صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۰ - ۲۳ مرداد ۱۳۹۶
بزرگ‌ترین آتش‌سوزی ثبت‌شده توسط ماهواره‌‌ها

بالا گرفتن نگرانی‌ها از آتش‌سوزی غیرعادی در سرزمین یخ

تصاویر جدید ماهواره‌ای نشان می‌دهد که آتش سوزی‌ در نزدیکی لایه یخ در گرینلند، در ساحل غربی این کشور ادامه دارد. آتش‌سوزی در جزیره‌ای که ۸۰ درصد زمین آن با یخ تا ضخامت سه کیلومتر پوشیده است، یک اتفاق نادر به حساب می‌آید.
کد خبر : 202912

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از BBC، ماهواره‌ها از ۳۱ ماه ژوئیه دود و آتش سوزی را در شمال شرقی شهر سیسیومیت مشاهده کرده‌‌اند. کارشناسان معتقدند حداقل دو آتش‌سوزی در تورب (ذغا‌ سنگ نارس) اتفاق افتاده که ممکن است بر اثر افزایش دمای هوا خشک باشد.


آوای آتش و یخ


محققان می‌گویند که در سرتاسر گرینلند سطح آب کمتر از گذشته شده است که می‌تواند پوشش گیاهی منطقه را بیشتر در معرض آتش‌سوزی قرار دهد.


آخرین تصاویر ماهواره‌ای، تعداد زیادی از ستون‌های دود را نشان می‌دهد. پلیس به مسافران و گردشگران هشدار داده است که مراقب خطرات ناشی از دود باشند. همچنین نگرانی‌هایی وجود داد که ممکن است آتش‌سوزی به گوزن‌های شمالی آسیب برساند.



محققان بر این باورند که منشاء احتمالی آتش، تورب است که که تنها به‌ هنگام خشک شدن آتش می‌گیرد.


پروفسور جسیکا مک کریتی، از دانشگاه میامی آمریکا، گفت: «معمولا چنین آتش‌سوزی‌هایی زمانی رخ می‌دهد که مواد سوختنی زیادی مانند کربن طبیعی در سطح زمین وجود داشته باشد. به همین دلیل است که من فکر می‌کنم که این تورب است».


او افزود: «خط آتش ثابت است و آتش مانند آتش‌سوزی در جنگل پیشرفت نمی‌کند»


مردم محل می‌گویند آتش‌سوزی‌هایی از این دست، در ۲۰ تا ۳۰ سال گذشته هم رخ داده است. محققان به طور جدی تصاویر ماهواره‌ای را بررسی کرده‌اند تا شواهدی از آتش سوزی‌های قبلی را به دست آورند.


دکتر استف لرمت، از دانشگاه دلف در هلند، می‌گوید: «این بزرگ‌ترین آتش‌سوزی‌ در نوع خود است که ماهواره تاکنون ثبت کرده است».


تغییرات اقلیمی


یکی از مسائل کلیدی در مورد این آتش سوزی، تاثیر تغییرات اقلیمی است.



پروفسور مک کریتی گفت: «این تورب کمتر از ۷۰ کیلومتر با لایه یخ فاصله دارد. بعید به نظر می‌رسد که دمای این تورب بالاتر نرود و موجب ذوب شدن بیشتر یخ‌های اطرافش نشود».


محققان نگرانند که دی‌اکسیدکربن فراوانی که در تورب ذخیره شده است، بعد از سوختن آزاد ‌شود. از سوی دیگر هم دود کربن سیاه ناشی از آتش‌سوزی که می‌تواند باعث ذوب شدن بیشتر لایه‌های یخ شود، موجبات نگرانی آنها را فراهم کرده است.


محققان ابراز امیدواری کرده‌اند که بارش باران آتش را خاموش کند.


پروفسور مک کریتی افزود: «من که در این حوزه مطالعه و فعالیت زیادی کرده‌ام، می‌توانم به شما بگویم که هیچ‌کس تاکنون تحقیقی در مورد آتش‌ در گرینلند نکرده است».


انتهای پیام/

ارسال نظر