صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۱۶ - ۲۹ مرداد ۱۳۹۶

افزایش میانگین سنی جمعیت کشور به بیش از ۳۰ سال

طبق آمار سرشماری نفوس و مسکن، میانگین سنی مردان و زنان در نقاط شهری به ترتیب برابر 31.3 و 31.6 سال و در نقاط روستایی 29.7 و 30.5 سال است.
کد خبر : 204809

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا از باشگاه خبرنگاران جوان، میانگین سنی جمعیت ایراندر سال 1395 برابر 31.1 سال محاسبه شده که در مقایسه با سال 1390، 1.3 سال افزایش را نشان می‌دهد. در سال 1395 میانگین سنی مردان برابر 30.9 و زنان 31.3 سال بوده است. میانه سنی جمعیت ایران در سال 1395 برابر 30 سال است که در مقایسه با سال 1390، 3 سال افزایش را نشان می­‌دهد.


از شاخص‌های مهم در بررسی ساختار سنی جمعیت کشور میانگین و میانه سنی جمعیت است. بررسی میانگین و میانه سنی جمعیت، تصویر واضح‌تری از جوانی جمعیت را نمایش می‌­دهد.


الف- میانگین سنی


میانگین سنی، متوسط سن افراد یک جامعه است و از تقسیم مجموعه حاصل ضرب­های هریک از سنین منفرد در فراوانی افراد در آن سن، به کل جمعیت حاصل می­شود.


میانگین سنی جمعیت ایران در سال 1395 برابر 31.1 سال محاسبه شده که در مقایسه با سال 1390، 1.3 سال افزایش را نشان می­دهد. در سال 1395 میانگین سنی مردان برابر 30.9 و زنان 31.3 سال بوده است.


برای هر دو جنس این میانگین در نقاط شهری به مراتب بیشتر از نقاط روستایی است. میانگین سنی مردان و زنان در نقاط شهری به ترتیب برابر 31.3 و 31.6 سال و در نقاط روستایی 29.7 و 30.5 سال است.


نکته قابل توجه این که میانگین سنی زنان اندکی از میانگین سنی مردان بالاتر است. این موضوع به دلیل بالاتر بودن امیدزندگی زنان در مقایسه با مردان است. انتظار می­‌رود در سال­های آتی با افزایش شکاف امید زندگی بین زنان و مردان و زنانه شدن سالمندی جمعیت، میانگین سنی زنان از میانگین سنی مردان همچنان سرعت بیشتری به خود بگیرد.


ب- میانه سنی


میانه سنی، سنی است که در آن دقیقا نصف جمعیت پیرتر و نصف دیگر در سنین جوان‌تر از آن قرار دارند. یافته ­های سرشماری 1395 در مقایسه با نتایج سرشماری سال­های قبل، نشان از کاهش جوانی جمعیت دارد. میانه سنی جمعیت ایران در سال 1395 برابر 30 سال است که در مقایسه با سال 1390، 3 سال افزایش را نشان می­‌دهد. میانه سنی در نقاط روستایی 2 سال کمتر از نقاط شهری است. در مناطق شهری و نیز مناطق روستایی میانه سنی هر دو جنس با هم برابر است.


از منظری در مطالعات جمعیت شناسی، جمعیتی را که میانه سنی آن زیر 20 سال باشد جوان، جمعیتی را که میانه سنی آن بین 20 تا 30 سال باشد میانسال و جمعیتی را که میانه سنی آن 30 سال یا بیشتر باشد پیر به حساب می‌آورند. با این تعبیر مناطق شهری دارای جمعیت پیر و مناطق روستایی جمعیت میانسال دارند.


انتهای پیام/

برچسب ها: رشد جمعیت
ارسال نظر