صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۵ - ۲۴ مرداد ۱۳۹۶

دلیل عقیم بودن برخی از مردان

یک فوق تخصص آندرولوژی عنوان کرد: عدم درمان بیضه نزول نکرده در کودکان، موجب افزایش احتمال بروز سرطان بیضه و ناباروری در آنها می‌شود.
کد خبر : 203024

دکتر محمدرضا صفری‌نژاد، فوق تخصص آندرولوژی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا درباره بیضه نزول نکرده در برخی از مردان و خطر بروز سرطان، گفت: زمانیکه که زنان زایمان انجام می‌دهند، نوزاد توسط متخصص اطفال مورد معاینه قرار می‌گیرد بنابراین اگر نوزادی با مشکل بیضه نزول نکرده متولد شده باشد در همان بدو تولد تشخیص و درمان می‌شود.


وی با بیان اینکه در موارد نادری این بیماری قابل تشخیص نیست، افزود: زمان طلایی برای جراحی تا یک سالگی است و پس از آن نمی‌توان این مشکل را درمان کرد و این در حالی است که بی‌توجهی در درمان خطر بروز سرطان بیضه را به همراه دارد.


این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: در برخی موارد نیز فرد هنگام سربازی و معاینه توسط نظام وظیفه تشخیص داده می‌شود که در این موارد اگر بیضه یک‌طرفه نزول نکرده باشد برای جلوگیری از بروز سرطان بیضه نزول نیافته خارج می‌شود اما اگر بیضه به صورت دو طرفه نزول نکرده باشد فرد علاوه براینکه در معرض خطر سرطان بیضه قرار دارد دچار ناباروری مطلق می‌شود.


به گفته وی، 70 درصد موارد این بیماری به صورت یک‌طرفه و 30 درصد به صورت دو طرفه بروز می‌یابد.


صفری‌نژاد تصریح کرد: در دوران جنینی بیضه در اطراف کلیه جنین قرار دارد که با افزایش سن جنین بیضه به سمت قعر کیسه بیضه حرکت می‌کند که در مواردی بیضه به سمت کیسه (محل اصلی) حرکت نمی‌کند و فرد دچار بیضه نزول نکرده می‌شود.


این متخصص اورولوژی درباره علل بروز بیضه نزول نکرده، گفت: هنوز علت مشخصی برای بروز این عارضه عنوان اما علل مختلفی از قبیل کاهش طناب بیضه، تاثیر هورمون‌های مردانه و ...برای این بیماری مطرح شده است.


وی افزود با بیان اینکه اگر فرد به موقع مورد جراحی قرار بگیرد هم‌چنان در معرض خطر ابتلا به سرطان بیضه است، بیان کرد: به همین دلیل پزشک پس از سن بلوغ روش‌های خود معاینه‌گری را به بیمار می‌آموزد تا بتوان در صورت بروز هر گونه اختلال بیماری را به موقع درمان کرد.


این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: برخی افراد نیز دچار بیضه نزول نکرده یویو شکل هستند بدین گونه که در ساعاتی از روز بیضه را درون کیسه بیضه احساس و لمس می‌کنند و در ساعتی آن را احساس نمی‌کند که این افراد نیز باید سریعا مورد معاینه و درمان قرار بگیرند.


انتهای پیام/

برچسب ها: اورولوژی کلیه
ارسال نظر