صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۵ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۶

برچسب هوشمندی که غذای فاسد را تشخیص می‌دهد+ ویدئو

دانشمندان موفق به توسعه سنسور کاغذ قابل حمل و مقرون به صرفه‌ای شدند که قادر به انجام کارهای مختلفی است.
کد خبر : 205229

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از UPI، این سنسور نه تنها فساد یا آلودگی در مواد غذایی و لوازم آرایشی را تشخیص می‌دهد، بلکه قادر به شناسایی گیاهان دارویی جدید و تائید سلامت چای و نوشیدنی هم است.


دکتر سیلوانا اندرسکو، محقق ارشد این پژوهش، می‌گوید: «همیشه علاقه داشتم تکنولوژی‌ای را توسعه دهم که هم در صنعت قابل استفاده باشد و هم عموم مردم بتوانند از آن بهره ببرند. تیم آزمایشگاهی من یک پلات‌فرم سنجش همه‌جانبه‌ ساخته است که تمامی معرف‌های تشخیصی را، تنها در یک تکه کاغذ، در کنار هم قرار داده است. این برچسب سازگاری بالایی دارد و می‌توان روی محصولات زیادی از جمله مواد غذایی، آنتی اکسیدان‌ها و رادیکال‌های آزاد استفاده شود تا فساد یا آلودگی آنها را نشان دهد».


این سنسورهای جدید از دیگر انواع سنسورها که در آنها از نانوساختارها برای گرفتن و متصل شدن به ترکیبات ماده استفاده می‌شود، متفاوت است.


اندرسکو در ادامه افزود: «اکثر افراد روی سنسورهایی کار می‌کنند که در آنها از محلول‌های خاصی برای رفت و آمد در کانال‌ها استفاده می‌شود. ما از ذرات غیرمعدنی پایدار استفاده کردیم که دارای اکسیداسیون فعال هستند. وقتی که این ذرات با مواد مورد نظر ما تعامل می‌کنند، تغییر رنگ می‌دهند و شدت تغییر میزان فساد یا آلودگی مواد آنالیز شده را به ما اطلاع می‌دهد».


برای مثال، نمونه اولیه این سنسور قادر به شناسایی «اوکراتوکسین ای»، قارچ سمی‌ای بود که در برخی از محصولات از جمله قهوه و غلات صبحانه یافت می‌شود.





مترجم: هانا حیدری



انتهای پیام/

ارسال نظر