صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۸ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۶
حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی:

نگاه عرفانی در زندگی امام خمینی(ره) حاکم بود

سید حسن خمینی گفت: امام(ره) قبل از اینکه سیاستمدار یا فقیه باشند، یک عارف بودند و در تحصیلات خود، پیش از فقه به عرفان پرداختند؛ بنابراین بر زندگی ایشان نگاه عرفانی حاکم بود.
کد خبر : 205373

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی در دیدار با شرکت کنندگان پنجمین دوره آکادمیک بین المللی شیعه شناسی در قم، با اساتید دانشگاه و دانشجویان شرکت کننده در این دوره به گفت و شنود پرداخت و سئوالات آنان را پاسخ داد.
یکی از اساتید دانشگاه اروپایی حاضر در جلسه، از یادگار امام راحل در خصوص دلیل رفتار دوستانه مردم ایران با پیروان سایر ادیان و مذاهب سئوال کرد و آن را فرصتی خوب برای گفت و گوی میان ادیان و مباحث کلامی در جهت غنابخشی به تفسیر متون مقدس برشمرد.
سید حسن خمینی در پاسخ، به تفاوت میان «فلسفه» و «کلام» اشاره و با تأکید بر اینکه احتمال برخورداری پیشینه مباحث کلامی از برخی تعصبات، گفت: امروز باید از بحث های کلامی دور شویم زیرا سودی برای مردمان عادی ندارد و در مقابل، باید به چگونگی زندگی بهتر با یکدیگر در جهان توجه کنیم؛ گرچه بحث های کلامی برای متخصصان رشته های مختلف، سودمند است.
وی همچنین «روحیه عاری از خشونت» در طول تاریخ و «تعالیم شیعه» را دو عامل رفتار دوستانه ایرانیان با پیروان سایر آیین ها ذکر کرد.
یکی دیگر از حضار از سید حسن خمینی در خصوص ابعاد عرفانی شخصیت امام راحل پرسشی را مطرح کرد که یادگار امام در پاسخ به وی یادآور شد: امام قبل از اینکه سیاستمدار یا فقیه باشند، یک عارف بوده اند و در تحصیلات خود، پیش از فقه به عرفان پرداختند؛ بنابراین، بر زندگی ایشان نگاه عرفانی حاکم بود.
یادگار امام راحل عرفان را رشته پیوند دهنده همه ادیان دانست و تصریح کرد: اگر به عنصر «معنویت» ادیان توجه کنیم تفاهم و صلح بیشتری به دست می آید.
«سیر زندگی امام خمینی(س)» موضوع مورد توجه یکی دیگر از میهمانان خارجی پنجمین دوره آکادکیک بین المللی شیعه شناسی بود که سید حسن خمینی در پاسخ به وی، به شرح دوران کودکی تا بزرگسالی امام خمینی(ره) پرداخت.
یادگار امام، سپس«نظم» را از خصلت های مهم شخصیت امام راحل برشمرد و «هوش سرشار»، «باور به قدرت جامعه»، «اعتماد به نفس بالا» و «ایمان به خدا» چهار سرمایه بزرگ امام خمینی خواند که شخصیت ایشان را ساخته است.
وی، «مهربانی بسیار در منزل»، «روح لطیفِ شاعرگونه» و برخورداری از «توان بالا در تصمیم گیری» را نیز از ویژگی های امام در زندگی خواند.


انتهای پیام/

ارسال نظر