صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۴ - ۲۶ مرداد ۱۳۹۶

بحران کتاب و کتاب‌خوانی به گواه آمار

آمارهای منتشر شده از سوی خانه کتاب نشان می‌دهد شمارگان متوسط کتاب در چهارماه نخست، 1326 نسخه بوده است که این عدد، نگران‌کننده و موید وضعیت نامناسب مطالعه و بازار کتاب در کشور است.
کد خبر : 203914

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، مطابق با اطلاعات رسمی حوزه نشر که به صورت ماهانه از سوی خانه کتاب منتشر می‌شوند، آمار تفکیک شده نوبت‌های چاپی کتاب در این چهارماه و در تقسیم‌بندی‌های موضوعی، در جدول زیر دسته‌بندی شده است:



چنانچه در جدول بالا مشخص است، مجموع نوبت‌های چاپی در چهارماه نخست، 24 هزار و 788 نوبت است و کتاب‌های حوزه ادبیات با چهار هزار و 614 نوبت و کتاب‌های حوزه کلیات با 395 نوبت، بیشترین و کمترین نوبت‌های چاپی را در چهارماه اخیر به خود اختصاص داده‌اند.


با تفکیک آمار چاپ اولی‌ها از تجدید چاپی‌ها، به جدول زیر می‌رسیم که مطابق با آن در چهارماه اول امسال، 15 هزار و 836 عنوان کتاب برای اولین بار منتشر شده‌اند و هشت هزار و 984 نوبت تجدید چاپ ثبت شده است.



با بررسی شمارگان کل و شمارگان متوسط کتاب در ماه‌های فروردین، اردیبهشت، خرداد و تیرماه، نتایج زیر از اطلاعات خانه کتاب استخراج شده‌اند که مطابق با آن، بیشترین شمارگان کل با عدد نه میلیون و 665 هزار و 199 نسخه مربوط به اردیبهشت‌ماه و بیشترین شمارگان متوسط با عدد یک هزار و 587 نسخه مربوط می‌شود به فروردین‌ماه.


چنانچه در جدول زیر قابل رویت است، شمارگان متوسط کتاب در چهارماه اخیر، عدد هزار و 326 نسخه است که عدد نگران کننده‌ای به شمار می‌آید؛ عددی که موید وضعیت نامناسب مطالعه در کشور است و تازه باید در نظر داشته باشیم آمار کتاب‌های کمک‌درسی نیز در این تحلیل آماری، دخالت داده شده است.



و در پایان، بهای متوسط کتاب را در چهارماه اخیر در جدول زیر می‌بینید:



اگرچه اطلاعات منتشر شده در این گزارش مربوط به چهارماه اول سال است اما به هر تقدیر ثابت می‌کند بازار کتاب در کشور به فراخور تمایل پایین جامعه به تهیه و خواندن کتاب، دچار رکود است. در چنین شرایطی به نظر می‌رسد مسئولان امر باید در کنار اقدامات حمایتی در بازار کتاب، فکری اساسی برای ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی در جامعه؛ خصوصا درمیان کودکان و نوجوانان بکنند چراکه هربازاری با مشتری‌هایش معنا می‌شود.


انتهای پیام/

برچسب ها: آمار نشر
ارسال نظر