صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۵ - ۲۷ مرداد ۱۳۹۶

تأیید دیگری بر نظریه نسبیت عام با همکاری پژوهشگران ایرانی

بررسی تازه داده‌های تلسکوپ رصدخانه جنوبی اروپا (ESO) و تلسکوپ‌های دیگر حاکی است که مدار ستارگان به گرد سیاه‌چاله عظیم مرکز کهکشان راه شیری ممکن است تأثیراتی را نشان دهد که نظریه نسبیت عام پیش‌بینی کرده است.
کد خبر : 204087

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، از این پروژه تحقیقاتی اخترفیزیک که با همکاری پژوهشگران ایرانی در آلمان انجام یافته، به عنوان مهر تائید دیگری بر فرضیه آلبرت اینیشتین یاد شده است.


مرضیه پارسا، نویسنده اصلی این رساله پژوهشی، در مورد این کشف گفت: «این پروژه دکتری من بود که سه سال است روی آن کار می‌کنم و روی تصاویری که با استفاده از تلسکوپ‌های اروپایی و آمریکایی استادم به من داده کار کردم، تکنیک‌های جدید به کار بردم. خانم بنفشه شاه‌زمانیان هم به من کمک کردند چون پیش از من روی این ستاره‌ها کار می‌کردند».


مرضیه پارسا با بیان این که ستارگان پیرامون سیاه‌چاله مرکز کهکشان راه شیری سال‌هاست در کانون توجه ستاره‌شناسان هستند به کوشش‌های بسیار برای نشان دادن جنبه‌های نظریه نسبیت عام از روی گردش این ستارگان اشاره دارد.


این پژوهشگر ایرانی در دانشگاه کلن آلمان موفقیت مطالعه جدید را که با همکاری دانشمندان دیگر از جمله بنفشه شاه‌زمانیان، پژوهشگر ایرانی دیگر دانشگاه کلن، پیگیری شده است دقت دستگاه‌هایی می‌داند که به کار گرفته‌اند.


پارسا می‌گوید تیم پژوهشی آنها با بهره‌گیری از نتایج 20 سال رصد ستارگان پیرامون سیاه‌چاله بزرگ کانون کهکشان راه شیری و به ویژه یک سری روش‌های نوین توانسته است تائید کند مدار این ستارگان تحت اثراتی است که در نظریه نسبیت اینشتین پرداخته شده است.


​جرم سیاه‌چاله مرکزی کهکشان راه شیری حدود چهار میلیون برابر خورشید است و کشش گرانشی فوق‌العاده وارد می‌آورد.


فاصله این سیاه‌چاله در قلب راه شیری با زمین ۲۶ هزار سال نوری و پهنایش ۴۴ میلیون کیلومتر برآورد شده است.


ستاره‌شناسان چون نمی‌توانند سیاه‌چاله‌ها را مستقیما شناسایی کنند وجودش عمدتا از اثرش بر ستارگان پیرامونش تشخیص داده شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر