صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۰ - ۰۳ شهريور ۱۳۹۶

رقابت های کشتی قهرمانی جهان/ خیز شاگردان طلایی برای طلای جهانی

کشتی‌گیران تیم ملی کشتی آزاد از روز جمعه در مسابقات جهانی پاریس بر روی تشک می روند و شاگردان طلایی در غیاب چهره های شاخص خود در اندیشه فتح سکوی جهان هستند.
کد خبر : 205444

به گزارش خبرنگار ورزشی آنا، سال گذشته درست همین روزها بود که تیم کشتی آزاد با مدال تاریخی حسن یزدانی، طلسم مدال آوری کشتی آزاد بعد از المپیک 2000 سیدنی شکسته شد و ایران بعد از 16 سال در المپیک ریو در رشته کشتی آزاد به مدال خوش رنگ طلا رسید.


حالا بعد از گذشت یک سال تیم ملی کشتی آزاد با ترکیب رضا اطری، بهنام احسان پور، میثم نصیری، مصطفی حسین خانی، پیمان یاراحمدی، حسن یزدانی، امیر محمدی و یدالله محبی، به سرپرستی علی بیات و تحت هدایت محمد طلایی برای مهمترین آوردگاه کشتی، رقابت های جهانی راهی پاریس شدند تا در روزهای 2 تا 4 شهریورماه مقابل حریفان خود قرار بگیرند.


ملی پوشان آزاد اگرچه با تیمی جوان راهی رقابت های جهانی شده‌اند اما عطش رسیدن به سکوی قهرمانی جهان را در سر دارند تا همچون سال گذشته شیرینی موفقیت هایی ریو این بار در پاریس برای گوش شکسته های ایران رقم بخورد. اگرچه در این میان کشتی گیران باتجربه ای چون حسن رحیمی، رضا یزدانی و امیر محمدی به دلیل مصدومیت تیم را در این رقابت ها همراهی نمی کنند.به هر روی به گفته کارشناسان اوزان 57 ، 61 و 86 کیلوگرم به ترتیب رضا اطری، بهنام احسان پور و حسن یزدانی از مدعیان اصلی کسب قهرمانی در این دور از رقابت‌ها هستند.


آزادکاران ایران همیشه در پیکارهای جهانی جزو مدعیان بوده اند و پیش از این هم سابقه سکوی جهان را در کارنامه خود دارند، در سال های 1961 یوکوهاما ژاپن، 1965 منچستر انگلیس، 1998 تهران، 2002 تهران و 2013 بوداپست مجارستان بر سکوی قهرمانی جهان ایستادند. گوش شکسته های ایران همچنین در سال های 1971، 1973، 1995، 2006، 2011 ، 2014 و 2015 موفق شدند هفت بار عنوان نایب قهرمانی جهان را بدست بیاورند و 11 مرتبه هم در مکان سوم قرار گرفتند. در ادامه به بررسی اوزان کشتی آزاد در رقابت های جهانی پاریس می پردازیم:


رضا اطری: وزن 57 کلیوگرم


وزن 57 کیلو گرم سال‌هاست که با نام رحیمی گره خورده است، قهرمان المپیک ریو که مصدومیتش بعد از این رقابت‌ها او را گرفتار کرد و اجازه نداد این کشتی گیر در ترکیب تیم برای رقابت های جهانی حضور داشته باشد. رحیمی در مسابقه انتخابی شرکت نکرد و ابطری این کشتی گیر جوان و تازه نفس در مسابقات انتخابی بر روی سکوی اول ایستاد تا برای اولین بار در رقابت های جهانی شرکت کند.


«ولادیمیر دوبوف» بلغار و دارنده مدال های نقره و برنز جهان و پنجمی المپیک ریو، «بکا لومتادزه گرج» و نفر دوم جهان و بازی های اروپایی، «ساندیپ تومار» هندی و قهرمان آسیا، بخبایار اردنبات مغول دارنده مدال های برنز جهان، طلای آسیا و طلای جوانان جهان، «سلیمان آتلی» ترک قهرمان زیر ۲۳ سال اروپا و جوانان جهان و...را پیش رو دارد.


«تاکاهاشی ژاپنی» نیز که ۳ ماه پیش در رقابت های قهرمانی آسیا ۵ بر ۲ اطری را شکست داده بود نیز از دیگر حریفان این کشتی‌گیرخواهد بود.


بهنام احسان پور: وزن 61 کیلوگرم


در این وزن رقابت انتخابی بین بهنام احسان پور دارنده مدال طلای جوانان جهان و مسعود اسماعیل پور دارنده مدال نقره و برنز جهانی بود که در نهایت قرعه به نام احسان پور افتاد و او توانست با کسب دو پیروزی در رقابت های انتخابی صاحب دوبنده تیم ملی شود. احسان پور از کشتی گیران باتجربه تیم ملی است؛ او تاکنون سابقه حضور در دو میدان جهانی در رده بزرگسالان را در کارنامه خود دارد اگرچه هیچ وقت به مدالی نرسیده و عدم نتیجه گیری اش نشان داده که از مهره های قابل اتکا در رقابت های جهانی نیست.به هر روی باید دید که احسان پور در سومین تجربه اش در رقابت های جهانی چه نتیجه ای به دست می آورد البته احسان پور در سال 2012 مدال طلای رقابت های جهانی جوانان را از آن خود کرد و باید دید این روند را در بزرگسالان ادامه خواهد داد یا نه؟



احسان پور برای رسیدن به طلای جهانی راه سختی پیش رو دارد او باید با «ولادیمیر خینچگاشویلی» کشتی گیر عنوان دار گرجستانی که طلا و نقره المپیک و طلا و نقره جهان را در وزن ۵۷ کیلوگرم در کارنامه خود دارد شانس اول اصلی در این رقابت هاست چرا که وی پس از المپیک ریو به وزن ۶۱ کیلوگرم آمد و در تمام مسابقاتی که شرکت کرد به عنوان نخست رسیده است.«حاجی علی یف» یکی دیگر از حریفان اوست، چهره کهنه کار آذربایجانی که مدال برنز المپیک ریو و طلای جهان در سال های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ را در کارنامه دارد.«دولت نیازبکوف» ازبک و دارنده مدال برنز جهان و طلای آسیا دیگر رقیب احسان پور در این رقابت هاست که البته این کشتی گیر در رقابت های قهرمانی آسیا در مرحله نیمه نهایی مغلوب احسان پور شد.


«لوگان استیبر» آمریکایی سال گذشته طلای جهان را بر گردن آویخت دیگر مدعی این وزن حساب می آید. «گاژی مراد رشیدوف» روس هم که جانشین «احمد چاکایف» در این وزن شده نیز با پشتوانه طلای زیر ۲۳ سال و بزرگسالان اروپا از مدعیان جوان این وزن محسوب می شود.«بونه رودریگز» کوبایی و نفر سوم جهان، «چنگیز اردوغان» ترک و قهرمان اروپا، «هان سونگ کیم» از کره شمالی با نقره آسیا و «والودیا فرانگولیان» ارمنستانی نفر سوم اروپا که در جهانی سال گذشته با ضربه فنی مغلوب احسان پور شد نیز در این وزن حرف هایی برای گفتن دارند. با این حریفان مدعی و نامدار احسان پور در سومین تجربه جهانی کاری بسیار سختی پیش رو دارد.


میثم نصیری: وزن 65 کیلوگرم


در این وزن باز هم مثل همیشه میثم نصیری یک سر و گردن از رقبای خودش بالاتر بود، او در رقابت های انتخابی تیم ملی بر سکوی نخست ایستاد و مانند سال گذشته که که بعد از مصدومیت احمدی صاحب دونده تیم ملی شد؛ این بار هم برای رقابت های جهانی نماینده ایران در پاریس شد؛ البته نصیری در المپیک ریو خیلی زود شکست خورد و از دور رقابت ها کنار رفت.


نصیری در رقابت های جهانی کار سختی دارد او باید با حریفانی همچون «سوسلان رومانوف»، «طغرل عسگراف» و یا «چامیزو ایتالیایی» روبه رو شود که همگی از کشتی گیران عنوان دار هستند.


مصطفی حسین خانی: وزن 70 کیلوگرم


مصطفی حسین خانی هم نماینده ایران در این وزن است؛ او که دارنده مدال برنز رقابت های جهانی وزن های غیر المپیکی است این بار باید در رقابت های حساس و مهم جهانی در پاریس رودروی حریفان خود قرار بگیرد.


پیمان یاراحمدی: وزن 74 کیلوگرم


سال گذشته وزن 74 کیلوگرم در المپیک ریو بعد از 16 سال توسط حسن یزدانی به مدال خوش رنگ طلا رسید، امسال بعد از کوچ یزدانی به یک وزن بالاتر پیمان یاراحمدی که دارنده مدال طلای آسیا است در رقابت های انتخابی اول شد و دوبنده تیم ملی را برتن کرد. یاراحمدی هم تاکنون تجربه حضور در مسابقات جهانی را ندارد به دنبال شگفتی در این رقابت هاست.


حسن یزدانی: وزن 86 کیلوگرم


یزدانی طلایه دار المپیک ریو بعد از کسب آن موفقیت شیرین در برزیل به توصیه مربیان به دلیل شرایط فیزیکی به یک وزن بالاتر آمد تا از این پس در وزن ۸۶ کیلوگرم مسیر قهرمانی اش را دنبال کند. پلنگ جویبار در این وزن البته افت و خیزهای زیادی داشت. او در جام جهانی ۲۰۱۷ کرمانشاه طعم تلخ شکست را تجربه کرد اما دست از تلاش برنداشت و خودش را در این وزن به بالاترین درجه‌ آمادگی رساند تا امروز به عنوان بهترین و آماده ترین آزادکار وزن ۸۶ کیلوگرم آماده حضور در رقابتهای جهانی شود.



اعجوبه کشتی آزاد ایران با حریفانی چون «سلیم یاشار ترک» دارنده مدال های نقره المپیک و نقره و برنز جهان، «جیمی اسپینال» دارنده مدال نقره المپیک از پورتوریکو، «ولادیسلاو والیف» روس و قهرمان جوانان جهان، «الکساندر گوستیف» آذربایجانی و نفر دوم اروپا، «میهایل گانف» کشتی گیر کهنه کار بلغار و قهرمان جهان در سال ۲۰۱۰، «استفان ورب مجار» و نفر سوم جهان و بالاخره «جی دن کاکس» کشتی گیر ۲۲ ساله که مدال برنز المپیک ریو را بر گردن آویخت و به دنبال خوشرنگ ترین مدال جهان در نخستین حضورش در این رقابت هاست از جمله حریفان سرسخت کشتی گیر نامدار ایران هستند.


امیر محمدی: وزن 97 کیلوگرم


محمدی یکی از کشتی‌گیرانی است که امید زیادی برای قهرمانی او در مسابقات جهانی می‌رود.محمدی در یک سال اخیر با تمامی کشتی‌گیران خوب وزن 97 رقابت کرده است و حالا در جهانی به دنبال تحقق آرزوهایش و کسب سکوی جهانی است، چهره شاخص این وزن رضا یزدانی است، ملی پوشی که با بدشانسی تمام در المپیک ریو و لندن نتوانست به آنچه که حقش بود برسد، یزدانی بعد از المپیک آشیل پایش را به جراحان سپرد و حالا محمدی تنها نماینده ایران در این وزن است.محمدی تاکنون تجربه جهانی نداشته اما در همین چندماه پیش در بازی های کشورهای اسلامی به مدال نقره رسیده است.


یدالله محبی: 125 کیلوگرم


نماینده سنگین وزن کشتی آزاد محبی است. کشتی آزاد که همیشه در میادین سخت بین المللی با اتکا به کمیل قاسمی کشتی گیر باتجربه ایران از بابت کسب مدال خیالش راحت بود امسال به دلیل مصدومیت او را در ترکیب خودش ندارد و به جای او محبی تازه نفس و کم تجربه راهی پاریس شده‌است تا با بهترین ها بجنگد. محبی چندی پیش در مسابقات قهرمانی آسیا به مدال طلا رسید و این امیدواری را در دل اهالی کشتی به وجود آورده که بهترین جایگزین برای کمیل قاسمی پس از بازنشستگی این کشتی گیر جویباری است.


البته محبی در کارزار جهانی کار سختی پیش رو دارد او باید با حریفانی چون «طاها آکگل ترک» دارنده مدال طلای المپیک ریو و ۲ طلای جهان، «گنو پتریاشویلی گرجستانی» نفر سوم المپیک و جهان و «آلن زاسایف اوکراینی» و دارنده مدال نقره جهان، «لوان بریانیدزه اوکراینی» و نفر سوم جهان و پنجم المپیک، «دانیل لیگتی مجارستانی» و دارنده مدال نقره اروپا، «دولت شعبان بای قزاق» نفر پنجم المپیک لندن و سوم بازی های آسیایی و ... برای کسب خوشرنگ ترین مدال جهانی بجنگد.


مراسم وزن کشی اوزان 57 ، 61 ، 86 ، 125 کشتی آزاد دیروز آغاز شد و ملی پوشان باید از روز جمعه به میدان بروند. چند روز پیش تیم کشتی فرنگی در رقابت های جهانی به میدان رفت و با کسب سه مدال برنز به عنوان نایب قهرمانی جهان رسید؛ فرنگی کاران از کسب مدال طلا و نقره بازماندند و باتوجه به پوست اندازی در کشتی و تزریق نیروی های جوان پیش بینی این نتیجه می شد، البته که تیم کشتی آزاد هم جوان و تازه نفس است و برخی کشتی گیران این رشته تاکنون در میادین جهانی حضور نداشته اند.


انتهای پیام/

ارسال نظر