ابتکار: لایحه خشونت علیه زنان در حال پیگیری است
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در اولین نشست خبری در آستانه هفته دولت به برنامهها و اهداف خود در این معاونت پرداخت و گفت: اولین و مهمترین اولویت ما ارتقا و بهبود وضعیت زنان کشور است. البته زیرساختهای مربوط به این حوزه برای پاسخگویی نسبت به وظایف کافی و لازم نیست و پیشنهاداتی برای این موضوع ارائه کردهایم تا بتوانیم ساختار معاونت زنان را برای ارائه خدمات بهتر به زنان و خانواده تقویت کنیم.
وی جلب مشارکت مردمی را یکی از رویکردهای مهم معاونت زنان دانست و گفت: این رویکرد در دولت یازدهم و دوازدهم مورد توجه واقع شده، البته باید از مشارکت سازمانهای مردمنهاد، بخشخصوصی، هنرمندان و همه ظرفیتهای موجود در کشور استفاده کنیم.
ابتکار ادامه داد: وظیفه دیدهبانی وضعیت زنان و خانواده بسیار مهم و اساسی است. بر همین اساس اگر بخواهیم در این حوزه پیشرفت مطلوبی داشته باشیم، باید شاخصهای لازم را با توجه به سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری معرفی کنیم و البته هماهنگی تنگاتنگی در این زمینه با مرکز آمار خواهیم داشت.
وی پروژههای دوره قبل معاونت امور زنان در مورد شاخصهای تابآوری را مطلوب و موفق ارزیابی کرد و گفت: شاخص خانواده شکوفا و خانواده پویا جزو پروژههایی بوده که در این معاونت به خوبی پیگیری شده است. همچنین ما نیز معرفی شاخصهای لازم و استفاده از توان همه دستگاههای اجرایی را جزو وظایف و مسئولیتهای خود میدانیم. بر همین اساس مکاتبهای با وزرا و معاونین در این زمینه صورت گرفته است.
ابتکار افزود: در اولین مرحله از وزرا و معاونان دستگاههای مختلف درخواست کردیم که تعداد مدیران زن مجموعههای خود را اعلام کنند تا مطابق با بخشنامه شورایعالی اداری دولت که در حوزه زنان و جوانان تکلیف کرده تا پایان برنامه ششم 30درصد از مناصب مدیریتی براساس شایستگی و توانمندی در اختیار زنان قرار گیرد.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: در این مجموعه شایستگی و توانمندی در کنار جنسیت مورد توجه قرار میگیرد، زیرا کارآمدی نظام اداری و دولت حرف اول را میزند. در سازمان حفاظت محیطزیست نیز الگوی خوبی از سازمانی بود که در دولت اصلاحات برای استخدام زنان، زمینههای لازم فراهم شد، به طوری که هماکنون 40درصد از زنان در این سازمان فعالیت میکنند.
وی افزود: در برنامه سال 96 از وزرا و دستگاههای اجرایی خواستیم تا وضعیت را زنان در ادارات خود اعلام کنند تا این موضوع ملاک عمل ما قرار گیرد.
ابتکار برنامههای خود در مورد حمایت از زنان زندانی و کمپینهای شکلگرفته برای آزادی آنان، تامین امنیت و مبارزه با خشونت علیه زنان و ورود زنان به ورزشگاهها توضیحاتی ارائه کرد و گفت: حتما برنامههای دوره قبل در مورد زنان زندانی را ادامه خواهیم داد. زیرا کمپینی که برای حمایت از زنان زندانی شکل گرفت بسیار مثبت عمل کرد. بر همین اساس، زندانیان یکی از گروههای هدف معاونت امور زنان هستند.
وی افزود: در مورد خشونت علیه زنان لایحهای وجود دارد که هماکنون نیز در حال پیگیری است. زیرا حمایت و تامین امنیت زنان یکی از نکات بسیار مهم در حوزه زنان است. بر همین اساس میتوانیم با جذب مشارکت سازمانهای مردمنهاد و تشکلها اقدامات مثبتی در این زمینه انجام دهیم. تمام توان خود را در مورد خشونتهای خانگی و خشونت در محل کار به کار خواهیم گرفت و از همه ظرفیتها و ابزارهای لازم در این زمینه استفاده میکنیم. البته باید بدانیم که رویکرد پیشگیری مهمترین و بهترین اقدام در این زمینه خواهد بود.
ابتکار ادامه داد: در حوزه مسائل زنان و آسیبهای اجتماعی راهحلهای بسیاری در دست مردان وجود دارد، بر همین اساس جدا کردن حوزه زنان از سایر حوزههای جامعه مدنظر نیست، زیرا بسیاری از آسیبهای اجتماعی ناشی از نگاه اشتباه به موضوعات است. بنابراین باید در آموزش و پرورش و دانشگاهها، پیشگیری از خشونت و نحوه مقابله با آن موردتوجه قرار گیرد.
ابتکار در مورد حضور زنان در ورزشگاه نیز گفت: تلاش میکنیم این مساله را با حداکثر تعامل و حداقل تقابل حل کنیم. در اوایل انقلاب حضور زنان در برخی اماکن و موضوعات تابو بود و حتی نمیتوانستیم راجع به آن صحبت کنیم، اما با ورود علما، مراجع و صاحبنظران پیشرفتهای خوبی در این زمینه صورت گرفت.
معاون امور زنان و خانواده ریاستجمهوری ادامه داد: در دورهای حتی اخبار ورزشی در حوزه زنان قابل پخش در صداوسیما و رادیو نبود، اما خوشبختانه امروز علاوهبر پخش اخبار ورزشی زنان، لباسهای ورزشی بانوان نیز برای حضور در رقابتها قطعی شده است، بنابراین باید با تعامل به جای تقابل موضوعات را حل کرد. با استدلال حقوقی، فقهی و شرعی میتوان بسیاری از مشکلات حوزه زنان را حل کرد، زیرا هیچکس خشونت علیه زنان را تایید نمیکند.
انتهای پیام/