان اینکه نانوتکنولوژی یکی از مباحث مهم در دنیای امروز است، اظهار کرد: «خوشبختانه ایران در زمینه نانو پیشرفت چشمگیری داشته است، به نحوی که در زمره کشورهای برتر در این حوزه قرار دارد.»


عباسپور با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری در راستای اقتصاد مقاومتی ادامه داد: «اقتصاد مقاومتی تنها و اصلی‌ترین راه خودکفایی و عدم وابستگی ایران است. برای رسیدن به این مقصود، باید به سمت انتقال تکنولوژی و خلق و تبدیل ایده‌ها به محصول و تکنولوژی باشیم.»


وی اضافه کرد: «دیگر زمان فروش موادخام نظیر نفت و مواد معدنی به کشورهای دیگر نیست چراکه کشورهای پیشرفته و صنعتی با استفاده از همین مواد اولیه و خام معدنی، اقدام به تولید محصولاتی می‌کنند که به بهای بسیار گزاف در اختیار کشورهای دارای سوخت فسیلی قرار می‌دهند.»


عباسپور با بیان اینکه مراکز آموزش عالی، دیده‌بان پیشرفت علمی در جهان بوده و وظیفه آنها توسعه و پیشرفت علمی است، تصریح کرد: «با توجه وضعیت جمعیت کشور در آینده، مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی چاره‌ای جز حرکت به سمت درآمدزایی و عدم وابستگی به شهریه دانشجو ندارد. خوشبختانه مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به ظرفیت‌های علمی، تحقیقات، پژوهشی و تجهیزاتی که دارد، می‌تواند در این راستا عملکرد خوبی داشته باشد.»


عباسپور: اقتصاد مقاومتی تنها و اصلی‌ترین راه خودکفایی و عدم وابستگی ایران است. برای رسیدن به این مقصود، باید به سمت انتقال تکنولوژی و خلق و تبدیل ایده‌ها به محصول و تکنولوژی باشیم

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات افزود: «واحد علوم و تحقیقات یکی از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی است که با توجه به فضای آموزشی، تحقیقاتی، آزمایشگاهی و تجهیزات پیشرفته و همچنین استادان برجسته و دانشجویان مشتاق و نخبه می‌تواند در موضوع درآمدزایی و حرکت به سوی دانشگاه نسل چهارم عملکرد مناسبی داشته باشد.»


معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصاد دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی نیز گفت: «تکنولوژی نانو، تکنولوژی ساخت یافته و فرامدرنی است که در همه ابعاد زندگی بشر وجود دارد.»


دکتر فریدون رهنمای رودپشتی با توجه به دیدگاه اقتصادی در فعالیت‌های دانشگاهی افزود: «دیدگاه اقتصادی در فعالیت‌ها موجب پایدارسازی خواهد شد. در این دیدگاه به اصل «کمیابی منابع» توجه شده است. این اصل بر آنالیز و تحلیل میزان سود و زیان پیش از شروع فعالیت‌ها تأکید دارد و معتقدم با این دیدگاه باید به کنفرانس امروز نگاه کرد.»


رهنمای رودپشتی با توجه به رویکرد فراکتال در تحلیل بازار، افزود: «در رویکرد فراکتال بازار را به مثابه اجسام هندسی در نظر می گیریم. برای اینکه درک روشنی از بازار داشته باشیم سازه‌های بازار را به عنوان اشکال این جسم هندسی معرفی می کنیم. امروز برای اینکه بتوان خیلی دقیق تر وارد شناخت بازار شده و از فرصتهای موجود در آن بهترین استفاده را داشته باشیم باید از علوم روز دنیا استفاده کنیم. معتقدم نانو نه تنها در علوم مهندسی و ساخت یک محصول نیست، بلکه در علوم دیگر مانند مدیریت نیز دارای کاربرد است. بر همین اساس من اصطلاحی را در حوزه تحلیل بازار ایجاد کرده ام به نام نانوفراکتال که نگاهی دقیق تر و قوی تری نسبت به فراکتال دارد.»


وی با بیان اینکه باید از همه فرصتها در دانشگاه با دیدگاهی اقتصادی و تکیه بر شأنیت و مأموریت دانشگاه در فعالیت‌های اقتصادی استفاده کرد، گفت: «امیدوارم این کنفرانس دستاوردهای مناسبی هم در حوزه علم و دانش و هم در زمینه اقتصادی برای دانشجویان داشته باشد.»


سرپرست معاونت پژوهش و فناوری واحد علوم و تحقیقات هم با بیان اینکه نقش نانو از زمان بروز موج سوم انقلاب صنعتی پر رنگ شده است، بیان کرد: «نانو امروز در تمام ابعاد زندگی ما کاربردی وسیع پیدا کرده است.»


دکتر کرم الله دانشفرد با بیان اینکه انقلاب چهارم صنعتی و دانشگاه نسل چهارم به یکدیگر وابسته هستند، گفت: «استراتژی امروز دانشگاه‌ها باید در راستای مدیریت دانش، از تولید تا کاربردی کردن آن باشد. دانشگاه‌ها باید مأموریت‌گرا باشند و هدف خود را در راستای حل معضلات و مشکلات قرار دهند.»


وی تصریح کرد: «اکنون واحد علوم و تحقیقات دارای 150 آزمایشگاه است که از این میان بیش از 50 آزمایشگاه بصورت متوسط در حوزه نانو و 4 آزمایشگاه به‌صورت تخصصی در این حوزه فعالیت می‌کنند. همچنین تجهیزات پیشرفته، فعالیت در بیش از 20 طرح برون دانشگاهی باسازمان‌هایی که در حوزه نانو فعالیت می‌کنند، از جمله فعالیت‌های واحد علوم و تحقیقات در موضوع نانو است.»


دانشفرد با بیان اینکه اعضای هیأت علمی و دانشجویان واحد علوم و تحقیقات تاکنون سه جایزه بین‌المللی را در حوزه فعالیت‌های نانو برنده شده‌اند، ادامه داد: «این واحد با سازمان‌های نوسازی و گسترش صنایع ایران، شهرداری تهران، شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی، وزارت دفاع و پژوهشگاه نیرو، در زمینه ارائه خدمات تخصصی و دانش نانو کمک کرده و با آنها ارتباط گسترده و عمیقی دارد.»


سرپرست معاونت پژوهش و فناوری واحد علوم و تحقیقات ادامه داد: «نمایه 700 مقاله که در عنوان آنها از کلمه نانو استفاده شده در پایگاه استنادی اسکاپوس از سوی محققان واحد علوم و تحقیقات نشان از توجه ویژه این واحد به مبحث نانو تکنولوژی دارد که امیدوارم به همت استادان، دانشجویان و محققان این واحد، بیش از پیش در عرصه نانو به پیشرفت نائل شویم.»


دکتر محمدحسین مدرسی رئیس نخستین کنفرانس نانو از سنتز تا صنعت هم گفت: «نانو تکنولوژی در محدوده 10 تا 100 نانومتر تعریف می شود. این تکنولوژی در تمامی زمینه های زندگی امروز انسان نمود پیدا کرده و از تنوع بسیار بالایی برخوردار است. در ایران بالغ بر 100 شرکت بصورت تخصصی در حوزه نانو فعالیت می‌کنند.»


در این همایش بالغ بر 400 مقاله پژوهشی از دانشگاه‌های معتبر و پژوهشکده‌های سراسر کشور ارائه شده است که به گفته دکتر پرویز آبرومند آذر دبیر این همایش همه مقالات پذیرفته شده در پایگاه سیویلیکا نمایه خواهد شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر