صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۰ - ۰۶ خرداد ۱۳۹۴
در جمع خبرنگاران؛

ظریف خطاب به اعراب: چرا به کمپ‌دیوید می‌روید وقتی ما در کنار شما هستیم/ برای سفر به عربستان سعودی آمادگی دارم

وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه اجلاس سازمان همکاری اسلامی ضمن تشریح دیدگاه جمهوری اسلامی ایران نسبت به تحولات منطقه بر ضرورت تشریک مساعی برای مقابله با چالش‌های روز افزون کنونی تاکید و بیان کرد: گفت‌و‌گو و تفاهم با کشورهای منطقه اولویت سیاست خارجی ایران است.
کد خبر : 20336

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، محمد جواد ظریف که سه شنبه شب با خبرنگاران گفت‌و‌گو می‌کرد در پاسخ به سوالی درباره دیدگاه جمهوری اسلامی ایران در رابطه با تنش‌های روز افزون منطقه گفت: مشکل ما مربوط به دیدگاه‌های متفاوت نسبت به واقعیت منطقه است؛ کشورهای این منطقه با چالش‌های متعددی روبرو هستند که شامل همه کشور‌ها است و گروه تروریستی داعش همه کشور‌ها را در معرض تهدید قرار داده است.


وی افزود: اگر پیرامون اختلافات فرقه‌ای و تاریخی سخن بگوییم این تهدیدی برای همه ما است و اگر موضوع ما جنگ و ترور باشد این خطر سراسر منطقه را تهدید می‌کند لذا تنها راه برون رفت از این بحران کار مشترک علیه این مشکلات است نه تحرک علیه یکدیگر.


ظریف ادامه داد: باید در منطقه همدیگر را بپذیریم و هیچکس را نمی‌توان از این منطقه حذف کرد و ما کشورهای منطقه به دلیل بافت جغرافیایی در کنار هم زندگی می‌کنیم و نمی‌توانیم تصمیم بگیریم که همسایه نباشیم و لذا به درک این حقیقت نیاز داریم که بنا به مبانی مشترکی که داریم باید با هم همکاری کنیم.


وزیر خارجه کشورمان تصریح کرد: امروزه نیاز داریم که کار‌هایمان را بر این مبانی مشترک پایه ریزی کنیم و این چکیده پیام دکتر روحانی پس از انتخاب به عنوان ریاست جمهوری است.


وی خاطر نشان کرد: این موضوع را من طی مقاله‌ای در روزنامه الشرق الاوسط و همچنین نشریه نیویورک تایمز مطرح کردم و بار دیگر در آستانه ورود به کویت طی پیامی همین مطالب را عنوان کردم.


رابطه با عمان رابطه نمونه است


ظریف در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران کویتی در مورد نتایج گفت‌و‌گو‌ها در عمان گفت: برای امضای قرارداد مشخص کردن حدود مرز دریایی ایران و عمان به این کشور سفر کردم و این یک نوع رابطه نمونه است که دوست داریم با دیگر کشورهای همسایه نیز برقرار کنیم.


به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، وی ادامه داد: در رابطه با مساله یمن نیز با همتای عمانی گفت‌و‌گو کردیم و در گذشته نیز با این دوستان در این زمینه صحبت کرده بودم.


ظریف خاطر نشان کرد: ما چهار موضوع را برای حل و فصل مسایل یمن پیشنهاد کرده‌ایم که شامل برقراری آتش بس، آغاز کمکهای انسانی، گفت‌و‌گوی یمنی-یمنی، و تشکیل دولت ملی فراگیر بدون حضور دیگران می‌باشد.


وزیر امور خارجه کشورمان افزود: طرف‌های خارجی شایسته است به روند حل بحران کمک کنند و نه اینکه مانع آن شوند.









وزیر امور خارجه تصریح کرد: ما مشغول حل یک مشکل با آمریکا هستیم زیرا یک رشته فشار و تحریم علیه کشورمان اعمال شده که آمریکا در راس آن است و ما به آنان اعلام کرده‌ایم که در مورد همسایگان با شما صحبت نمی‌کنیم بلکه خودمان با همسایگانمان به صحبت می‌پردازیم.



وی در رابطه با همکاری‌های ایران و روسیه تصریح کرد: ما با این کشور همانند کشورهای اروپایی در مورد همه موضوعات گفت‌و‌گو می‌کنیم، هرچند تمرکز ما و اولویت ما بر تفاهم و گفت‌و‌گو با کشورهای منطقه است اما با روسیه در مورد یمن و موضوع هسته‌ای نیز مذاکره کردیم ولی در مورد سامانه دفاع موشکی اس-۳۰۰ که موضوعی قدیمی است مجموعه‌ای از فشار‌ها بر روسیه بوده و این کشور در حال حاضر تعهدات قانونی خود را انجام می‌دهد.


ظریف ادامه داد: بسیاری از همکاری‌ها با ایران هیچ محدودیت تحریمی ندارد به عنوان مثال چین و هند با ایران در حوزه‌های مختلف همکاری دارند و برخی از کشور‌ها خودشان را از برقراری رابطه با ایران محروم کرده‌اند.


وزیر امور خارجه کشورمان گفت: امریکا ادعاهایی کرده است و برای اجرای منافع و مصالح خود به خصوص منافع اقتصادی فشارهایی را به بعضی از کشور‌ها آورده است. وی تصریح کرد: از این رو روابط ما با روسیه روندی معمولی دارد.


ما با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس مشکلی نداریم


ظریف در ادامه خاطر نشان کرد: ما با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس مشکلی نداریم و علاقه‌مند به داشتن روابط نزدیک با آن‌ها هستیم که از جمله می‌توان به روابط با کویت اشاره کرد که وضعیت ممتازی در این زمینه داریم و موضوع فلات قاره با کویت انشاالله به زودی حل خواهد شد و این موضوعی نیست که مانع گسترش روابط دو جانبه باشد.


وزیر امور خارجه ادامه داد: مایلیم روابط خوبی با امارات متحده عربی داشته باشیم و این در مورد عربستان نیز صحیح است و دوست نداریم اقداماتی که در حال حاضر علیه مردم یمن صورت می‌گیرد ادامه پیدا کند زیرا که این عملیات کمکی به حل بحران نمی‌کند.


حمله هوایی به یمن هیچ فایده‌ای ندارد


وی اضافه کرد: حمله هوایی علیه مردم یمن هیچ فایده و کمکی به حل مشکلات و درگیری‌ها نمی‌کند و جز ایجاد تنفر در مردم یمن فایده‌ای نیز برای عربستان نداشته است.


ظریف اعلام کرد ما به برادران سعودی می‌گوییم که خواهان آینده درخشان تری برای همه ملت‌های منطقه هستیم و آنچه که در یمن انجام می‌دهند به ضرر و زیان آن‌ها تمام خواهد شد.


رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در ادامه گفت: کشورهای منطقه در طول ۳۵ سال گذشته هیچ رفتار بدی از ایران ندیده‌اند و درحالی که همه آنان از صدام در جنگ تحمیلی علیه ایران حمایت کردند اما به محض حمله وی به کویت ما اولین کشوری بودیم که حمله صدام را محکوم کردیم.


وی ادامه داد: در آن زمان نیز می‌گفتیم که صدام برای همه کشور‌ها خطر آفرین است و امروز هم می‌گوییم که داعش خطر و تهدیدی برای همه ماست و کشمکش‌های طایفه گرایانه برای همه ما خطرآفرین است.


چرا به کمپ دیوید می‌روید در حالی که ما در کنار شما هستیم


ظریف خطاب به سران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس گفت: چرا به کمپ دوید می‌روید در حالی که ما کنار شما هستیم و می‌خواهیم با شما رابطه خوبی داشته باشیم؛ درحالیکه که آمریکا خیر خواه شما نیست و به دنبال تحقق منافع خود است.


وزیر امور خارجه تصریح کرد: ما مشغول حل یک مشکل با آمریکا هستیم زیرا یک رشته فشار و تحریم علیه کشورمان اعمال شده که آمریکا در راس آن است و ما به آنان اعلام کرده‌ایم که در مورد همسایگان با شما صحبت نمی‌کنیم بلکه خودمان با همسایگانمان به صحبت می‌پردازیم.


وی خاطر نشان کرد: مذاکرات ما در مورد پرونده هسته‌ای نه تنها هیچ ضرری برای کشورهای منطقه ندارد بلکه برای آنان منفعت نیز به همراه دارد و اگر دعوایی در منطقه شکل بگیرد همه از آن ضرر می‌کنند.


ظریف در ادامه تصریح کرد ما خواهان اعتماد سازی و دوستی با کشورهای منطقه هستیم و معتقدیم تنش‌های مذهبی یک فتنه است و ما هیج منفعتی در تشویق طایفه‌گرایی نداریم زیرا از آغاز انقلاب اسلامی به دنبال وحدت و همگرایی جهان اسلام بوده‌ایم.


وی خاطر نشان کرد: ما از روز اول پیروزی انقلاب اسلامی حامی و پشتیبان ملت فلسطین بوده‌ایم و از آنان علیه صهیونیست‌ها حمایت کردیم و اینکه اکثریت آنان را اهل تسنن تشکیل می‌دهد تاثیری در کار ما نداشت و صرفا به خاطر مظلومیت این مردم به کمک آنان شتافتیم.


رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان اظهار داشت: همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند صریحا می‌گویم هر مسلمانی که به اختلافات مذهبی دامن بزند مسلمان نیست و این تفرقه افکنی، یک سیاست امریکایی و صهیونیستی است.


سیاست ما در یمن‌‌ همان خط مشی در سوریه است


وزیر امور خارجه کشورمان گفت: سیاست ما در یمن‌‌ همان خط مشی در سوریه است و از ابتدای کار من مذاکراتی در این زمینه با مقامات ترک داشتم و معتقدیم که راه نظامی در هیچ یک از این دو کشور کار ساز نیست و هرگونه پیش شرط برای راه حل سیاسی به معنای ادامه راه حل نظامی است.


وی ادامه داد: هرگونه اقدامی باید نتیجه مذاکرات باشد و نه پیش شرط گفت‌و‌گو‌ها که به عنوان نمونه برخی درترکیه معتقد بودند ابتدا بشار اسد باید برکنار شود و سپس گفت‌و‌گو‌ها صورت گیرد و این امر موجب شد که این درگیری پس از چندین سال همچنان ادامه داشته باشد و منجر به کشته شدن ده‌ها هزار نفر شود و چنانچه شرایط مشابهی برای یمن در نظر بگیریم شاهد اتقافی مشابه خواهیم بود.


ظریف ادامه داد: از روزی که این بحران شروع شد خیلی‌ها وعده می‌دادند که حکومت سوریه تا ماه مبارک رمضان سقوط خواهد کرد درحالیکه از آن زمان تا کنون ۴ ماه رمضان سپری شده است و دولت سوریه همچنان بکار خود ادامه می‌دهد.


ما از دولت و مردم عراق حمایت می‌کنیم


وی در ادامه این گفت‌و‌گو متذکر شد: ما از دولت و مردم عراق حمایت می‌کنیم و از دیگران نیز می‌خواهیم این حمایت را داشته باشند و معتقدیم اظهار نظرهایی که از سوی مقامات امریکایی در مورد عراق بیان می‌شود سازنده و مفید نیست.


ظریف خاطر نشان کرد: نیک می‌دانیم که مقابله با خطرهای تروریستی کار دشواری است و امیدوارم که هیچ یک از ملت‌های منطقه جای برداران و خواهران عراقی ما نباشند و دولت عراق با تمام تلاش در مقابل تروریست‌ها ایستاده و ما هم به آن کمک می‌کنیم.








وی در واکنش به احتمال ملاقات با همتای سعودی گفت من برای دیدار با هیچ یک از وزرای خارجه کشور‌های اسلامی مشکلی ندارم و در گذشته هم اعلام کردم که برای سفر به عربستان امادگی دارم

وزیر امور خارجه کشورمان یاداور شد بزرگ‌ترین اولویت ما ثبات منطقه است و هرچه این منطقه را تهدید کند آن را علیه خود می‌دانیم و بر این باوریم که داعش تهدیدی علیه ایران نیست اما تهدیدی برای همسایگان ماست و برای ما هرآنچه امنیت منطقه را تهدید کند نیز خطرساز است.


برای دیدار با هیچ یک از وزرای خارجه کشورهای اسلامی مشکلی ندارم


وی در واکنش به احتمال ملاقات با همتای سعودی گفت من برای دیدار با هیچ یک از وزرای خارجه کشور‌های اسلامی مشکلی ندارم و در گذشته هم اعلام کردم که برای سفر به عربستان امادگی دارم و امیدوارم اتش جنگ هر چه سریع‌تر در منطقه خاموش شود و خواهان ان هستیم که همه در خاموش شدن اتش جنگ یاری برسانند.


انتهای پیام/

ارسال نظر