صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۳ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۶
سرپرست معاونت امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صمت در گفت‌وگو با آنا؛

تخفیف‌های عجیب فروشگاهی، قیمت‌‎گذاری را آزاد کرد

سرپرست معاونت امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صمت گفت: امروز هیچ کالای تولیدی به اندازه‌ای سود ندارد که قیمت‌تمام شده آن در فروشگاه‌های زنجیره‌ای با تخفیف‌های 30 تا 60درصدی برای مشتریان اعمال شود.
کد خبر : 206385

یدالله صادقی رئیس مرکز امور اصناف و بازرگانان در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره حذف قیمت روی سه گروه کالایی و رقابتی شدن بازارهای آن گفت: بر اساس تصمیم رقابتی‌سازی قیمت‌ها، سه گروه کالایی که به صورت صنعتی در کارخانجات تولید می‌شود مانند بیسکویت،‌ شیرینی‌جات و شکلات؛ چیپس،‌ اسنک و سایر تنقلات ؛‌ مواد سلولوزی مانند دستمال، حوله کاغذی و ... از این پس در بازار رقابتی قیمت‌گذاری می‌شوند.


وی ادامه داد:‌ در مکانیزم جدید قیمت‌گذاری، کارخانجات باید قیمت‌تمام‌شده کالاهای خود را بر اساس بازار رقابتی به شکل کاملا کانالیزه و بدون حضور واسطه و با صدور فاکتور، در اختیار شرکت‌های توزیع‌کننده قرار دهند تا این شرکت‌ها طبق فاکتور ارائه شده از سوی کارخانه و لحاظ کردن ضریب سود خرده‌فروشی که توسط هیات عالی نظارت تعیین شده،‌ قیمت‌های اصلی را برای عرضه به مشتریان اعلام کنند.


صادقی افزود: ضریب سود خرده‌فروشی نیز بستگی به گروه‌های کالایی داشته که از 10 الی 15درصد این سود در نظر گرفته شده است.


سرپرست معاونت امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صمت دلیل آزاد شدن این نوع قیمت‌گذاری را حاشیه سود بالا و تخفیف‌ها عجیب در برخی فروشگاه‌ها عنوان و اظهارکرد: بسیاری از فروشگاه‌ها با درک موضوع مارجین«حاشیه سود» بالا در قیمت تمام شده کالاها، در راستای مشتری‌مداری و جذب مشتری جدید گام برداشته و تخفیف‌های بالایی را روی کالاهای عرضه شده در فروشگاه خود لحاظ می‌کنند که متاسفانه این تفاوت و تنوع تخفیف بر روی قیمت یک کالا، ناشی از ضعف قیمت‌گذاری در نظام فروش کالا در بازار کشور است اما در عکس این قضیه،‌ برخی از فروشگاه‌ها نیز تا ریال آخر قیمت درج شده بر روی کالا را از مشتریان خود دریافت می‌کنند.


صادقی با اشاره به اینکه این نوع تخفیف‌ها و تفاوت قیمت‌ها سوالات فراوانی را برای مصرف‌کننده ایجاد کرده،‌ تصریح کرد: درج قیمت نهایی روی یک کالا در کارخانه‌ها طی سالیان سال به یک شیوه مرسوم و البته منسوخ تبدیل شده که هیچ رقابت‌پذیری در آن دیده نمی‌شود، اعمال چنین روشی عملا نتیجه‌ای به غیر از شکست را دربر نداشت چراکه امروز بسیاری از کالاها در فروشگاه‌ها با تخفیف‌های 30 تا 60درصدی برای مشتریان حساب می‌شود؛ مسئولان وزارت صمت نیز با درک این موضوع که هیچ کالایی آنقدر مارجین سود واقعی ندارد که تخفیف 30درصدی بر آن اعمال شود،‌ به سمت حذف قیمت‌گذاری از سوی کارخانه و انتقال قیمت‌گذاری به شبکه توزیع حرکت کرده است.


رئیس مرکز امور اصناف و بازرگانان درباره اینکه عملکرد سازمان حمایت برای از بین بردن این نارسایی نیز کارساز نشد، گفت: این سازمان در این سال‌ها تلاش‌های فراوانی را برای برطرف ساختن این معضل و اصلاح قیمت‌گذاری‌ها انجام داد اما در واقع این موضوع کماکان ادامه داشته و در نظر گرفتن مارجین بالا در کارخانجات تولیدی کاملا امری مرسوم شده است.


وی در پایان خاطرنشان کرد: سه گروه کالایی که عنوان شد، در سبد خرید خانوار چندان نقش اساسی و مهمی را ندارند و امیدواریم این طرح با موفقیت طی شود تا سایر کالاهای تولیدی نیز در امر رقابتی قرار بگیرند.


انتهای پیام/

ارسال نظر