صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۰ - ۳۰ مرداد ۱۳۹۶
به مناسبت روز جهانی مسجد

حکایت مسجدی که در تصرف دشمنان است

با توجه به جایگاه مسجد در دین اسلام، روز۲۱ آگوست که در تقویم شمسی 31 مردادماه است به عنوان روز جهانی مساجد به ثبت رسیده است.
کد خبر : 205114

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، ثبت روز جهانی مسجد در تقویم مسلمانان جهان بخاطر آتش کشیده شدن مسجدالاقصی در سال 1348 توسط صهیونیست ها نامگذاری شده است. مسجدالاقصی که قبله اول مسلمین است پس از ورود اسلام به دست عبدالملک مروان خلیفۀ مروانی ساخته شد.


گفته می‌شود، بیت‌المقدس در تمام روی زمین تنها نقطه‌ای است که در نظر پیروان سه دین بزرگ الهی و آسمانی «مسلمانان، یهود و نصاری» در نهایت درجه قداست و ارزش معنوی است. در شهر بیت‌المقدس تپه‌ای وجود دارد که به نام تپۀ موریا شناخته می‌شود و در بالای آن، مکانی است که به مجموع محدودۀ آن، حرم شریف گفته می‌شود. این مکان، جایگاه‌های زیارتی بسیاری دارد.


در قسمت جنوبی حرم شریف، مکانی وجود دارد که آن را مسجد الاقصی می‌نامند. این مسجد با گنبدی تقریباً سبز رنگ مزین شده و از نظر معماری بنایی جالب توجه است. بنای این مسجد توسط عبدالملک مروان نهاده شد. این بنا به مرور زمان آسیب‌های جدی به خود دید که در دوره‌های مختلف نیز مورد بازسازی قرار گرفت، امّا همان گونه که بیان شد، این مکان با این که اسم مسجد الاقصی را به همراه دارد، اما به هیچ عنوان تمام مسجد الاقصی نیست، بلکه بخشی از مسجد الاقصی است که در اسلام، مقدس شمرده شده است.


واقعه آتش‌سوزی مسجدالاقصی یک سال پس از تصرف بخش شرقی بیت‌المقدس در سال 1348 توسط نیروهای اسرائیلی روی داد و عصبانت و انزجار مسلمانان جهان از صهیونیست‌ها را برانگیخت. در همین راستا نیز حضرت امام خمینی (ره) نیز واکنش‌هایی را نشان داد و به اقدام جنایتکارانه صهیونیستها و تشکیل اجلاس رباط و سیاستهای رژیم شاه انتقاد کرد.


اگرچه اسرائیل این واقعه را به یک جهانگرد یهودی استرالیایی نسبت داد که به شکل صوری هم مورد محاکمه قرار گرفت اما بعد این شایعه شیوع پیدا کرد که جهانگرد یهودی استرالیایی بیماری روانی داشته و به همین دلیل نیز آزاد شده است.


البته اقدامات اسرائیل برای پاکسازی هویت مسلمانان به همین جا خلاصه نشد چراکه رژیم صهیونیستی از نخستین روزهای اشغال بیت‌المقدس شروع به توقف فعالیت‌های بانکهای عربی، تخریب خانه‌ها و یا اماکن اسلامی، افزایش آبادی‌های یهودی‌نشین، جمع‌آوری پول‌های عربی و رواج پول اسرائیلی، مجبور ساختن اعراب به تعویض شناسنامه‌های عربی و تبدیل آنها به شناسنامه‌های اسرائیلی، سایر اشکال هویت زدائی از مردم مسلمان بیت‌المقدس بود.


حتی در جنگ 6 روزه رژیم صهیونیست‌ها با کشورهای اسلامی نیز چندین بار بیت‌المقدس با جنگنده‌های اسرائیلی بمباران شد و دروازه مرکزی مسجدالاقصی و یکی از منار‌ه‌های آن خسارت دید.


در سال 1968 که یکسال بعد از بمباران هوایی مسجدالاقصی بود، صهیونیستها به وسیله گروه‌های باستان ‌شناسی و به بهانه کشف آثار معبد سلیمان در اطراف و زیر عمارت مسجدالاقصی دست به کار حفاری شدند و در محیط حرم شریف نیز حفاریهایی انجام داده و در بخش زیرین مسجد تونلهای متقاطعی حفر کردند.



هدف از این گونه اقدامات، تخریب تدریجی مسجدالاقصی بود که نماد اتحاد ملت مسلمان فلسطین محسوب می‌شود و با گذشت سالها همچنان اقداماتشان بر علیه مسلمانان جهان ادامه دارد.


از آخرین دسیسه‌های رژیم صهیونیست گیت‌های امنیتی اسرائیلی‌ها برای ممانعت از ورود نمازگران به مسجدالاقصی بوده است. شیخ محمد حسین مفتی قدس و فلسطین نیز در همین باره چندی پیش گفت: «قرار دادن گیت در ورودی مسجد یک تغییر در شکل و ظاهر تاریخی آن است که باید برداشته شود و به شکل قبلی خود بازگردد.»


وی گفته است که هرگونه تدابیر جدید اسرائیل در مسجد الاقصی با مخالفت کامل فلسطینی‌ها روبه‌رو خواهد شد و تمامی ملت فلسطین گیت‌های ورودی را تحریم کرده تا آنها برداشته شوند.


شهروندان فلسطینی برای این موضوع راه‌کاری تازه پیدا کرده‌اند آنها تا زمانی که گیت‌ها در ورودی‌های مسجد کار گذاشته شده باشند، نماز خود را در کوچه‌ها و خیابان‌های قدس و مقابل ورودی‌های مسجد برپا می‌دارند.





انتهای پیام/

ارسال نظر