صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۵ - ۲۹ مرداد ۱۳۹۶
شریفی تاکید کرد:

لزوم تزریق نظام‌مند تخصص متخصصان غیرمقیم به بدنه پژوهشی کشور

عضو هیات‌ علمی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان گفت: مهمترین عامل در جذب و همکاری با متخصصان غیرمقیم، ایجاد بستر لازم برای پذیرش این افراد در جامعه علمی کشور است.
کد خبر : 204746

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از بنیاد ملی نخبگان، ایرج شریفی متخصصان غیرمقیم را سرمایه‌ انسانی کشور دانست و بر لزوم تزریق داشته‌ها و دانسته‌های آنان به چرخه پییشرفت و توسعه کشور تأکید کرد.


او افزود: «متأسفانه پژوهش همچنان مورد غفلت است. آموزش به دلیل درآمدی که دارد، نوعی شغل محسوب می‌شود اما در پژوهش نمی‌توان در بازه زمانی کوتاه به ره‌آورد مالی رسید به همین دلیل رغبت به این حوزه کمتر است و اعضای هیئت‌علمی سرمایه‌گذاری ذهنی و علمی زیادی روی این حوزه نمی‌کنند.»


عضو هیات‌ علمی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان ادامه داد: «برای افزایش رغبت جامعه علمی به حضور فعال در پژوهش، نیاز به ایجاد پشتوانه مالی و حمایت گسترده البته تحت نظارت دقیق است.»


رئیس اسبق دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان با اشاره به لزوم کار گروهی، گفت: «پایان‌نامه‌های دانشجویی مهمترین بخش پژوهش در کشور را تشکیل می‌دهند؛ بنابراین سیاست‌گذاری دانشگاه باید به‌گونه‌ای باشد که اعضای گروه‌های علمی در تعامل با یکدیگر، موضوعات تحقیقی را تعریف و در اجرای آن با هم همکاری کنند. از سوی دیگر، بخش‌نامه‌های بالادستی نیز باید اولویت‌های پژوهشی را به دانشگاه‌ها ابلاغ کنند تا سرمایه‌های انسانی و آزمایشگاهی به‌صورت هدفمند هزینه شوند.»


عضو هیات‌ علمی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان افزود: «پژوهش‌های مرزدانش نباید مورد غفلت واقع شوند چراکه پایه و اساس پیشرفت علمی کشور را بنا می‌کنند. این بخش نیازمند سرمایه‌گذاری و حمایت مالی است اما از طرف دیگر، جامعه برای بهبود کیفیت زندگی، نیازمند تزریق دانش است؛ بنابراین در بخش پژوهش‌های کاربردی نیز باید فعال‌تر از گذشته شود.»


شریفی گفت: «احصا نیازهای واقعی جامعه، دسته‌بندی‌ آنها و تخصیص بودجه کافی در سایه نظارت کارشناسانه می‌تواند ظرفیت‌ها و قابلیت‌های گروه‌های پژوهشی را در مسیر پیشرفت و توسعه کشور بکار گیرد.»


او حضور متخصصان صنعت در گروه‌های پژوهشی را اقدامی ضروری برشمرد و یادآوری کرد در برخی موارد گروه‌های پژوهشی، روی یک موضوع خاص متمرکز می‌شوند و در نهایت براساس نتایج حاصل از تحقیق، محصولی دانش‌بنیان تولید می‌کنند اما این محصول زمانی که به مرحلۀ تولید صنعتی می‌رسد، دچار نقایصی متعددی می‌شود. این مشکل ناشی از عدم‌شناخت صحیح از صنعت و مقتضیات آن است. به‌عبارت دیگر، باید دانست تولید محصول آزمایشگاهی با صنعتی متفاوت است. به همین دلیل نیاز است از همان ابتدای تحقیق، متخصصان صنعت در کنار محققان حضور داشته باشند تا خروجی نهایی، علاوه بر کیفیت و توجیه علمی، منطبق بر مقتضیات بازار و قابل‌رقابت با نمونه‌های مشابه باشد.


این محقق انگل‌شناسی، حضور متخصصان غیرمقیم را یکی دیگر از راه‌های ارتقا سطح کارایی گروه‌های پژوهشی دانست و گفت: «این افراد، ایرانی و در زمرۀ سرمایه‌های انسانی کشور هستند؛ بنابراین علاوه بر اشتراکات فرهنگی و تمدنی، عموما نسبت به کشور حس دین و علاقه دارند. حضور متخصصان غیرمقیم قطعاً توان موجود را افزایش می‌دهد.»


او افزود: «تأمین آینده شغلی، فراهم‌کردن امکانات آزمایشگاهی لازم، تعریف طرح‌ و یا پروژه مشترک و ایجاد بستر مناسب برای ایفای نقش هدایتی آنان در پروژه‌های تحقیقاتی، ازجمله مواردی است که می‌تواند زمینه‌ساز حضور این افراد در چرخه پیشرفت کشور باشد. از سوی دیگر، این افراد باید براساس توانایی و علاقمندی و بر مبنای نیازهای موجود در کشور جذب شوند تا روند تزریق تخصص آنان، هدفمند و نظام‌مند باشد.»


شریفی تاکید کرد مهمترین عامل در جذب و همکاری با متخصصان غیرمقیم، ایجاد بستر لازم برای پذیرش این افراد در جامعۀ علمی کشور است. به‌عبارت دیگر، فضای حاکم بر جامعه علمی باید به‌گونه‌ای باشد که اساتید و سرآمدان مقیم، پذیرا و مشتاق حضور متخصصان غیرمقیم بوده و فضا را برای ایجاد و گسترش تعامل و همکاری با آنان فراهم کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر