نظر شخصیت دینی کردستان عراق درباره «شهید حججی»
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا از تسنیم، «ماموستا نیازی هورامانی»، مشاور امور دینی دفتر سیاسی اتحادیه میهنی کردستان عراق با اشاره به فعالیت گروههای متعدد تروریستی در سطح منطقه خاورمیانه گفت: اندیشه وهابیت عامل اصلی و حامی معنوی پیدایش گروههای تروریستی است و نمیتوان این واقعیت را نادیده گرفت.
وی ضرورت وحدت اسلامی را یادآور و تاکید کرد که دشمنان اسلام مدام در حال توطئه ریزی هستند و مسلمانان هم لازم است برنامهای برای مقابله و خنثی سازی این توطئهها داشته باشند.
مشروح این گفتگو در ادامه میآید:
- در چند سال گذشته جریان تروریسم و تکفیری، منطقه خاورمیانه را دستخوش دهها بحران مختلف کرده است. به عنوان یک شخصیت دینی در اقلیم کردستان عوامل موثر در پیدایش گروههای تروریستی را در چه میدانید؟
ماموستا نیازی هورامانی: ما به عنوان علمای دینی در اقلیم کردستان همیشه مخاطرات تروریستی و تکفیری را در منطقه خاورمیانه مورد تاکید قرار دادهایم. یکی از عوامل موثر در پیدایش گروههای تروریستی در منطقه خاورمیانه به مسائل و مشکلات سیاسی برمیگردد که فضا را برای ظهور این گروهها و فعالیتهای تروریستی آنان فراهم کرده است. حمایت معنوی اندیشه وهابیت از جریان تکفیری، یکی از مهمترین خطراتی است که منطقه را تهدید میکند زیرا اندیشه وهابیت، عامل اصلی پیدایش گروههای تروریستی است و این حقیقتی است که نمیتوان آن را نادیده گرفت.
- پیدایش گروههای تروریستی را میتوان توطئه دشمنان با هدف انحراف از واقعیتهای اسلام به عنوان دین صلح و زندگی مسالمت آمیز انسانها در جای جای این کره خاکی به ویژه در ممالک اسلامی دانست. نظر جنابعالی در این خصوص چیست؟
ماموستا نیازی هورامانی: مطمئنا. در طول تاریخ اسلام ما شاهد فعالیت دشمنان با هدف انکار واقعیتهای و القای برداشتهای عکس از دین مبین اسلام بودهایم. هر عمل و برنامهای در این راستا که علیه دین اسلام، قرآن کریم، پیامبر اسلام و اهل بیت علیهم السلام باشد از سوی دشمنان برنامه ریزی و حمایت شده است تا اسلام را به گونهای دیگر به جهانیان معرفی کنند و سیاست اسلام ستیزی را در ممالک خود به راحتی اجرایی کنند. این یک واقعیت است که دشمنان اسلام بانی و مجری چنین فعالیتهایی هستند و بنابراین لازم است علمای اسلام با حفظ هوشیاری خود در میدان مبارزه با چنین توطئههایی حضور داشته باشند.
- عامل ترس دشمنان از اسلام چیست که چنین برنامههایی را در کشورهای اسلامی اجرایی میکنند؟
ماموستا نیازی هورامانی: به عقیده من، مسلمان بودن و پیروی از تعالیم ناب اسلامی یک عزت است. اگر ما به تعالیم اسلامی توجه داشته باشیم که انسانها را به صداقت، امانتداری، مبارزه با فساد، عدم خیانت و دهها مورد دیگر راهنمایی میکند دشمنان اسلام چنین مسائلی را قبول نخواهند کرد. زمانی که اسلام دارای عزت و قدرت باشد آنان خوار و ذلیل خواهند شد و بنابراین مدام در حال توطئهریزی علیه اسلام و مسلمانان هستند. مسلمانان باید با حفظ اتحاد خود راه را بر چنین برنامههایی از سوی دشمنان سد کنند.
- در آشوبهای منطقه که بدون شک و همچنانکه اشاره شد از سوی دشمنان اسلام سازماندهی شده است رژیم صهیونیستی به نوعی از آثار و فعالیتهای گروههای تروریستی در حاشیه امن قرار گرفته است. میتوان گفت که اهداف دشمنان اسلام از خلق این گروههای تروریستی، تضعیف کشورهای اسلامی در برابر این رژیم و فراموشی مسئله فلسطین است؟
ماموستا نیازی هورامانی: اسرائیل و کشورهایی که از قدرت و عظمت اسلامی هراس دارند تضعیف جهان اسلام را همیشه به عنوان یک اولویت در راس برنامههای خود قرار دادهاند، مسلمانان وظیفه دارند در برابر چنین فعالیتهای از کیان اسلام به ویژه قدس شریف و فلسطین اشغالی و حتی دیگر کشورهای اسلامی حفاظت کنند. وحدت اسلامی مهمترین عاملی است که دشمنان اسلام را در راه رسیدن به اهداف شوم خود ناکام خواهد گذاشت. دشمنان مدام در حال برنامه ریزی علیه اسلام و وحدت مسلمانان هستند و ما هم لازم است برنامهای برای خنثی کردن این توطئهها داشته باشیم.
- وحدت شیعه و اهل سنت را تا چه حد در مقابله با جریان تروریسم و تکفیری موثر میدانید؟
ماموستا نیازی هورامانی: ما لازم است در برابر توطئه دشمنان دارای یک موضع مشترک باشیم، شیعه و اهل سنت در اصول خود مشترک هستند، الله، قرآن و پیامبر اسلام (ص) عامل وحدت ماست، ممکن است که برداشتهای مختلفی در برخی مسائل وجود داشته باشد، اما همه ما به عنوان مسلمان در برابر دشمنان اسلام دارای وظیفه مشترکی هستیم. دشمنان اسلام هیچ تفاوتی میان شیعه و اهل سنت قائل نبوده و اصل اسلام را نشانه گرفتهاند.
- در مقابله با دشمنان اسلام، علمای دینی چه وظایفی دارند؟
ماموستا نیازی هورامانی: قبل از هر چیز وظیفه علمای شیعه و اهل سنت، حفظ اتحاد اسلامی است تا جهان اسلام و مسلمانان به دور از تفرقه و اختلاف در برابر دشمنان دارای موضع مشترکی باشند. هوشیاری اجتماعی و اطلاع رسانی به جامعه مسلمانان و تنویر افکار عمومی از اهداف و نقشههای شوم دشمنان از دیگر وظایفی است که در این برهه حساس بر گردن علمای دینی نهاده شده است. علمای دینی باید روشنگری کنند که از نظر یک فرد مسلمان هر نقطه از جهان اسلام در برابر توطئه دشمنان دارای قداست و اهمیت خاصی است و نباید میان کشورهای اسلامی هیچ تفکیکی قائل شد، خاک اسلام باید از گزند توطئههای دشمنان مصون بماند، عالم دینی باید چنین دیدگاهی را به ویژه در میان جوانان مسلمان توسعه دهند. چرا جوان مسلمان در برابر جنایات بیشمار اسرائیل در فلسطین اشغالی ساکت بماند. عزت اسلامی در گرو اتحاد و موضع مشترک مسلمانان در برابر دشمنان است. اختلافات شیعه و اهل سنت نباید بهانهای برای دشمنی ما علیه یکدیگر باشد. ما همیشه تاکید کردهایم با احترام متقابل و زندگی مسالمت آمیز، اتحاد خود را در برابر دشمنان به نمایش گذاشته و اجازه ندهیم دشمنان اسلام اهداف پلید خود را در اراضی اسلامی محقق شده ببینند.
- همچنانکه مستحضر هستید گروه تروریستی داعش در چند سال گذشته بخشی از خاک دو کشور عراق و سوریه را اشغال کرد که خوشبختانه با آزادسازی موصل در عراق رو به افول بوده و در سوریه نیز پیروزیهای مهمی در برابر این تروریستها به دست آمده است. چنین گروهی با این توان نظامی و مالی از کجا حمایت شده است؟
ماموستا نیازی هورامانی: به عقیده ما حتی گروههای کوچکتر از داعش هم بدون حامی نبودهاند و توانایی عرض اندام ندارند. به جرات میتوان گفت که گروه تروریستی داعش دارای حامیان قدرتمندی بوده است زیرا در همان مرحله ورود به عراق همچون یک حکومت بود، توانایی نظامی و داشتن انواع مختلف سلاح سبک و سنگین، توان مالی و تسهیلاتی که در فروش نفت مناطق اشغال شده از آن برخوردار بود همه نشان از وجود حامیان پشت پرده داعش دارد. برخی از کشورها اهداف اقتصادی خود را در تشکیل گروههای تروریستی و برافروختن آتش کینه و درگیری در کشورهای اسلامی پیگیری میکنند. ما به عنوان علمای دینی وظیفه داریم جامعه اسلامی را در برابر این گروهها و اهداف پشت پرده آنان بسیج کنیم. اگرچه نمیتوان به صراحت از کشور خاصی اسم برد اما داعش دارای حامیان قدرتمند و زیادی بوده است و این کشورها هم در جنایات بیشمار تروریستها در عراق، سوریه و دیگر کشورها شریک هستند.
- در هفته گذشته یکی از جوانان رشید ایرانی به نام شهید محسن حججی از سوی تروریستهای داعش و در جنایتی ضد انسانی – اسلامی در مرز عراق و سوریه به شهادت رسید که موجی از محکومیت را به دنبال داشته است. نظر جنابعالی در این خصوص چیست؟
ماموستا نیازی هورامانی: جنایت اخیر تروریستهای داعش در به شهادت رساندن یک جوان ایرانی در حقیقت تداوم همان جنایتی است که این گروه تروریستی علیه نیروهای پیشمرگ اقلیم کردستان عراق هم مرتکب شده است. وقتی که یک جوان ایرانی یا یک پیشمرگ کرد از سوی چنین جنایتکارانی سر بریده و ویدئوی این جنایت منتشر میشود، این جنایت نه تنها در دین اسلام بلکه در دیگر ادیان نیز محکوم است. ما معتقدیم در هر نقطه از جهان که فردی مسلمان با چنین شیوه غیر انسانی به شهادت میرسد به هر طریق ممکن باید محکوم و به مقابله با عاملان چنین جنایتی بپردازیم. ما به عنوان علمای دینی اقلیم کردستان عراق جنایت اخیر داعش را در به شهادت رساندن جوان ایرانی و دیگر جنایات این گروه تروریستی در گذشته محکوم میکنیم.
انتهای پیام/