ماموریت جدید تلسکوپ وب اعلام شد
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از UPI، دانشمندان از قابلیتهای مادون قرمز این تلسکوپ برای جمعآوری اطلاعاتی که ممکن است در آینده به هدایت ماموریتها کمک کند، استفاده خواهند کرد.
تلسکوپ فضای جیمز وب مکمل تلسکوپ فضایی هابل ناسا است. همچنین قویترین تلسکوپی است که تاکنون ساخته شده است. آژانس فضایی روز پنجشنبه اعلام کرد که با به کارگیری این تلسکوپ به بررسی و مطالعه دنیای اقیانوس قمر مشتری، اروپا، و دنیای اقیانوس قمر زحل، انسلادوس، خواهد پرداخت.
یکی از اهداف عملی این تلسکوپ، مطالعه سیاراتی است که امکان دارد به شناسایی منشاء حیات کمک کنند.
محققان به ویژه علاقهمند به مطالعه آبهای سطحی انسلادوس و اروپا هستند که ترکیبی از بخار آب و مواد شیمیایی ساده است.
ماموریتهای «کاسینی- هویگنس» و «گالیله» ناسا و تلسکوپ فضایی هابل، اطلاعات و اسنادی را در این باره جمعآوری کرده بودند که نشان میدهد این جریانها نتیجه فرآیندهای زمینشناسی است که منجر به گرم کردن اقیانوسهای زیرسطحی شده بود.
هیدی همل، ستارهشناس و معاون اجرایی انجمن دانشگاه برای تحقیقات در زمینه نجوم، در این باره گفت: «این دو قمر را به دلیل تواناهایی بالقوهشان در نمایش خصوصیات زیست نجومی مورد نظر انتخاب کردهایم».
تیم تحقیقاتی با استفاده از دوربین مادون قرمز تصاویری با کیفیت بسیار بالا از اروپا گرفته است تا سطح این قمر را بررسی کند. بدین ترتیب دانشمندان قادر به شناسایی مناطق گرم شاخص فعالیتهای جریان بخار و فرآیندهای فعال زمینشناسی هستند.
وقتی که یک جریان بخار شناسایی شود، محققان با استفاده از دوربین مادون قرمز و ابزارآلات نیمه مادون قرمز به تجزیه و تحلیل ترکیبات آن میپردازند.
اندازهگیریهای تلسکوپ فضایی وب به محققان اجازه میدهد که جواب سوالاتی مانند «آیا این قمرها از یخ آب ساخته شدهاند؟ آیا بخار موجود، بخار آب گرم است؟ دمای مناطق فعال و آبهای خروجی چقدر است؟» را با دقت و صحت بیسابقهای بدهند.
قمر اروپا تقریبا 10 برابر بزرگتر از انسلادوس است. بنابراین ثبت تصاویر با کیفیت بالا از سطح این قمر کوچک امکانپذیر نیست اما تلسکوپ فضایی وب قادر به آنالیز ترکیبات مولکولی گازهای خروجی و تجزیه و تحلیل ویژگیهای سطحی این قمر است.
مترجم: هانا حیدری
انتهای پیام/