صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۳ - ۲۹ مرداد ۱۳۹۶
یادداشت/جمهوری اسلامی

جنون نژادپرستی در آمریکای ترامپ

مجسمه «راجرتانی» قاضی مسئول صدور حکم قانونی شدن برده‌داری در سال‌های میانی قرن نوزدهم میلادی به اصرار مقامات محلی از جا کنده شد و به نقطه نامعلومی منتقل گردید.
کد خبر : 204518

به گزارش گروه رسانه های دیگر آا از جمهوری اسلامی، مجسمه «راجرتانی» قاضی مسئول صدور حکم قانونی شدن برده‌داری در سال‌های میانی قرن نوزدهم میلادی به اصرار مقامات محلی از جا کنده شد و به نقطه نامعلومی منتقل گردید. این تازه‌ترین واکنش مخالفین نژادپرستی علیه مظاهر آشکار تندیس نژادپرستی است که با روی کار آمدن ترامپ در آمریکا به اوج رسیده است.

حذف این مجسمه پاتک جدید مخالفین نژادپرستی به حوادث «شارلوتش ویل» هم تلقی می‌شود. در آن ماجرا طرفداران نئونازی‌ها، کوکلوس‌ها و سایر گروه‌های نژادپرست، با مخالفین به زد و خورد شدیدی پرداختند که در نوع خود، حوادث تلخ دوران برده‌داری را در ذهن‌ها تداعی می‌کرد. آنچه در این میان بر شدت و دامنه واکنش‌ها افزوده و خشم و اعتراض عمومی را دامن زده، حمایت ضمنی ترامپ از نژادپرستان است. این پدیده حتی همفکران، همکاران و هم حزبی‌های ترامپ را نیز به واکنش و اعتراض واداشته است که چرا باید رئیس جمهور، به جنون نژادپرستی دامن بزند. بسیاری از نمایندگان کنگره، بدون در نظر گرفتن ملاحظات حزبی، مواضع ترامپ را نفرت انگیز، تهوع آور و به شدت نژادپرستانه معرفی کرده‌اند. بعلاوه در میان همکاران نزدیک ترامپ هم ولوله‌ای به پا شده است. رکس تیلرسون وزیر خارجه و همینطور سخنگوی این وزارتخانه صریحاً سخنان ترامپ و مواضعش را به باد انتقاد گرفته‌اند و حتی نگران عواقب اعتراض به ترامپ هم نیستند. تا اینجای قضیه تیلرسون وزیر خارجه آمریکا در چندین مورد، مواضع و سخنان ترامپ را به کلی رد کرده و یا سعی داشته با توضیحات خود، نتایج دیگری را کسب کند و سخنان ترامپ را اصلاح نماید.
علاوه بر این، جای تعجب است که از طیف اطرافیان نزدیک ترامپ در حلقه اول، فقط معاون رئیس‌جمهور در کنار وی باقی مانده و بقیه استعفا داده یا برکنار شده‌اند. از جمله «استیوبنن» مشاور ارشد ترامپ و کسی که متون سخنرانی ترامپ را می‌نوشته، کنار گذاشته شده است. به نظر می‌رسد فروپاشی حلقه اطرافیان ترامپ، نشانگر وخامت اوضاع در کاخ سفید است و آنها با دستیابی به اطلاعات دست اول و تحلیل‌هائی که شاید هرگز در هیچ جای دیگری منعکس نشود، خبر دارند که زمان به زیان قطعی ترامپ به پیش می‌رود.
برخی نزدیکان ترامپ اخیراً پیش‌بینی کرده‌اند که ترامپ حتی نخستین سالگرد ریاست جمهوریش را هم نخواهد دید. این احتمال با مشاهده روند استیضاح ترامپ در کنگره، مفهوم جدی‌تری پیدا می‌کند. ترامپ و نزدیکانش متهمند که با دخالت روسیه در روند انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به قدرت رسیده‌اند و آگاهانه، اطلاعات و اسناد مرتبط را مخفی و نظام قضائی را گمراه کرده‌اند و حقایق را در مواردی وارونه جلوه داده‌اند.
البته مخالفت با ترامپ ابعاد جدی‌تری را نیز شامل می‌شود و فقط به برخورد احزاب رقیب یا تضاد روزافزون ترامپ علیه سایر قوا محدود نمی‌شود بلکه در کف خیابان‌ها نیز وی مخالفین بی‌شماری را علیه خود تحریک نموده است. صرفنظر از مورد اخیر درخصوص موضع گیری ترامپ درباره حوادث نژادپرستانه گروه‌های تندرو از جمله طرفداران نئونازی هاو کوکلوس کلانها، ترامپ هفته گذشته در دیدار با بسیاری از فرماندهان پلیس فدرال، به صراحت از آنها خواست علیه رنگین پوستان، شدت عمل به خرج دهند و توضیح داد که آنها مجازند سر متهمین را به خودروها بکوبند و حساب آنها را برسند. اظهارات نژادپرستانه ترامپ مورد استقبال حاضرین قرار گرفت ولی طوفان خشم و اعتراض علیه وی را در سراسر خاک آمریکا به همراه داشت. شواهد نشان می‌دهند ترامپ سعی دارد با ایجاد کانون‌های بحران در داخل و خارج آمریکا، افکار عمومی را از موضوعات مرتبط با خودش به سمت و سوی مسائل فرعی و جانبی منحرف کند تا بلکه موضوع دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به فراموشی سپرده شود. دقیقاً به همین دلیل است که مرتباً به بحران کره شمالی دامن می‌زند. مسائل مربوط به نژادپرستی را به مسئله اول جامعه آمریکا تبدیل کرده و حتی با حذف قوانینی همچون «اوباماکر» سرگرم ایجاد التهابات سیاسی – اجتماعی است تا از این طریق بتواند فضا را به شدت امنیتی و ناآرام کند و خود همچنان در کاخ سفید باقی بماند.
کاملاً بعید است که آنچه به چشم ناظران می‌آید، از دیدگاه مراکز تصمیم گیرنده و تاثیرگذار آمریکا به دور مانده باشد. عملکرد ترامپ از این زاویه دید، به منزله نقض آشکار تعهدات سوءاستفاده از اختیارات ریاست جمهوری محسوب می‌شود که قطعاً بدون واکنش نخواهد ماند. فروپاشی حلقه دستیاران اطراف ترامپ نیز نشان می‌دهد که آنها مایل نیستند شریک جرم ترامپ معرفی و به جای او مجازات شوند.


انتهای پیام/

ارسال نظر