هدف عربستان از انتخاب بغداد برای میانجیگری چیست؟/ گسترش جایگاه مردمی بشار اسد در آمریکا
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، عناوین مهم روزنامههای عربزبان منطقه را در زیر میخوانید:
شبح «تروریسم داخلی» آمریکا را تهدید میکند
روزنامه الاهرام چاپ مصر در گزارشی نوشت: «در یکی از بزرگترین بحرانهایی که دونالد ترامپ در مدت به قدرت رسیدنش با آن مواجه شده، آمریکا بهدلیل اقدامات خشونتآمیز نشات گرفته از تظاهرات نژاددپرستانه سفیدپوستان با یک شبح تروریسم داخلی مواجه شده است.»
این در حالی است که پلیس ویرجینیا اعلام کرده دو نفر از نیروهایش در سقوط بالگرد متعلق به پلیس ویرجینیا کشته شدهاند. راستگرایان افراطی جمعه شب در شهر شارلوتزویل تجمع کردند تا به برداشتن مجسمه یکی از فرماندهان جنگ داخلی آمریکا که حامی بردهداری بود، اعتراض کنند. حضور مخالفان آنها که عمدتا گروههای مخالف نژادپرستی هستند به درگیری فیزیکی منجر شد.
گسترش جایگاه مردمی بشار اسد در آمریکا
روزنامه النهار چاپ لبنان در گزارشی مینویسد: «بهنظر میرسد دایره دوستان جدید بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه نه تنها در منطقه، بلکه در ورای دریا و اقیانوسها در حال گسترش است چنانکه این موضوع به ایالت ویرجینیای آمریکا نیز رسیده است و تظاهرکنندگان نئو نازی که آخر هفته گذشته در این ایالت تظاهرات کرده بودند، بارها نام او را فریاد زدند.»
تظاهرکنندگان روز شنبه شعارهای ضد صهیونیستی سر میدادند و در روی تیشرتهای خود تصاویر و شعارهایی را در حمایت از بشار اسد حک کرده بودند.
پیام بنسلمان برای ایران/ بغداد واسطه میان تهران و ریاض
روزنامه الاخبار چاپ لبنان با بیان سفر قاسن الاعرجی، وزیر کشور عراق به ایران و اظهاراتش درباره میانجیگری برای عادیسازی روابط میان ایران و عربستان نوشت: «بغداد از زبان مسئولان خود اعلام میانجیگری میان ریاض و تهران کرده است، تحرکی در راستای نزدیکی مواضع میان دو پایتختی که مواضعشان نسبت به یکدیگر متناقض است و هر یک معتقدند که طرف مقابل تلاش جدی برای حل موضوع نداشته است.»
این روزنامه میافزاید: «الاعرجی از تهران گفت در دیدارش با محمد بنسلمان، ولیعهد عربستان که ماه گذشته انجام شد بر لزوم احترام دولت عربستان به حجاج ایرانی و اجازه دادن به آنها برای زیارت بقیع بهعنوان درخواست ایران از ریاض تاکید و آن را نشانه حسننیت سعودیها در راه (عادیسازی) روابط میان عربستان و ایران معرفی کردم.»
این روزنامه مینویسد: «اقدام عربستان در میانجی خواندن بغداد، این سوال را در ذهن متبادر میکند که ریاض چه هدفی دارد؟ مختصر اطلاعی از روابط میان بغداد و ریاض پاسخ این سوال را میدهد که هدف راهبردی عربستان، گسترش روابط با عراق و هدف کاهش نفوذ ایران است.»
انتهای پیام/